בבית המשפט העליון
רע"א 3772/24
לפני:
כבוד השופט ח' כבוב
המבקשים:
ברזיו חיים רוני ואח'
נ ג ד
המשיבים:
1. עמליה דיין
2. קבוצת אייזנברג נדל"ן בארץ ובעולם
3. ריאליטי אקזקוטיב שמעון אייזנברג בע"מ
4. שמעון איזנברג
5. עו"ד יוסף גיא מוסרי
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 21.04.2024 בת"א 33572-08-18 אשר ניתנה על ידי כבוד השופטת ע' ברקוביץ
בשם המבקשים:
עו"ד ארנון גרפי
][]החלטה
זוהי בקשה למתן רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כבוד השופטת ע' ברקוביץ) בת"א 33572-08-18 מיום 21.04.2024, שבגדרה התקבלה בקשת משיבה 1 (להלן: המשיבה), היא הנתבעת 5 בהליך דלמטה, ונקבע כי היא רשאית למסור את עדותה באמצעות היועדות חזותית.
בבקשה שלפניי נטען, בעקרו של דבר, כי בית המשפט המחוזי שגה בהחלטתו זו, שכן הטעמים בדבר "מצב המילחמה והקשיים בטיסות יוצאות ונכנסות" לא הוזכרו בתצהירה של המשיבה, אלא רק בבקשה שהוגשה מטעמה על-ידי בא-כוחה.
אשר לחשש שהעלו המבקשים בדבר יכולתו של בית המשפט לקבוע מימצאי מהימנות על בסיס עדות הנתנת באמצעות היועדות חזותית, אעיר בקצרה כדלהלן:
ראשית, "האמצעים הטכנולוגיים לגביית עדות מחוץ לכותלי בית המשפט העומדים לרשותנו כיום מאפשרים לבית המשפט להתרשם מן העד באופן ישיר ואף לפקח על חקירתו ולכוונה בזמן אמת. בית המשפט יכול לקבל תמונה ברורה, תרתי משמע, באשר למהימנותו של העד ועל כן קטן החשש מפני העדרה של היתרשמות ישירה מן המעיד ומן העדות". דברים אלו נקבעו ברע"א 3810/06 י. דורי את צ'קובסקי בניה והשקעות בע"מ נ' גולדשטיין, פ"ד סב(3) 175, 191 (2007), לפני למעלה מחמש עשרה שנים (השופט א' גרוניס, בדעת מיעוט לעניין התוצאה במקרה הפרטני; וראו גם האמור בחוות דעתה של השופטת מ' נאור (שם, בעמוד 200)); ומקל וחומר לימינו אנו.
...
מנימוקי הבקשה, ובהינתן מצב המלחמה והקשיים בטיסות יוצאות ונכנסות, מצאתי לנכון להיעתר לבקשה [.
לצד זאת נטען, כי מדובר "בהחלטה מהותית בעלת חשיבות רבה המשליכה על ההליך המשפטי כולו". ומדוע? לטענת המבקשים "קיים ערך עליון לחקירה של המשיבה באופן בלתי אמצעי וישירות בבית המשפט הנכבד, כך בית המשפט יוכל להתרשם ממהימנות הנחקר[ת] [ו]לראות את סימני האמת המתגלים במהלך חקירתה".
לאחר שעיינתי בבקשה, נחה דעתי כי דינה להידחות ללא צורך בתשובה.
הבקשה נדחית אפוא בזאת.