בית המשפט המחוזי בנצרת בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים
עת"מ 24938-11-21 אינג' א.א.ע. מהנדסים ובונים בע"מ נ' הממונה על הגבייה במועצה מקומית ריינה ואח'
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופט, סגן הנשיא אשר קולה
העותרת
אינג' א.א.ע. מהנדסים ובונים בע"מ
ע"י ב"כ עוה"ד קייס נאסר ואח'
המשיבים
1. הממונה על הגבייה במועצה מקומית ריינה
2. מועצה מקומית ריינה
ע"י ב"כ עו"ד שחר טל בלוך ואח'
פסק דין
דומה, כי כבר למקרא הסעדים המבוקשים, יש להורות על דחיית העתירה, שכן מה שמתבקש בית המשפט, הוא "לא פחות ולא יותר", מאשר להורות למשיבה לקיים דיון חוזר בחיובי הארנונה של הנכס משנת 2011 ועד היום, וכן לחייב את המשיבה "לערוך מחדש תחשיב לשעור הארנונה שיש להטיל על העותרת לאחר סיווג הנכס כמגורים, לכל השנים...שנת 2011 ועד היום...".
בכל הכבוד הראוי, לא אמנע מלהעיר כבר עתה, כי איני יודע כיצד ניתן לתקוף בעתירה מנהלית חיובים מאז 2011, ועד היום? וכיצד ניתן לתקוף בעתירה מינהלית את סיווגו של נכס? חרף האמור, אמשיך בסקירת טיעוניה של העותרת וכדלהלן.
בית המשפט נעדר סמכות עניינית לידון בעתירה, שכן ענינה של העתירה בתקיפת סיווג הנכס וזאת בנגוד לחוק הרשויות המקומיות (ערר על קביעת ארנונה כללית) תשל"ו- 1976 (להלן: "חוק הערר").
עוד טוענת המשיבה, כי למשיבה מונה חשב מלווה, במסגרת תוכנית הבראה שהושתה על המשיבה על ידי משרד הפנים, וממילא כל הסדר, ככל שנעשה בעבר, והמשיבה כופרת בכך, צריך היה לקבל אישורו של החשב הממונה, דבר שכמובן לא ניתן.
(ב) על החלטת ועדת ערר רשאים העורר ומנהל הארנונה לערער לפני בית משפט לעניינים מינהליים".
בבחינה של למעלה מן הצורך אפנה דוקא לפניית העותרת למשיבה מיום 5.6.21 (נספח 11 לעתירה) אשר בה פונה מנכ"ל העותרת לראש המועצה של המשיבה בבקשה כי התעריף של העותרת יהיה של מגורים, או כטענתו "כל מה שרשמתי משלמים לפי תעריף מגורים ושייכים למחוז הצפון – משרד הפנים. למה אני שונה מהם וכולנו עובדים עם אותו משרד בריאות באותם תנאים. מן הצד והיושר שהמוסד שלנו ימשיך לקבל אותו יחס ואותו תעריף ארנונה (מגורים) כמו כולם ואנחנו בדיוק נותנים אותו שירות לקשישים. אני סומך על היושר והצדק שלך מר גמיל שהתעריף של הארנונה (מגורים) יימשך כמו שאר המוסדות באיזור שלנו".
הינה כי כן, אך ברור הוא שהעותרת יודעת שהיא מחויבת בחיוב שונה מבתי האבות האחרים, וזאת למצער ביום 5.6.21(!), שלא לומר הרבה קודם לכן.
אשר לנספח 8 לעתירה שהנו, ככל הנראה, חלק מפרוטוקול (לא ברור של איזה גוף) והנושא תאריך 5.1.19 וכותרתו "ישיבת עבודה בעיניין בית חולים סיעודי".
אקדים ואומר, כי גם נכון למועד זה (5.1.19) לא שונה הסווג של הנכס מושא העתירה, שהרי בגוף ההחלטה נאמר כך -
"לאחר דיון ארוך ומוקלט בין חברי המועצה שהוסמכו לידון בעיניין זה לבין נציגי בית חולים הגליל ובהיתחשב להליכים רבים שהיו עד לדיון זה המלצת גמיל בראנסי:
...
סוף דבר
אחרית דבר בראשיתו, ספרי המועצה מהווה כראיה לכאורה, ראיה זו לא נסתרה, ומשך איני נדרש לגובה החוב.
אשר לעיקרה של עתירה, בשאלת הסיווג, הרי שדינה של טענה זו להידחות, הן על הסף, בגין שיהוי, הן בגין ונקיטת הליך לא נכון, והן לגופה, והכל כמפורט לעיל.
משכך אני מורה על דחיית העתירה, ומחייב את העותרת לשאת בשכ"ט ב"כ המשיבה, הן בגין דחיית העתירה והן בגין דחית הבקשה לצו ביניים, סך של 30,000 ₪ הכולל בחובו מע"מ כחוק.