בבית המשפט העליון
רע"ב 3969/22
לפני:
כבוד השופט נ' סולברג
המבקש:
ליאל שקורי
נ ג ד
המשיבים:
1. שירות בתי הסוהר
2. משטרת ישראל
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מיום 12.6.2022 בעת"א 15829-06-22 שניתנה על-ידי כבוד השופט ע' עסאי
בשם המבקש:
עו"ד אורי בן-נתן
][]החלטה
בקשה לרשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד, בעת"א 15829-06-22 (השופט ע' עאסי), מהיום, 12.6.2022, שבגדרה נדחתה בקשת המבקש, לאפשר לו לצאת לחופשה מיוחדת לצורך הישתתפות בברית מילה של בנו, שעתידה להתקיים היום, בשעות אחר הצהרים.
משלא קיבל מענה לפנייתו זו, הוגשה על-ידו, ביום 8.6.2022, "עתירת אסיר דחופה", שבמסגרתה טען כי ממילא הוא עתיד להשתחרר בעוד כשבוע וחצי, ביום 20.6.2022, לאחר שועדת השחרורים החליטה להורות על שיחרור מינהלי מוקדם; כי הוא "אסיר חיובי [ה]מקפיד על כללי בית הסוהר"; וכי בעבר, בשלב המעצר, יצא לחתונת אחיו בלווי מפקחים, ללא הפרות, ולכן ניתן לתת בו אמון.
לטענתו, שגה בית המשפט המחוזי בהסתמכו על "מידע מודיעיני ישן", שכן מידע זה מתייחס לתיק פתוח (מב"ד), שעניינו "נשיקה בכוח ולא בעילה אסורה בהסכמה, כפי שהובא לבית משפט קמא בטעות", וכן "בסכסוכים כלליים", שאינם מלמדים על סכנה קונקרטית ומוחשית לחיי המבקש או על סכנה הנשקפת ממנו לאחרים, באופן המצדיק את מניעת יציאתו לברית של בנו.
...
כידוע, רשות ערעור בעתירות אסיר תינתן, ככלל, רק כאשר הבקשה מעוררת שאלה עקרונית, או סוגיה בעלת חשיבות כללית, החורגת מעניינו הפרטני של המבקש (רע"ב 7/86 וייל נ' מדינת ישראל (26.6.1986)); העתירה שלפנינו אינה עומדת באמת מידה זו, והמבקש לא הניח בסיס למסקנה אחרת.
בית המשפט המחוזי עיין בחומר המודיעיני החסוי שהונח לפניו, והגיע למסקנה שהחלטת השב"ס שלא לאפשר את יציאת המבקש אינה חריגה באופן המצדיק התערבות בה; בהינתן לוח הזמנים הדוחק, אליו אתייחס מיד, לא מצאתי הצדקה להתערבות בהחלטה זו.
אין לכחד, יש ממש בטענת המבקש כי הוא ממילא עתיד להשתחרר, ללא מגבלות, בשחרור מוקדם בעוד כשבוע וחצי, לאחר שהחלטה מתאימה התקבלה על-ידי ועדת השחרורים.
ברם, הבקשה הובאה לעיוני היום בשעות הצהרים, בעוד שברית המילה עתידה להתקיים בשעות אחר הצהרים, והסיכוי להיעתר לה, לפי לוחות הזמנים, קלוש עד מאוד (השוו: בג"ץ 3616/21 המרכז העולמי של חסידי גור נ' משטרת ישראל (25.5.2021)).
בשים לב לדוחק השעה, ובהתחשב בנקודת המוצא לגבי מידת התערבותה של ערכאה זו בהחלטות שעניינן עתירות אסיר, דומה כי אין מנוס מדחיית הבקשה בנסיבות העניין.
אשר על כן, הבקשה נדחית בזאת.