לטענתם, התצהיר הנ"ל הנו אנמי, סתמי, ולא ערוך ע"פ תקנות סדר הדין האזרחי, שכן, במסגרתו, נכלל, באופן תמוה, סע' 5 ד' שעל פי לשונו יש בידי התובעים קלטות שמע שלעניינם הם טוענים ל- "חסיונם עד לישיבת ההוכחות". לטענתם, ככל שבכוונת התובעים להסתיר מוצג ראייתי כלשהוא עד לחשיפתו בשלב ההוכחות, היו צריכים לפנות בבקשה מנומקת מקדימה לקבלת רשות מבית המשפט.
לבקשת המבקשת יש להמציא לה את הפרוטוקול המלא הנוגע לנספח ט' לכתב ההגנה, שהנו החלטה של ועדת המכרזים מיום 15.06.2014 להתקשרות עם חברת מ.י.ס אבטחה בטוחה בע"מ. לטענת המבקשת היא מעוניינת לעיין בפרוטוקול ללמוד על הנסיבות שהדירו אותה מהמכרז.
בכל הנוגע לבקשה לקבל את כל רשימת כל המכרזים הפתוחים והפומביים שפירסם מחוז הצפון בשנים 2012-2015, ככל שעסקינן ברשימה, ועל אף שלא ברורה בשלב זה הרלוואנטיות של הדברים, יש מקום להמציאה.
לכלל זה נקבע חריג בהלכה שנפסקה בעיניין רע"א 4249/98 סויסה נ' הכשרת הישוב – חברה לביטוח בע"מ, פ''ד נה(1) 515 (1999)) (להלן: "הילכת סוויסה") נקבע כי:
"(א) חזקה היא בתביעות פיצויים על ניזקי גוף – כמו בתביעות אחרות – שיש מקום לגילוי כללי של מסמכים ולעיון בהם בעיתו בין כשמדובר במסמכים "מועילים" ובין כשמדובר במסמכים "מזיקים";
(ב) רשאי בית-המשפט לסטות מן הכלל האמור אם הוא סבור שעיון במסמכים בשלב מוקדם עשוי להביא את התובע לשיבוש ראיותיו ולא יסייע לחשיפת האמת;
(ג) בהחלטתו לסטות מן הכלל האמור ייתן בית-המשפט את דעתו על המחלוקת כפי שנתגבשה בכתבי-הטענות ולשאר נסיבות העניין.
יש להניח שהוא ייטה לעשות שימוש בשקול-דעת זה כשהמחלוקת סבה על עצם קיומו של הארוע נושא התביעה יותר מאשר כאשר מדובר בשיעור הנזק בלבד, אך גם בעיניין זה אין לקבוע מסמרות;
(ד) במקרה מתאים רשאי בית-המשפט לעשות שימוש בסמכותו לפי תקנה 119, לעיין בעצמו במסמך ולעמוד על הפער הקיים בין העובדות, כפי שפורטו בכתב-התביעה לבין תאור העובדות כפי שהוא מופיע בראיה שבמחלוקת;
(ה) החלטת בית-המשפט של ערכאה ראשונה בשאלה אם לדחות את העיון במסמך למועד אחר אם לאו נתונה לשיקול-דעתו, ובית-המשפט לערעורים לא ייטה להתערב בה, אלא במקרים נדירים".
עוד נפסק כי "כדי לא להגביל אדם באכיפת זכותו או בהגנתו, מכיר הדין בחסיון מוחלט של מסמכים שהוכנו לצורך המשפט כשהליכים משפטיים היו תלויים ועומדים או אפילו רק צפויים. שאם לא תאמר כן, ותחשוף הכנתו של משפט לעינו הפקוחה של בעל-דין יריב. תקופח זכותו של בעל-דין לתבוע או להיתגונן כראוי. כללו של דבר: חסיון של מיסמר שנולד לצורך הליכים משפטיים דוחה זכותו של בעל-דין שכנגד לגילוי תכנו של המסמך ולעיין בו". (ראו: ע"א 407/73 יצחק גואנשיר נ' חברת החשמל לישראל בע"מ, ו-2 אח', פ''ד כט(1) 169, פסקה 4 (1974)).
הלכה זו איננה מצומצמת לתביעות בגין ניזקי גוף (כך נקבע על ידי כבוד השופטת עמית בבר"ע (חיפה) 1619/07 קובי נ' לאומי קארד בע"מ (פורסם בנבו, 20.02.2007)).
יחד עם זאת במקרה אחר נקבע כי "אין סיבה, לכאורה, שלא להחיל את "הילכת סויסה" גם כאשר אי הענות לבקשת הדחייה בהגשת הראיות עשוי להביא את הנתבע לשיבוש ראיותיו אם שוכנע בית המשפט כי 'עיכוב הגשת הראיה שבמחלוקת עשוי לשרת את מטרת גילוי האמת יותר מאשר הגישה ההפוכה'". (בר"ע (י-ם) 1052/09 ברכאן מרדכי נ' סלים בילדינגס בע"מ, פסקה 7, (פורסם בנבו, 01.11.2009)).
...
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים מצאתי כי יש לדחות את הבקשה.
לא מצאתי מקום ליישם את תקנה 119 במקרה שלפניי, משלא שוכנעתי כי החומר שבמחלוקת הינו חסוי.
המזכירות תשלח העתק החלטתי לצדדים.