בבית המשפט העליון
רע"א 5606/23
לפני:
כבוד השופטת ג' כנפי-שטייניץ
המבקשת:
אורלי בלובל
נ ג ד
המשיבים:
1. איתן הולנדר
2. יונית שניידר- זוהר בתפקידה כנאמנת לנכסי החייב
3. הכונס הרישמי
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה (השופט י' פרידמן) מיום 21.05.2023 בפש"ר 63808-03-18
בשם המבקשת:
עו"ד נועה גרבובסקי-נתנאל; עו"ד רונן נאוי
][]החלטה
בהקשר זה צוין בהערת שולים כי: "המבקשת יוצגה על ידי ב"כ החייב בהליך דנא ומשכך הטענות בדבר אלימות, אורח חיים כפוי, היות החייב מהמר ואלים נטענו במשורה".
לגוף הדברים, טענה המבקשת כי יש לראות במועד בו ניתן פסק הדין הרבני המאשר את הסכם הגירושין, ולא במועד מכירת הדירה, כמועד הקובע לחישוב שווי הדירה – ולכן שווי הדירה נמוך משנקבע בהחלטת בית המשפט המחוזי ועומד על סך של 865,904 ₪ בלבד.
בהמשך לאמור, הציגה המבקשת שתי חלופות לקביעת המועד הקובע לחישוב שווי זכויות החייב ולקיזוז הסכומים הנוספים, וכפועל יוצא מן האמור, טענה כי על בית המשפט המחוזי לעיין מחדש בהחלטתו ולהורות לה לשלם לקופת הכנוס סכום שנע בין 90,793 ₪ לבין 72,984 ₪, לפי כל אחת מהחלופות שהציגה.
חרף הגמישות והדינאמיות המאפיינת הליכי פשיטת רגל, הודגש לא אחת כי על בית המשפט של חידלות פרעון לעשות שימוש בסמכות העיון מחדש באופן זהיר ומדוד על-מנת שלא לכרסם בעקרון סופיות הדיון (ראו למשל: רע"א 1826/20 פלונית נ' כונס הנכסים הרישמי, פסקה 14 והאסמכתאות שהוזכרו שם (21.6.2020); רע"א 7869/17 אי.אר.אמ. נכסים בע"מ נ' אור, פסקה 24 (23.11.2017)).
ואולם, הלכה למעשה היא תוקפת את קביעת בית המשפט המחוזי באשר למועד הקובע לחישוב זכויותיו של החייב בדירת המגורים, ובאשר לגובה החובות שיש להפחית משווי זכויותיו, וכפועל יוצא מכך, על גובה הסכום שעליה להשיב לקופת הכנוס.
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בהחלטת בית המשפט המחוזי, בתיק בית המשפט ובבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
טענת המבקשת ולפיה די בכך שנטענות טענות "חדשות", במובן זה שהן לא הובאו קודם לכן לפני בית המשפט, כדי להצדיק עיון חוזר בפסק הדין, חותרות במובהק תחת עיקרון סופיות הדיון ותחת הכלל הנוהג, ולפיו חובה על בעל דין לפעול למיצוי זכויותיו הדיוניות, ואין לאפשר לו פתיחת ההתדיינות מחדש בכל עת שנמצאה לו טענה חדשה.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.