בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 1.4.2019 בפש"ר 3090-06-16 (השופטת י' בלכר), בגדרה נדחתה בקשת המבקש להפחית מסכום התשלום החודשי שהוטל עליו.
ביום 1.4.2019 דחה בית המשפט המחוזי את הבקשה, וקבע בהחלטתו כך:
"ההחלטה מיום 24/3/19 מדברת בעד עצמה וכך גם ההחלטות הנוספות שניתנו. יש לציין כי ההחלטה מיום 24/3/19 נסמכת על טעמיו של המנהל המיוחד, כאמור בה, ולא רק של הו"ק לחסכון. כאמור גם בהחלטות נוספות מיום 26/3/19 ומיום 31/3/19 יש לפרט בדו"ח את הכנסות כלל התא המשפחתי. כמו כן, אין מדובר בהטלת חובות על אשת החייב אלא בקביעת גובה צו התשלומים, שנקבע גם בהיתחשב בכלל נסיבות ונתוני התא המשפחתי. מעבר לכך, גם אם אפעל לפי הנחות העבודה של החייב (שאינן מקובלות על בית המשפט), כאילו הוא חי את חייו כפושט רגל במעין בועה נפרדת שלא קשורה לתא המשפחתי והסטטוס שלו כפושט רגל אינו משליך על התא המשפחתי – צו התשלומים הולם גם הולם את הנסיבות והנתונים. על החייב להפחית מהוצאותיו, כגון הוצאות הנסיעה, הוצאות הכלכלה והוצאות הבילוי וההלבשה. יתר על כן, מחובתו להשיא את הכנסתו על מנת להשיא את הקופה, כחלק מחובותיו בפשיטת רגל (החייב מישתכר פחות משכר מינימום). אזכיר כי תשלום המזונות הופחת לסך של 1200 ש"ח (קודם לכן שולם 2000 ש"ח) משיקולים של איזון בין אינטרס הקטין החייב והנושים. אציין עוד כי לא מצאתי בין הוצאות החייב בדו"ח פרטים ביחס לתשלום שכר הטירחה לבא כוחו שעל פניו אינו מייצגו מטעם הסיוע המשפטי, עניין שעל המנהל המיוחד לבדוק כמקובל".
מכאן הבקשה לרשות ערעור שלפנַי, במסגרתה שב המבקש על טענתו לפני בית המשפט המחוזי, לפיה משמעות צו התשלומים הנוכחי היא, כי אישתו נושאת, הלכה למעשה, בחובותיו, ללא הצדקה ובנגוד לדין.
החלטת בית המשפט המחוזי בדבר סכום צו התשלומים החודשי, היא החלטה דיונית המבוססת על קביעות עובדתיות.
...
ביום 24.3.2019 קבע בית המשפט המחוזי כדלקמן: "לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, אני מקבלת את בקשת המנהל המיוחד מטעמיה ומורה כי צו התשלומים יעמוד על סך של 1,000 ש"ח לחודש [...] למותר לציין כי די בהו"ק לחיסכון בסך של 1,000 ש"ח על מנת להצדיק הגדלת הצו כמבוקש. ואין זה הטעם היחיד שעליו נסמכת הבקשה".
ביום 25.3.2019 הגיש המבקש בקשה למתן החלטה, במסגרתה הדגיש כי הוראת הקבע לחיסכון שעליה הסתמך בית המשפט – ובעטיה התקבלה לכאורה בקשת המנהל המיוחד להגדיל את צו התשלומים – יורדת בחשבון הבנק של אשתו, מכספי משכורתה-שלה.
מנגד טוענים המנהל המיוחד והכנ"ר, כי דין הבקשה להידחות.
לאחר עיון בטענות הצדדים מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
אשר על כן, הבקשה לרשות ערעור נדחית.