מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בדבר הפחתת תשלום חודשי

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 6757/23 לפני: כבוד השופטת ר' רונן המבקש: דוד לוי נ ג ד המשיבים: 1. הנאמן עו"ד שמואל מיכאל 2. כונס הנכסים הרישמי 3. רשות המיסים - מס הכנסה 4. עיזבון ניסים לוי ז"ל בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בירושלים מיום 14.7.2023 בפש"ר 49993-06-14, שניתנה על ידי כב' השופט מ' כדורי בשם המבקש: עו"ד יצחק בורובסקי בשם המשיב 1: עו"ד שמואל מיכאל; עו"ד הודיה נקש בשם המשיב 2: עו"ד אסף ברקוביץ' בשם המשיב 3: עו"ד אלכסנדרה הודס בשם המשיב 4: עו"ד גד טיכו; עו"ד אורית אלמוזלינו-רייז ][]החלטה
על החלטה זו הגיש המבקש בקשת רשות ערעור אשר נדחתה על-ידי בית משפט זה (השופט נ' סולברג) ביום 26.7.2020 (רע"א 3669/20) תוך שנקבע כי "לא ניתן לקבל את הסבריו של המבקש לחוב הפיגורים המשמעותי, ולאי-הגשת הדוחות החודשיים. המחדלים הרבים שצבר, אינם מצדיקים להיעתר לבקשתו בשלב זה". ביני לביני ביקש המבקש להפחית את שיעורו של התשלום החודשי שנקבע לו מסך של 2,000 ₪ לסך של 500 ₪ רטרואקטיבית מחודש ינואר 2017.
בהחלטה מיום 14.7.2023 דחה בית משפט קמא את בקשת המבקש למתן הפטר וקבע כדלקמן: "מבקשת החייב עולה שהוא טרם סילק את מחדליו, והוא אף ממשיך וצובר מחדלים. מתגובת הנאמן עולה שטרם הושלמו הליכי מימוש נכסי החייב, אך אלה מתקדמים והולכים. במצב דברים זה האמור בהחלטה מיום 20.4.2021 בבקשה מספר 148 יפה גם לבקשה שלפניי". על החלטה זו הוגשה הבקשה שלפניי.
...
על כל האמור יש להוסיף כי אינני סבורה שיש בהימשכות ההליכים כדי לשנות מהמסקנה אליה הגעתי.
לאור כל האמור, אינני סבורה כי המבקש הוכיח שיש מקום להתערב בהחלטת בית משפט קמא שלא להיעתר בעת הזו לבקשה למתן הפטר.
יתכן – ואין מקום לקבוע מסמרות ביחס לכך, כי שינוי משמעותי בנסיבות (למשל – מימוש דירת המגורים; או בנסיבות מסוימות - הימשכות ההליכים זמן רב מבלי שהליך מימוש דירת המגורים יתקדם; וכן קיום קפדני של המבקש את החובות המוטלות עליו במסגרת הליך פשיטת הרגל), עשוי להביא בעתיד להחלטה שונה בהקשר זה. סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 8406/23 לפני: כבוד השופטת ר' רונן המבקשת: ע.ס.י. לבניה תשתיות בע"מ נ ג ד המשיב: פקיד שומה ירושלים 3 בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים בע"מ 50578-11-23 מיום 23.11.2023 שניתנה על ידי כב' השופט ר' וינוגרד בשם המבקשת: עו"ד קובי גולדמן; עו"ד מיכאל כשכאש בשם המשיב: עו"ד אורן סוקר ][]החלטה
המבקשת עתרה בבקשתה לשני סעדים: האחד, הפחתת שיעור הפטור מניכוי מס במקור ל-1% ממחזור התקבולים שלה; והשני, המצאת נימוקי המשיב לפעולות שבוצעו החל מיום 2.4.2023 והעמדת כל חומר הראיות בעיניין זה. ביום 23.11.2023 ניתנה החלטת בית משפט קמא שדחתה את הבקשה.
אין מקום להתערב בשקול הדעת של בית משפט קמא גם לגוף החלטתו למעלה מן הצורך יוער כי אף לגופם של דברים אינני סבורה כי המקרה דנן נימנה על המקרים החריגים המצדיקים היתערבות בשקול דעתה הרחב של הערכאה הדיונית בכל הנוגע למתן סעדים זמניים על מנת למנוע עוול או נזק בלתי הפיך לבעל דין (להרחבה על אמות המידה להתערבות ערכאת העירעור ראו: רע"א 40/23 Meta Platforms, Inc נ' אודאצ'י בע"מ, פסקה 14 (6.2.2023); רע"א 4491/22 יגאל ריאלטי בע"מ נ' מרדכי אביב מפעלי בניה בע"מ, פסקה 16 (2.8.2022)).
כך על אחת כמה וכמה כאשר תוקפו של הפטור הנוכחי שניתן למבקשת הוא רק עד ליום 31.3.2024 – קרי למשך פחות כחודש וחצי מהיום; כאשר הדלת פתוחה בפני המבקשת כבר כעת להגיש בקשה חדשה בלווי מסמכים ולעתור להפחתת ניכוי המס במקור עבור שנת 2024.
בנוסף, ביחס לשעור המס במקור ששילמה עבור שנת 2023 – יכולה המבקשת, כפי שציין גם בית משפט קמא, לפנות לדרך המלך לקבלת ההחזרים ללא צורך בסעד זמני.
...
במקרה דנן, אם בסופו של דבר יתקבלו טענות המבקשת וייקבע כי לא היה מקום להעלות את שיעור ניכוי המס במקור, ניתן יהיה לפצותה בפיצוי כספי (ראו: רע"א 591/13 חברת אפ-גרדאבל בע"מ נ' רשות המסים בישראל, פסקה 4 (13.2.2013)).
כאמור אינני סבורה כי יש להיעתר גם לבקשה לסעד הזמני השני המבוקש – המצאת נימוקי המשיב לפעולותיו בעניין שינוי שיעור הפטור והעמדת חומר הראיות בעניין זה. מדובר בסעד שאין מקום לבקשו כסעד זמני, אלא ניתן לעתור לו בבקשה שתוגש בהליך העיקרי.
מכל מקום, בתשובת המשיב לבקשת רשות הערעור הובררו הטעמים העומדים בבסיס התנהלותו מול המבקשת ולכן נראה כי ממילא סעד זה התייתר בשלב זה. אשר על כן, דין הבקשה להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 8196/23 לפני: כבוד השופטת ג' כנפי-שטייניץ המבקשת: פלונית נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. עו"ד אורן הראל 3. כונס הנכסים הרישמי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטת צ' גרדשטיין פפקין) מיום 26.9.2023 בפש"ר 32265-12-15 בשם המבקשת: עו"ד נתן חג'ג' בשם המשיב 2: עו"ד אורן הראל; עו"ד איתי לוי בשם המשיב 3: עו"ד ענבל קדמי-עברי ][]פסק-דין
בגדרי הבקשה התבקש בית המשפט המחוזי לקצוב את מזונות הקטין בסכום שלא יפחת מ-2,200 ₪ לחודש, וכן לקצוב סכום חד פעמי של 74,400 ₪ בגין חוב המזונות לתקופה שמיום הגשת תביעת המזונות ועד למועד הגשת הבקשה (להלן: תקופת העבר).
בהחלטתו מיום 4.7.2023, ולאחר שהוגשו עמדותיהם של החייב, המנהל המיוחד והכנ"ר, קבע בית המשפט המחוזי כי יש לקצוב את מזונות הקטין ולהעמידם על סך של 1,800 ₪ לחודש, שישולמו החל מחודש יולי 2023.
באשר לטענת המבקשת לפיה החלטת בית המשפט המחוזי אינה מנומקת, טוען המנהל המיוחד כי מדובר בהחלטה משלימה להחלטה מפורטת שניתנה ביום 4.7.2024, כאשר ההחלטה המשלימה עוסקת אך בחוב המזונות בגין תקופת העבר, והיא ניתנה לאחר קבלת עמדותיהם של כלל הנוגעים בדבר, לרבות תשובת המבקשת.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובות לה, החלטתי לדון בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה רשות, והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
כפי שיפורט להלן, דין הערעור להתקבל, במובן זה שהדיון יושב לבית המשפט המחוזי על מנת שייתן החלטה מנומקת בבקשה לקציבת מזונות הקטין בגין תקופת העבר.
סוף דבר – הערעור מתקבל במובן זה שהדיון בבקשה לקציבת מזונות יושב לבית המשפט המחוזי, על מנת שידון בבקשה וייתן בה החלטה מנומקת.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 882/24 לפני: כבוד השופטת ר' רונן המבקשים: 1. רם אדרת מגורים בע"מ 2. רמי בסירטמן 3. דורון ממרוד 4. איה בזנר גביש נ ג ד המשיבה: פרוספריטי נ.ש. בע"מ בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בת"א 11155-08-23 מיום 19.10.2023 שניתנה על ידי כב' השופטת ה' סילש בשם המבקשים: עו"ד עופר צור; עו"ד שגית אוחנה-ליבנה; עו"ד שיראל אהרוני בשם המשיבה: עו"ד חיים סודקביץ ][]פסק-דין
זאת שכן לצורך כך היה על המשיבה לפרוס בפני בית משפט קמא תמונה עובדתית מלאה המצביעה על חוסנה הכלכלי, המגובה בראיות ביחס לנכסיה, זכויותיה, חובותיה והתחייבויותיה – ובכלל זאת דפי חשבון, מסגרות אשראי, מאזנים, חוות דעת של רואה חשבון וכיו"ב. חרף זאת, הראיות היחידות שהציגה המשיבה לתמיכה בטענתה הם אישור לקוני של רואה החשבון של החברה (בשונה מתצהיר) ביחס לחודשים אוגוסט וספטמבר 2023 בלבד, המבוסס על נתוני הנהלת חשבונות בלתי מבוקרים; וכן תצהיר של מנהל החברה לפיו המשיבה תוכל לעמוד בתשלום הוצאות משפט במקרה בו התביעה תדחה.
זאת ועוד, לעמדת המבקשים שגה בית משפט קמא כשלא ייחס די משקל להצהרות מנכ"ל המשיבה בדבר ה"בור התזרימי" אליו נקלעה המשיבה והנזק המידי בגובה עשרות מיליוני שקלים שלטענתה עלול להגרם לה ככל שלא תיתקבל תביעתה.
בהקשר אחרון זה, מציינת המשיבה כי המימון שנטלה מהבנק עמד על 70% בלבד, כך שגם בהפחתת מימון זה עומד שווי נכסיה על כ-30 מיליון ש"ח. עוד מציינת המשיבה כי סכום המחצית הראשונה של האגרה, שעמד כ-350,000 ש"ח, שולם על ידיה עם הגשת התביעה ללא כל בעיה, באופן המעיד אף הוא על איתנותה הכלכלית.
סעיף 353א לחוק החברות קובע כי: הוגשה לבית משפט תביעה על ידי חברה או חברת חוץ, אשר אחריות בעלי המניות בה מוגבלת, רשאי בית המשפט שלו הסמכות לידון בתביעה, לבקשת הנתבע, להורות כי החברה תיתן ערובה מספקת לתשלום הוצאות הנתבע אם יזכה בדין, ורשאי הוא לעכב את ההליכים עד שתנתן הערובה, אלא אם כן סבר כי נסיבות הענין אינן מצדיקות את חיוב החברה או חברת החוץ בערובה או אם החברה הוכיחה כי יש ביכולתה לשלם את הוצאות הנתבע אם יזכה בדין.
...
אשר על כן, דין הערעור להתקבל כך שהחלטת בית משפט קמא מיום 19.10.2023 מבוטלת.
יחד עם זאת, אינני סבורה כי יש לקבל את בקשת המבקשים במלואה ביחס לסכום הערבות.
משכך, אני קובעת כי המשיבה תפקיד תוך 30 יום מהיום סכום של 75,000 ש"ח במזומן או בערבות בנקאית צמודה כתנאי לכך שתביעתה תתברר.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 3292/24 לפני: כבוד השופט ח' כבוב המבקש: פלוני נ ג ד המשיבים: 1. מדינת ישראל 2. פלוני בקשת רשות לערער על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע (כבוד השופט א' ביתן) מיום 07.03.2024 בת"פ 8224-07 בשם המבקש: עו"ד הילה עיאש ][]החלטה
במסגרת ההסדר הצדדים המליצו לבית המשפט להטיל על המבקש 28 חודשי מאסר בפועל ולחייבו בתשלום פיצוי למתלונן בסך של 29,000 ש"ח, לצד ענישה נלווית.
בנימוקי ההחלטה הוטעם כך: "כאמור, סכום הפצוי בו חויב המבקש נקבע בהסכמת המבקש כחלק מהסדר הטיעון. מטבע הדברים, רכיב הפצוי נשקל על ידי התביעה ועל ידי בית המשפט בעת בחינת סבירות העונש המוצע בהסדר הטיעון, וההנחה שעל רקעה התביעה מסכימה להסדר ובית המשפט מקבל את ההסדר היא, שהפיצוי שהוצע בהסדר הטיעון ישולם. המנעות מתשלום הפצוי בנסיבות, מפרה את ההסכם שעל יסודו המבקש קיבל את ההטבה הגלומה בהסדר הטיעון ופוגעת בשיקולי הענישה ובאנטרס של קרבן העבירה.
בהחלטת 'פתקית' מיום 07.03.2024 נדחה בקשה לעיון חוזר, תוך שנקבע כי "המבקש שב ומעלה את אותן טענות שנטענו בבקשה הקודמת שלו להפחתת הפרישי הצמדה וריבית, שנדחתה בהחלטה מנומקת. אין בבקשה כל נימוק המצדיק 'עיון מחדש' בבקשה. הבקשה נדחית". מכאן הבקשה שלפניי, שהוגשה תחילה כערעור פלילי וסווגה מחדש כהליך של רע"א בהתאם להחלטת הרשמת ל' משאלי-שלומי מיום 21.04.2024.
לאחר ששקלתי את הדברים לא מצאתי מקום ליתן רשות ערעור על החלטות בית המשפט המחוזי.
...
בגזר דין מיום 09.04.2008 נעתר בית המשפט להמלצת הצדדים לעונש.
בהחלטת 'פתקית' מיום 07.03.2024 נדחה בקשה לעיון חוזר, תוך שנקבע כי "המבקש שב ומעלה את אותן טענות שנטענו בבקשה הקודמת שלו להפחתת הפרשי הצמדה וריבית, שנדחתה בהחלטה מנומקת. אין בבקשה כל נימוק המצדיק 'עיון מחדש' בבקשה. הבקשה נדחית". מכאן הבקשה שלפניי, שהוגשה תחילה כערעור פלילי וסווגה מחדש כהליך של רע"א בהתאם להחלטת הרשמת ל' משאלי-שלומי מיום 21.04.2024.
הבקשה נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו