מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין לעררים בעניין צו ארעי לעיכוב הרחקה

בהליך רשות ערעור מנהלי (רע"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, התשי"ב-1952 (להלן – בית הדין) מיום 15.12.2019 (להלן – ההחלטה) במסגרת ערר (ירושלים) 4003-19.
ביום 8.9.2019 החליט בית הדין ליתן צו אירעי לפיו יעוכבו הליכי אכיפה והרחקה כנגד העורר עד להחלטה אחרת, כנגד הפקדת ערבות בסך של 10,000 ₪.
מהו היחס בין ההחלטה לבין החלטת בית הדין מיום 8.9.2019 בעיניין הפקדת ערבות לטענת המבקש, בית הדין לא הבהיר מהו היחס בין הסכום עליו הורה להפקיד כערבות כאמור בהחלטה נשוא בקשה זו (7,000 ₪), לבין הסכום אותו הורה בית הדין להפקיד בהחלטתו מיום 8.9.2019 (10,000 ₪), ואף עניין זה הוצג כעילה למתן רשות לערער.
...
בהחלטה מיום 17.12.2019 קבעתי כי לאור פרק הזמן הנחוץ לבירור בקשת הרשות לערער, אין הצדקה להיעתר לבקשה בנסיבות העניין.
נוכח ההחלטה כאן, הבקשה לעיון חוזר נדחית ממילא.
אם כן, בקשת הערעור שלפני נדחית אפוא, משלא מצאתי טעמים המצדיקים את התערבותי בהחלטה.

בהליך רשות ערעור מנהלי (רע"מ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות לערער על החלטות בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל, תשי"ב-1952 (כב' הדיין חנניה גוגנהיים) בערר (י-ם) 4944-19 מיום 1.12.2019, מיום 10.12.2019 ומיום 15.12.2019, שבגדרן נקבעה חובת הפקדת 10,000 ₪ כתנאי למתן צו ביניים האוסר על נקיטת אמצעי אכיפה כנגד המבקש עד להכרעה בערר שהגיש.
בהחלטה נקבע בין היתר כי "מבדיקה שנערכה מול הרשויות בחוף השנהב מחודש יולי 2019 אודות טיב הטיפול הניתן במדינת מוצאו של מרשך נימסר כי בחוף השנהב קיימים טיפולים... כפי שמתוארים במקרה דנן. לאור האמור לעיל, בעניינינו, אין עוד מקום לעיכוב הרחקת מרשך מישראל או להעניק לו רישיון זמני, שכן מצבו הרפואי של מרשך אינו בבחינת מצב חרום רפואי. אין בטענה על זמינות ורצף הטיפול במחלה בארץ מוצאו ממילא כדי להוות שיקול למתן מעמד בישראל בהתאם לנוהל הרפואי". על החלטה זו הוגש ערר לבית הדין לעררים נשוא הבקשה שלפני, שבגדרו נטען כי המשיב בחן את בקשתו של המבקש על פי הנוהל הרפואי האמור משנת 2014, ובכך לא קיים את פסק הדין האמור שבו נקבע כי יש לבחון את הבקשה לפי הנוהל הרפואי משנת 2011.
בין היתר נקבע כלהלן: "ניתן צו אירעי המונע נקיטת הליכי אכיפה להוצאת העורר מישראל וזאת בכפוף להפקדת ערבות בסך 10,000 ₪ בתוך 7 ימים. הערבות תשמש להבטחת עזיבת העורר את ישראל, ולהוצאות ההרחקה והערר במידת הצורך... אף אם יורחק העורר, הרי שהטיפולים הנדרשים לו קיימים אף במדינת מוצאו, כך שהנזק הצפוי לו עם הרחקתו על פניו אינו עולה על הנזק בפגיעת האנטרס הצבורי. בהיתחשב במסכת העובדתית הנוגעת לעורר הפגיעה באנטרס הצבורי פוחתת במידת מה עם הפקדת הערבות במלואה". בעקבות בקשה שהגיש המבקש להפחתת גובה הערבות, ניתנה החלטה נוספת בעיניין ביום 10.12.2019, שבגדרה דחה בית הדין את הבקשה.
בגדרה של ההחלטה נקבע בין היתר כלהלן: "העורר שוהה בישראל מספר שנים ללא אשרה כדין, ודי בכך כדי להוות פגיעה באנטרס הצבורי. כאמור בהחלטותי הקודמות, ככל שיורחק העורר בטרם יידון עררו לגופו, יהיה בכך כדי לגרום לו נזק, אך אין בכך כדי לסכל את טיפולו הרפואי של העורר במדינת מוצאו". בבקשת רשות העירעור שלפני טוען ב"כ המבקש כי "בתי הדין לעררים נוהגים ליתר צוי ביניים – וקל וחומר צוים אירעיים, מבלי להתנותם בערבויות, ובייחוד כשמדובר בהקפאת מצב קיים". לטענתו בהחלטתו הראשונה בית הדין הנכבד אף לא נימק את קביעת הערבון על ידו.
...
משכך עולה "חשש שגם אם יידחו טענותיו לא יצא מישראל". נוכח הנסיבות האמורות לשיטת המשיב "קביעת סכום העברת הערבות הבנקאית בסך 10,000 ₪ היא על הצד הנמוך". לאחר קבלת עמדות הצדדים, הגעתי למסקנה ולפיה יש ליתן למבקש רשות ערעור ולדון בבקשה כבערעור.
מאזן הנוחות נוטה באופן ברור לזכות המבקש, ומשכך דין בקשתו לאסור על המשיב לנקוט בצעדי אכיפה נגדו עד למתן פסק דין בערר, להתקבל.
משכך דין הערעור להתקבל באופן חלקי, בשים לב לסיכויו של הערעור להתקבל, לנסיבותיו של המערער ובהן למצבו הבריאותי, ולנסיבות כניסתו בישראל ושהייתו בה לאורך זמן.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין לעררים מיום 3.1.19 בערר (ת"א) 1020-19 (כבוד הדיין אילן חלבגה) במסגרתה נדחתה בקשת המבקשים לעיכוב הרחקתו של המבקש 1 מישראל עד להכרעה בערר על ההחלטה לסרב את כניסתו לישראל.
המבקשים לא השלימו עם ההחלטה, שהנה החלטת ביניים, ומכאן בקשת רשות העירעור נשוא החלטה זו. עם הגשת הבקשה, ניתן על ידי כבוד השופט הרי קירש (במסגרת תורנות) צו אירעי המעכב את הרחקת המבקש 1 מהארץ עד למתן החלטה אחרת.
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובת המשיבה החלטתי לידון בבקשה כאילו ניתנה הרשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה, לקבל את העירעור וליתן צו המונע את הרחקתו של המבקש 1 מישראל, וזאת עד להכרעה בערר שהגישו המבקשים לבית הדין לעררים - שמצופה שיישמע בהקדם האפשרי.
באשר לסכויי הערר, אני סבור כי לא ניתן לשללם לחלוטין וכי מן הראוי כי טענות המבקשים ייבחנו לגופן במסגרת הדיון בערר ובטרם יורחק המבקש 1 מישראל.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בבקשה ובתגובת המשיבה החלטתי לדון בבקשה כאילו ניתנה הרשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה, לקבל את הערעור וליתן צו המונע את הרחקתו של המבקש 1 מישראל, וזאת עד להכרעה בערר שהגישו המבקשים לבית הדין לעררים - שמצופה שיישמע בהקדם האפשרי.
באשר לסיכויי הערר, אני סבור כי לא ניתן לשללם לחלוטין וכי מן הראוי כי טענות המבקשים ייבחנו לגופן במסגרת הדיון בערר ובטרם יורחק המבקש 1 מישראל.
לאור כל האמור, משמאזן הנוחות מהווה את אבן הבוחן המרכזית לעניין מתן סעד זמני ונוכח נסיבות העניין, אני מקבל את הערעור.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

פסק הדין של בית הדין לעררים דחה את הערר, אך עיכב את ביצוע החלטתו וכך התאפשר למבקשות להגיש ערעור לבית המשפט המחוזי ובמסגרתו בקשה לסעד זמני.
בתוך כך קבעתי כי: "במקרה שלפניי, דחה בית הדין את הבקשה לצוו ביניים מבלי לקבל את תגובת הרשות, תוך הנחה שאימם של האחים נימצאת בישראל שלא כדין, כאשר לטענת המבקשים היא נימצאת בארץ כדין. הדיין לא איזן כראוי בין סכויי הערר למאזן הנוחות שהוא השיקול המכריע במקרים מסוג זה. הרשות מהרה וניסתה להרחיק את המבקשים כשעתיים לאחר מתן ההחלטה, כדי למנוע הגשת ערעור לבית המשפט. אין לעמוד מנגד ולאפשר המשך היתנהלות זו". שנית, התבססה החלטתי גם על טובת הילד שלא נשקלה בהליך הנוכחי ולא מונה לו אפוטרופוס לדין, על אף שמדינת ישראל חתומה על האמנה בדבר זכויות הילד החלה על הקטין, שלפיה בדיון בו נקבע גורלם של ילדים, טובתם צריכה להיות השיקול הראשון במעלה, ועל אף פסיקת בית המשפט העליון בהקשר זה. לאור כל זאת קבעתי באופן רוחבי, כי: "יש לקבוע כללים שיבטיחו ייצוג משפטי וגישה לערכאות בכל המקרים של אזרחיות ואזרחי אוקראינה המגיעים בעקבות המילחמה הנמשכת, וכניסתם מסורבת. אדגיש, הכוונה לאפשר ייצוג משפטי לצורך ביקורת שיפוטית על החלטת הסרוב. יש לציין לשבח את עורכי הדין הרבים המסייעים לאותם מסורבי כניסה ללא עלות (פרו בונו) ועושים במלאכה לילות כימים, כפי שעולה מהבקשה שלפניי". על כן קבעתי כי החלטתו של בית הדין לעררים מבוטלת, ובקשת רשות העירעור מתקבלת במובנה הרחב, כך שיחולו ההוראות שלהלן, כדי לאפשר ביקורת שיפוטית יעילה על החלטות הרשות: על הרשות ליידע את כל מסורבי הכניסה, עם הסרוב כי יש להם זכות להיוועץ בעו"ד ולהגיש ערר על אותה החלטה.
לטענתם, בקשת רשות העירעור הוגשה בלית ברירה, לאחר שהרשות הורתה על הרחקתם המיידית של המבקשים, שאחד מהם קטין, מישראל, ולאחר שבית הדין לעררים דחה בקשה לצוו אירעי ולצו ביניים בעיניינם, ובנסיבות אלה לא היו להם אפשרויות נוספות מלבד הגשת בקשת רשות ערעור בהולה לבית המשפט.
...
בתוך כך קבעתי כי: "במקרה שלפניי, דחה בית הדין את הבקשה לצו ביניים מבלי לקבל את תגובת הרשות, תוך הנחה שאמם של האחים נמצאת בישראל שלא כדין, כאשר לטענת המבקשים היא נמצאת בארץ כדין. הדיין לא איזן כראוי בין סיכויי הערר למאזן הנוחות שהוא השיקול המכריע במקרים מסוג זה. הרשות מיהרה וניסתה להרחיק את המבקשים כשעתיים לאחר מתן ההחלטה, כדי למנוע הגשת ערעור לבית המשפט. אין לעמוד מנגד ולאפשר המשך התנהלות זו". שנית, התבססה החלטתי גם על טובת הילד שלא נשקלה בהליך הנוכחי ולא מונה לו אפוטרופוס לדין, על אף שמדינת ישראל חתומה על האמנה בדבר זכויות הילד החלה על הקטין, שלפיה בדיון בו נקבע גורלם של ילדים, טובתם צריכה להיות השיקול הראשון במעלה, ועל אף פסיקת בית המשפט העליון בהקשר זה. לאור כל זאת קבעתי באופן רוחבי, כי: "יש לקבוע כללים שיבטיחו ייצוג משפטי וגישה לערכאות בכל המקרים של אזרחיות ואזרחי אוקראינה המגיעים בעקבות המלחמה הנמשכת, וכניסתם מסורבת. אדגיש, הכוונה לאפשר ייצוג משפטי לצורך ביקורת שיפוטית על החלטת הסירוב. יש לציין לשבח את עורכי הדין הרבים המסייעים לאותם מסורבי כניסה ללא עלות (פרו בונו) ועושים במלאכה לילות כימים, כפי שעולה מהבקשה שלפניי". על כן קבעתי כי החלטתו של בית הדין לעררים מבוטלת, ובקשת רשות הערעור מתקבלת במובנה הרחב, כך שיחולו ההוראות שלהלן, כדי לאפשר ביקורת שיפוטית יעילה על החלטות הרשות: על הרשות ליידע את כל מסורבי הכניסה, עם הסירוב כי יש להם זכות להיוועץ בעו"ד ולהגיש ערר על אותה החלטה.
אלא, שתחת ההתייחסות להפרת החלטתי בעניין אנסטסיה כאמור בהחלטתי לעיל, פירטה התגובה בקצרה וללא תצהיר, כי לאור הצו הארעי שנתן כב' השופט אטדגי ושהוארך על ידי, המבקשות שוחררו ממשמורת, ובמצב זה שבו הן שוהות בישראל, הרשות מסכימה לסעד הזמני מבלי לגרוע מטענה מטענות המדינה, ומבקשת לבטל את הדיון שהיה קבוע למחרת היום, בטענה שהסעד הזמני התייתר.
בעא 1535/13 מדינת ישראל נ' ציפורה איבי (נבו 03.09.15), בפסקה 6 לפסק דינה, קבעה כב' השופטת ד' ברק ארז בקשר למדינה כשחקן חוזר בהליכים מנהליים: המדינה כ"שחקן חוזר" וכנאמן הציבור: מעבר לשאלה האם קיים בענייננו מעשה בית-דין או תקדים מחייב, אני סבורה שמעמדה הציבורי של המדינה מחייב שלא לאפשר לה לנהוג באופן אסטרטגי – לטעון טענות שונות בהליכים המתנהלים מול בעלי דין שונים ולהציג את טענותיה "טיפין טיפין" בהליכים שונים כדי "לנסות" אותן.
נדחה הערעור שהגישה בבית המשפט העליון וניתן בעניין פסק דין – ניתן לצפות שהמדינה תקבל על עצמה לנהוג בהתאם לתקדים זה, ולא להעלות טענות הכופרות בו. מסקנה זו מתחייבת קודם כול מתפיסות יסוד של הגינות שלטונית, כפי שציינה חברתי, אך למעשה נובעת גם מחובתה של המדינה לנהוג בשוויון בכלל הניזוקים ממעשים שביצעה במסגרת תפקידה הציבורי (בענייננו, בתחום של בריאות הציבור).
סוף דבר לאור האמור לעיל הבקשות לפסיקת הוצאות לחובת הרשות מתקבלות.

בהליך רשות ערעור מנהלי (רע"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

הרקע לבקשה, ההליך בבית הדין לעררים וטענות המבקשים בבקשה: לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין לעררים בחיפה מיום 30.04.23 בערר (חיפה) 1996-23 (כב' הדיין אילן חלבגה), במסגרתה נדחתה בקשת המבקשים למתן צו ביניים בו נתבקש להותיר בידה של המבקשת את אשרת ב/1 שלטענת המבקשים עמדה לה ערב החלטת המשיב.
המשיב דחה את הבקשה לשידרוג מעמדה של המבקשת וסרב להאריך אשרתה עד שלא יוצג דרכון זר. על החלטה זו הוגש ערר פנימי, אשר נדחה והמשיב דרש שהמבקשת תציג כרטיס טיסה לאייזרבז'אן כתנאי לקבלת תמי"ל. על החלטה זו הוגש ערר לבית הדין לעררים ולאחר מכן הוגשה בקשה למתן סעד ביניים – אשרת ב/1 עד הכרעה בערר וכן מניעת הליכי אכיפה והרחקה של המבקשת.
ביום 18.04.23 בית הדין נעתר לבקשה למתן צו עיכוב הליכי אכיפה והרחקה כנגד המבקשת.
על כך הוגש הערר לבית הדין ובקשה לצוו ביניים, אשר נדחתה אך בית הדין נתן צו אירעי למניעת הליכי אכיפה.
אשר על כן, לאור המפורט לעיל, בקשת רשות העירעור מתקבלת במובן זה שהעניין יוחזר לבית הדין לעררים אשר יחליט בעיניין הבקשה לסעד ביניים לאחר שתוצג בפניו התשתית העובדתית המלאה.
...
על כן, בנסיבות העניין, כאשר לא הוצגו בפני בית הדין מלוא הנתונים לצורך קבלת החלטה בבקשה למתן סעד זמני, וכאשר בית הדין לעררים הוא הערכאה המתאימה לבירור טענות הצדדים לעניין הקושי בקבלת דרכון זר וכניסה למדינת מוצאה של המבקשת, אני סבור כי יש להחזיר את העניין לדיון מחדש בפני בית הדין לעררים.
יובהר כי אינני סבור כי בהחלטת בית הדין לעררים נפל פגם כלשהו בהתייחס לנתונים שהוצגו בפניו, אך אני סבור כי התשתית העובדתית שהונחה בפניו בטרם קבלת ההחלטה שבנדון לא הייתה מלאה, ומכאן הפגם שבהליך כולו.
אשר על כן, לאור המפורט לעיל, בקשת רשות הערעור מתקבלת במובן זה שהעניין יוחזר לבית הדין לעררים אשר יחליט בעניין הבקשה לסעד ביניים לאחר שתוצג בפניו התשתית העובדתית המלאה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו