מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין לעבודה שלא להשיב שופט כדורגל לעבודה

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2019 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת לאה גליקסמן: לפנינו בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית דין האיזורי תל אביב (השופטת אסנת רובוביץ ברכש; ב"ל 44744-08-15), שבה נדחתה בקשתו של המבקש לפסילת המומחה הרפואי ומינוי מומחה רפואי אחר תחתיו.
בהסכמת הצדדים, בקשת רשות העירעור נדונה כאילו ניתנה רשות והוגש ערעור על פי הרשות, בהתאם לתקנה 82 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב – 1991.
בית הדין האיזורי מינה את ד"ר דוד אנג'ל כמומחה רפואי והוא נתבקש להשיב על שאלות אלה: 5.1.
בית הדין האיזורי סקר בהחלטתו את הנחיות הנשיאה בעיניין מינוי מומחה נוסף ומינוי מומחה אחר, וקבע כי לא היתקיימו נסיבות המצדיקות פסילת חוות הדעת ומינוי מומחה רפואי אחר, או מינוי מומחה רפואי נוסף; המומחה לא סטה מהעובדות הקבועות בהחלטת בית הדין ונתן מענה ברור לכל השאלות שהוצגו לו, לרבות שאלות ההבהרה; בית הדין האיזורי פירט את קביעותיו של המומחה הרפואי התומכות במסקנתו, וביניהן הקביעה כי ".. בדיקת אולטראסאונד שנערכה לתובע לא הראתה נוזל תוך מפרקי. ..קרע חריף במנסקוס או ברצועה היה צפוי לגרום לדימום תוך מפרקי והתנפחות ברורה של הברך לאחר הפגיעה"; "..אמנם בדיקת האולטראסאונד לא עמדה בפניו, אך ברשום הרפואי מיום 29.4.2014 ציין הרופא המטפל כי בבדיקת אולטראסאונד אין נוזל תוך מפרקי, ללא ציון מועד הבדיקה". לסיכום קבע בית הדין האיזורי כי "לא שוכנעתי כי מתקיימות בעניינינו נסיבות חריגות או טעמים מיוחדים המצדיקים מינוי מומחה אחר, ואף לא כאלה המצדיקים מינוי מומחה נוסף. המומחה הסתמך על הרישומים הרפואיים שעמדו לפניו, וכן נתן הסבר מפורט ומנומק לכך שאינו רואה קשר סיבתי בין הארוע לבין הפגימה בברך שמאל". טענות הצדדים בבקשת רשות העירעור: המבקש טען כי בחוות דעתו הסתמך המומחה הרפואי על בדיקת אולטראסאונד לברך שמאל, אולם לא נערכה למבקש כל בדיקת אולטראסאונד לברך זו, ואף המומחה אישר כי אין ברשותו בדיקה כזו; לאחר הארוע נערכה בדיקת אולטראסאונד לכתף ולזרוע, והרישום הרפואי מיום 29.4.2014 עליו הסתמך המומחה הרפואי, שאותו ציין בית הדין האיזורי בהחלטתו, כלל אינו מתייחס לברך כי אם לכתף ולזרוע, ועל כך ניתן ללמוד מתוכנו של הרישום הרפואי; בהקשר זה הפנה המבקש הן לתעוד הרפואי מיום 29.4.2014 והן לתוצאות בדיקת האולטראסאונד מיום 23.4.2014 אשר כאמור הדגימו את הקרע בגיד הכתף; מכאן, שהמומחה הרפואי המשיך לבסס את מסקנתו על סמך בדיקה שהוא כלל לא ראה, ואף כלל לא קיימת, שכן בדיקת האולטראסאונד עליה הוא נסמך כלל אינה של הברך אלא של הכתף והזרוע; מעבר לכך, לא ברור מדוע המומחה הרפואי סבור שאין קשר בין הממצאים בברך לבין התאונה, עת הוא מציין כי הקרע ברצועה הצולבת של ברך שמאל אינו נווני; כמו כן, אין לקשור את הממצאים בברך לכך שהמבקש שיחק כדורגל לאחרונה בשנת 1991, כ- 30 שנה לפני הארוע התאונתי, עת אין כל תעוד על תלונה כלשהיא בברך שמאל לפני הארוע התאונתי, והתיעוד הראשוני הוא לאחר הארוע התאונתי ובסמוך אליו.
...
בית הדין האזורי סקר בהחלטתו את הנחיות הנשיאה בעניין מינוי מומחה נוסף ומינוי מומחה אחר, וקבע כי לא התקיימו נסיבות המצדיקות פסילת חוות הדעת ומינוי מומחה רפואי אחר, או מינוי מומחה רפואי נוסף; המומחה לא סטה מהעובדות הקבועות בהחלטת בית הדין ונתן מענה ברור לכל השאלות שהוצגו לו, לרבות שאלות ההבהרה; בית הדין האזורי פירט את קביעותיו של המומחה הרפואי התומכות במסקנתו, וביניהן הקביעה כי ".. בדיקת אולטראסאונד שנערכה לתובע לא הראתה נוזל תוך מפרקי. ..קרע חריף במניסקוס או ברצועה היה צפוי לגרום לדימום תוך מפרקי והתנפחות ברורה של הברך לאחר הפגיעה"; "..אמנם בדיקת האולטראסאונד לא עמדה בפניו, אך ברישום הרפואי מיום 29.4.2014 ציין הרופא המטפל כי בבדיקת אולטראסאונד אין נוזל תוך מפרקי, ללא ציון מועד הבדיקה". לסיכום קבע בית הדין האזורי כי "לא שוכנעתי כי מתקיימות בענייננו נסיבות חריגות או טעמים מיוחדים המצדיקים מינוי מומחה אחר, ואף לא כאלה המצדיקים מינוי מומחה נוסף. המומחה הסתמך על הרישומים הרפואיים שעמדו לפניו, וכן נתן הסבר מפורט ומנומק לכך שאינו רואה קשר סיבתי בין האירוע לבין הפגימה בברך שמאל". טענות הצדדים בבקשת רשות הערעור: המבקש טען כי בחוות דעתו הסתמך המומחה הרפואי על בדיקת אולטראסאונד לברך שמאל, אולם לא נערכה למבקש כל בדיקת אולטראסאונד לברך זו, ואף המומחה אישר כי אין ברשותו בדיקה כזו; לאחר האירוע נערכה בדיקת אולטראסאונד לכתף ולזרוע, והרישום הרפואי מיום 29.4.2014 עליו הסתמך המומחה הרפואי, שאותו ציין בית הדין האזורי בהחלטתו, כלל אינו מתייחס לברך כי אם לכתף ולזרוע, ועל כך ניתן ללמוד מתוכנו של הרישום הרפואי; בהקשר זה הפנה המבקש הן לתיעוד הרפואי מיום 29.4.2014 והן לתוצאות בדיקת האולטראסאונד מיום 23.4.2014 אשר כאמור הדגימו את הקרע בגיד הכתף; מכאן, שהמומחה הרפואי המשיך לבסס את מסקנתו על סמך בדיקה שהוא כלל לא ראה, ואף כלל לא קיימת, שכן בדיקת האולטראסאונד עליה הוא נסמך כלל אינה של הברך אלא של הכתף והזרוע; מעבר לכך, לא ברור מדוע המומחה הרפואי סבור שאין קשר בין הממצאים בברך לבין התאונה, עת הוא מציין כי הקרע ברצועה הצולבת של ברך שמאל אינו ניווני; כמו כן, אין לקשור את הממצאים בברך לכך שהמבקש שיחק כדורגל לאחרונה בשנת 1991, כ- 30 שנה לפני האירוע התאונתי, עת אין כל תיעוד על תלונה כלשהי בברך שמאל לפני האירוע התאונתי, והתיעוד הראשוני הוא לאחר האירוע התאונתי ובסמוך אליו.
לטעמנו, ניתן היה ללמוד זאת גם מהתיעוד הרפואי מיום 29.4.2014, שכן ממצא זה מופיע לאחר התייחסות לרגישות ECRB שהוא ממצא רלוונטי למרפק, ולפני התייחסות לגיד הביצפדוריאלי, מונח הרלוונטי לזרוע ולמרפק.
נוכח כל האמור, אנו סבורים כי בנסיבותיו של מקרה זה, יש להיעתר לבקשתו של המבקש למינוי מומחה רפואי נוסף לבחינת שאלת הקשר הסיבתי בין האירוע התאונתי לבין הליקוי בברכו של המבקש בלבד.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור מתקבלת, ואנו קובעים כי ימונה מומחה רפואי נוסף לבחינת הקשר הסיבתי בין האירוע התאונתי לבין הליקוי בברכו של המבקש בלבד.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופט מיכאל שפיצר לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי באר שבע (השופט משה טוינה; ב"ל 39634-03-19) אשר דחה את עירעורו של המבקש על החלטתה של ועדה רפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 27.2.2019 (להלן – הוועדה) אשר קבעה שאין להפעיל בעיניינו של המערער את הוראות תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956 (להלן – תקנה 15).
המבקש פוטר מעבודתו בחברת טבע, בה עבד כמפעיל מכונה ביום 16.10.2017, על רקע צמצומים ונוכח היעדרותו הממושכת של המבקש מהעבודה, ובהיעדר תפקיד חלופי שבידי החברה להציע לו. המבקש ערער על החלטת הוועדה שלא להפעיל בעיניינו את תקנה 15 (ב"ל 23745-12-17) (להלן – פסק הדין המחזיר), ובית הדין האיזורי קבל את עירעורו והורה להחזיר את עניינו לוועדה הרפואית באותו הרכב על מנת: "שתשקול בשנית החלטתה בעיניין הפעלת תקנה 15, וזאת לאחר שתתייחס באופן עינייני ומנומק למסמך מאת הרופא התעסוקתי מיום 30.8.17.
לכן הפסקת עבודתו איננה קשורה למצב הברך שהתרפא לאחר ניתוח, אלא קשורה למכלול בעיותיו כולל בעיית הלב.
אין בידי לקבל את טענת המבקש על הדוגמא שהביאה הוועדה, של כדורגלן, באה בהמשך לדבריה שרוב האנשים חוזרים לעבודתם לאחר אותו ניתוח, ולהמחשה בלבד, הביאו דוגמא של כדורגלן.
...
חשש שהועדה נעולה בעמדתה – לטעמו של המבקש, "הועדה אינה מעלה על דעתה לקיים את פסק הדין בנוגע להפעלת תקנה 15 בעניינו של המבקש ואף מתעלמת מנתונים אובייקטיביים בתיעוד הרפואי הקיים בתיקו של המבקש". דיון והכרעה לאחר שבחנתי את הבקשה ואת כלל החומר שבתיק אני סבור שדינה להידחות ללא בקשת תגובה מהמשיב, וזאת מהטעמים הבאים: הועדה מילאה אחר פסק הדין המחזיר.
אין בידי לקבל את טענת המבקש על הדוגמא שהביאה הועדה, של כדורגלן, באה בהמשך לדבריה שרוב האנשים חוזרים לעבודתם לאחר אותו ניתוח, ולהמחשה בלבד, הביאו דוגמא של כדורגלן.
סוף דבר – צדק בית הדין האזורי בדחותו את הערעור, ואף דינה של בקשה זו להידחות.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק בג"ץ 98/21 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן כבוד השופט י' אלרון כבוד השופט א' שטיין העותרים: 1. ההתאחדות לכדורגל בישראל 2. מועדון הכדורגל מ.ח ביתר בירושלים (2001) בע"מ 3. מנהלת ליגות הכדורגל המקצועניות בישראל 2014 בע"מ נ ג ד המשיבים: 1. בית הדין הארצי לעבודה בירושלים 2. תומר בן יוסף 3. אריאל הרוש 4. אוהד סיידוף 5. שי חדד 6. רועי זיקרי 7. ברק משה 8. ההסדרות הכללית החדשה - הסתדרות המעו"ף עתירה למתן צו על תנאי בשם העותרת 1: עו"ד אבישי איפרגן בשם העותרת 2: עו"ד רוני מוזסון; עו"ד שני סדוף פרל בשם העותרת 3: עו"ד מוטי ברונשטיין ][]פסק-דין
]השופט י' אלרון: לפנינו עתירה לביטול פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה (סגן הנשיאה א' איטח, השופטים ל' גליקסמן ור' פוליאק, ונציגי הציבור ע' אלטשולר זמני וד' בן חיים) בבר"ע 39365-03-20 מיום 23.11.2020, בגדריו התקבלה בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי לעבודה בירושלים (הנשיא א' אברהמי ונציגי הציבור י' קשי וי' אופנהיים) בסע"ש 57268-08-18 מיום 17.2.2020.
בית הדין הארצי קיבל את הבקשה, דן בה כבערעור, והורה על קבלת העירעור תוך החזרת הדיון בתביעה לבית הדין האיזורי.
...
דין העתירה להידחות על הסף, אף בלי להידרש לתגובת המשיבים.
אשר על כן, העתירה נדחית.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

סגן הנשיאה אילן איטח לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי באר שבע (השופטת רחל גרוס; ב"ל 15874-08-20) מיום 16.5.2022, שדחתה את בקשת המבקש להורות על פסילת חוות דעת המומחה האחר שמונה בתיק - ד"ר אנג'ל, ולמנות תחתיו מומחה רפואי מתחום הרפואה התעסוקתית ורפואת הספורט.
"מנגנון התרומה הוא בנזקים מוגדרים ובלתי הפיכים, שמצטברים בהדרגה לכדי תרומה לשחיקה שבברכיים." ככל שהמומחה ישיב לשאלה הקודמת בחיוב, הוא מתבקש להשיב לשאלה הבאה בדבר השפעת העבודה על הליקוי ביחס לגורמיו האחרים, דהיינו - האם לעבודת התובע השפעה משמעותית על ליקויו של התובע? ("השפעה משמעותית" על פי הפסיקה הנה בשיעור של 20% ומעלה) "בנגוד למידע שנימסר לד"ר טמיר שנתן חוות דעת בתיק זה, עולה מהמסמכים בתיק הרפואי כי התובע היה פעיל בכדורגל במשך שנים (לפחות בשנים 2001 עד 2008 בהן רשומות פציעות חוזרות במשחקי כדורגל). כמו כן הוא היה פעיל בחדר כושר לפחות בשנים 2011 עד 2019. מנח וארוס של הבירכיים תורם גם כן להתפתחות שנויים נווניים במדור המדיאלי.
עוד מוסיף המבקש כך: החלטת בית הדין האיזורי מנוגדת לגישה הליבראלית הנוהגת ביחס למינוי מומחים; בית הדין האיזורי העביר לידי המומחה האחר את חוות הדעת הפרטית מטעם המערער, בנגוד להלכה הפסוקה, המהוה פגם היורד לשורש העניין המצדיק את פסילת חוות דעת המומחה האחר; המומחה האחר קבע קשר סיבתי בסבירות של מעל 50% בין העבודה לליקוי בברכיו ועל כן די בכך כדי לאפשר מינוי מומחה נוסף; חוות דעת המומחה האחר לוקה בחוסר סבירות, מנוגדת למחקרים ביחס לשחקני כדורגל מקצועיים וניתנה בהיעדר נתונים, ובתחום שהמומחה האחר אינו בקיא בו. הכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות העירעור ובכלל חומר התיק, הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת רשות העירעור להדחות, גם מבלי להדרש לתשובת המשיב.
כך שלא מיתקיים האמור בסעיף 26(א) לחוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט - 1969, לפיו תנתן רשות ערעור רק "אם שוכנע בית הדין כי אם העירעור על ההחלטה יידון במסגרת העירעור על פסק הדין ולא באופן מיידי, יהיה בכך כדי להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים או שעלול להגרם לצד להליך נזק של ממש, או שעלול להתנהל הליך מיותר או בדרך שגויה". למותר לציין, כי המבקש יוכל להעלות במסגרת ערעור על פסק הדין, ככל שיוגש, את כל טענותיו, לרבות טענות בנוגע לחוות דעתו של המומחה האחר.
...
לאור האמור ובהתחשב בנימוקי ההחלטה מיום 16.5.2022, לא מצאנו מקום לעיון חוזר בבקשה.
עוד מוסיף המבקש כך: החלטת בית הדין האזורי מנוגדת לגישה הליברלית הנוהגת ביחס למינוי מומחים; בית הדין האזורי העביר לידי המומחה האחר את חוות הדעת הפרטית מטעם המערער, בניגוד להלכה הפסוקה, המהווה פגם היורד לשורש העניין המצדיק את פסילת חוות דעת המומחה האחר; המומחה האחר קבע קשר סיבתי בסבירות של מעל 50% בין העבודה לליקוי בברכיו ועל כן די בכך כדי לאפשר מינוי מומחה נוסף; חוות דעת המומחה האחר לוקה בחוסר סבירות, מנוגדת למחקרים ביחס לשחקני כדורגל מקצועיים וניתנה בהעדר נתונים, ובתחום שהמומחה האחר אינו בקיא בו. הכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובכלל חומר התיק, הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות, גם מבלי להידרש לתשובת המשיב.
סוף דבר - הבקשה נדחית.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2024 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

לפנינו ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי באר שבע (השופטת רחל גרוס ונציגי הציבור מר אריק חדד וגב' אילנה מסד; ב"ל 15874-08-23), שבו נדחתה תביעת המערער להכיר בליקוי בברכיו כפגיעה בעבודה על פי עילת המקרוטראומה.
בקשת רשות ערעור על ההחלטה האחרונה נדחתה בהחלטת בית דין זה מיום 11.7.2022 (בר"ע 63823-06-22).
המומחה הבהיר מפורשות כי השפעת העבודה על הפגיעה אינה משמעותית על רקע הגורמים האחרים, ואף הבהיר כי "גם ללא עברו כשחקן כדורגל לא הייתי ממליץ להכיר בפגיעה משמעותית בעבודה. (זאת משום שלא נגרמים בעבודה המתוארת והמצולמת נזקים בלתי הפיכים שתרומתם המצטברת היא משמעותית)". במסגרת הליך העירעור, לאחר דיון קדם ערעור, הופנתה למומחה האחר שאלת הבהרה כמפורט להלן: "האם תנאי עבודתו של המערער כפי שצוינו בהחלטת המינוי, תרמו להחמרת המחלה בברכיו, תרומה בשיעור של 20% לפחות מתוך כלל הגורמים הרלוואנטיים)?
במענה לשאלת ההבהרה השיב המומחה הרפואי כי ברור לו שגם החמרה מהוה קשר סיבתי, אולם במקרה הנידון כפי שהוסבר בחוות הדעת - "יש כאן גורמים שאינם קשורים לעבודה. תרומת העבודה כפי שתוארה וצולמה אינה משמעותית להערכתי יחסית לגורמים אלה. זאת אני אומר גם לגבי תרומה להחמרה בליקויים.
...
· טענת המערער לפיה העברת חוות הדעת מטעמו לידי המומחה האחר מנוגדת לתקנה 8(א) לתקנות הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, דינה להידחות, שכן בהליך זה נדונה פגיעה בעבודה בהתאם להוראות חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] התשנ"ה - 1995, וממילא הגשת חוות הדעת מטעם המבוטח תואמת את ההלכה הפסוקה ומהווה פרקטיקה המיטיבה עם המבוטח, שרשאי להגיש למומחה חוות דעת מטעמו, גם אם המוסד לביטוח לאומי אינו מגיש חוות דעת מטעמו.
· טענת המערער כי המומחה האחר לא ערך לו בדיקה פיזית דינה להידחות.
המומחה הרפואי אינו נדרש לבדוק את המבוטח הניצב בפניו, אלא אם הוא סבור כי נדרש לעשות כן. · גם טענת המערער כי המומחה האחר לא התייחס לכך שהעבודה הייתה "גורם זר מתערב", לסוגיית הגולגולת הדקה ולהשפעה שיש לכל אחד מהגורמים - דינה להידחות.
לאחר שנתנו דעתנו לכלל החומר שהובא לפנינו במסגרת הערעור, ולטענות הצדדים בכתב ובפעל פה, הגענו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות, וכי ראוי פסק דינו המפורט, היסודי והמנומק של בית הדין האזורי להתאשר מטעמיו, על פי הוראת תקנה 108(ב) לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין), תשנ"ב - 1991.
סוף דבר - הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו