ערעור המשיבות היתקבל בחלקו באופן שנקבע כי המבקש יישאר רק בשטח המקורי של המושכר שהושכר לו כדייר מוגן (512.5 מ"ר) ויפונה מכל השטח הנוסף הפלוש ותוספות הבניה (גלריה).
הסעדים המבוקשים בכתב התביעה:
להורות למשיבות לחתום עם המבקש על הסכם פשרה לפינוי בהסכמה מהמושכר ומהחצר הסמוכה, כדוגמת הסכמי פשרה שמשיבה 3 חתמה עם דיירים אחרים במיתחם בהם נקבע כי הדיירים יסלקו ידם מהמקרקעין שהם מחזיקים בהם, תוך פרקי זמן מוסכמים שיימנו מהיום שיישלחו להם הודעות בכתב על זכיית יזם במיכרז שתפרסם משיבה 3 במיתחם נס לגויים בת"א, בתוספת דמי שימוש סמליים עד ליום הפינוי.
למעלה מן הצורך, נקבע כי הבקשה הוגשה בשיהוי רב.
תמצית טענות המבקש בבקשת רשות העירעור:
א) ככל שהקשה לצוו מניעה תידחה, תתבצע הריסה של המבנים בחצר ובגלריה.
חזוק לכך נלמד מהחלטת בימ"ש קמא לדחות את בירור טענת מעשה בית דין להליך העקרי.
לאחר עיון בבקשת רשות העירעור הגעתי למסקנה ולפיה דינה להדחות אף ללא צורך בתשובת המשיבות וזאת מהנימוקים כדלקמן:
בימ"ש זה ייעתר לבקשה למתן רשות ערעור על "החלטה אחרת" של בימ"ש השלום רק אם שוכנע, כי "... אם העירעור על ההחלטה יידון במסגרת העירעור על פסק הדין ולא באופן מיידי, יהיה בכך כדי להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים או שעלול להגרם לצד להליך נזק של ממש, או שעלול להתנהל הליך מיותר או בדרך שגויה" (סעיף 41 (ב) לחוק בתי המשפט (נוסח משולב), התשמ"ד – 1984).
מכאן, שבדר"כ, יש לברר את טענות הצדדים על החלטות אחרות שניתנו במהלך הדיון, אגב העירעור על פסק הדין כולו; והחריג לכך הוא מצב בו נידרש הדבר באופן מידי, להמשך נהולו של ההליך באופן מלא והוגן (רע"א 5129/22 א. מרתון גיא בע"מ נ' חי, סעיף 15 להחלטת כב' השופט ח' כבוב (3.8.22)).
...
בכתב התביעה נטען כי המשיבות והמבקש טרם הגיעו לסיכום ביניהם על פינוי מוסכם של המושכר תמורת פיצוי.
עתירה לעיכוב הפינוי במצב זה, עיכוב ביצוע פסק דין חלוט, הינה לפיכך "שינוי המצב הקיים".
כמו כן, אינני מקבלת את טענת המבקש כי הסעד שהתבקש אינו זהה לסעד העיקרי המבוקש בתובענה.
בעניין זה די אם גם אני אפנה לעמ' השני לכתב התביעה, שם במסגרת הסעדים המבוקשים, בסעיף ב' נכתב: "להימנע מכל מהלך לפינוי התובע מהמושכר שהושכר לו (כולל החצר)...".
מקובלת עלי קביעת בימ"ש קמא לפיה רק נסיבות חריגות עשויות להקנות למבקש זכות לקבל את הסעד הזמני לו עתר, הואיל ומדובר בסעד זמני לשינוי המצב הקיים והסעד הזמני זהה לסעד לו עתר בתיק העיקרי.
לסיכום:
א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.