מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האזורי שלא קבע מיקום שיבוץ לגננת

בהליך דיון מהיר בסמכות רשם (דמ"ר) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

[4: המודל הוא: שכר גננת מוסמכת בותק של 12 שנות לימוד ושכר סייעת בדרגה 6 בותק של 10 שנים לכל 31 או 33 תלמידים (בהתאם למיקום הגן).
לטענת התובעת, משלא קיבלה שיבוץ אחר פנתה רבקה לרשת הגנים על מנת לברר את המצבה.
נביא את הדברים מפי בית הדין האיזורי: "נוסיף, כי מסקנה זו היא המתבקשת אף נוכח שקולי מדיניות שמטרתם להוביל לאכיפה יעילה של הוראות חוק חינוך ממלכתי והתקנות שהותקנו על פיו. הדברים מקבלים משנה תוקף נוכח חולשתה של המדינה באכיפת הכללים שהיא עצמה התוויתה כפי שאלה מצאו ביטויים בתקנות חינוך ממלכתי. זאת, כעולה מפסיקתו של בית המשפט העליון הנוגעת לחולשתם של אמצעי האכיפה של הרשות המבצעת, המתקשה לאכוף את הכללים המעוגנים בתקנות חינוך ממלכתי ביחס למוסדות שאינם רישמיים.
" (הדגשות הוספו – א.א.) על החלטת בית הדין האיזורי הוגש העירעור כאמור.
" (הדגשות הוספו – א.א.) יצויין כי השופטת רוזנפלד קובעת שלכאורה הדיון בשאלה האמורה מיותר שכן, מסעיף 44 להחלטת בית הדין האיזורי, כמו גם מעמדת רשת הגנים, עלה כי הלכה למעשה שילמה רשת הגנים לגננות את השכר לפי המקובל לגבי עובדי הוראה במוסדות הרישמיים.
תקנה 8 (א) לתקנות – תקנה 8 (א) לתקנות, שמצויה בפרק הרביעי לתקנות שעניינו "תמיכת המדינה", קובעת כי: "רצה בעל מוסד בתמיכת המדינה, יצרף לבקשתו לשר את הצעת התקציב של המוסד לשנת הלימודים הבאה ויכלול בה פרטים מלאים ונכונים על התקן, המצבה ומשכורות המורים ועל הוצאות המוסד לשירותים ולבנינים וכן פרטים ומסמכים להוכחת עמידתו בתנאים המפורטים בתקנה 9." לטענת רשת הגנים, מכוח התקנה האמורה היא לא נידרשת לפרט בבקשתה להכרה במוסד החינוכי את שכר העובדים שאינם עובדי הוראה.
די בכך כדי לקבוע שלא מיתקיים יסוד חיוני מבין היסודות שנידרש הוכחתם בתביעה לפי עילה של הפר חובה חקוקה.
...
סוף דבר תביעת התובעות כנגד המדינה נדחית.
התביעה להחזר הפחתות השכר (10%) - תביעת שתי התובעות נדחית.
התביעה לפיצויי הלנת שכר עבודה – נדחית.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת חני אופק גנדלר לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי באר שבע (סגן הנשיא השופט צבי פרנקל; צ"ו 23247-09-22) בגדריו נתקבלה בקשת המבקשת למתן צו מניעה נגד פיטוריה או צימצום משרתה (ארבעה ימים) אך נימנע מליתן צו בדבר מיקום שיבוצה בשנת הלימודים.
ביום 26.1.22 ניתן פסק דינו של בית הדין האיזורי בבאר שבע בתובענה (צ"ו 56049-07-21) ובו נקבע בין היתר (סעיף 47(א) לפסק הדין) כך: "החלטת הנתבעת לניוד התובעת ולצמצום משרתה שהתקבלה על בסיס שיקולים פסולים – מבוטלת. על הנתבעת לשבץ את התובעת לעבודה בשנת הלימודים התשפ"ב כגננת משלימה, בהקף של ארבעה ימים בשבוע בעיר אשדוד. אלא אם הצדדים יחליטו על שיבוץ אחר בהסכמה הדדית בלבד. השיבוץ יהיה לאלתר ולא יאוחר מיום 6.2.22 והתובעת תקבל תשלום עבור ארבעה ימי עבודה מתחילת שנה"ל התשפ"ב". בקשר לביצועו פסק דין שניתן בצ"ו 56049-07-21 הגישה המבקשת הליך לפי פקודת בזיון בית המשפט, וכעולה מסעיף 3 להחלטת בית הדין האיזורי בקשה זו עודנה תלויה ועומדת.
ההיבט השני, הוא מתן משקל למהות הסיכסוך על ידי בית הדין האיזורי, כשקביעת מועד הדיון הסמוך מלמדת כי בית הדין האיזורי לא היתעלם מטענות המבקשת בהקשר למהות הסיכסוך, אלא נתן להן ביטוי אופראטיבי בתעדוף התיק.
בהקשר זה יצוין כי למקרא נימוקי בקשת רשות העירעור, ובשים לב להסדרי הביניים שנקבעו בהחלטת בית הדין האיזורי, המבקשת טענה בכלליות – אך לא באופן קונקריטי - לנזק שייגרם לה והדגישה כי למשיבה לא ייגרם כל נזק.
...
החלטתי זו מבוססת על השיקולים הבאים.
טרם נעילה אבקש לחדד כי החלטתי שלא ליתן רשות ערעור מידית מבוססת אך על השיקולים לעיל, המבוססים על שיקולי מאזן הנוחות וטעמים מעשיים, ואין בכך משום הבעת עמדה – לכאן או לכאן – בנוגע לסיכויי התובענה.
סוף דבר – הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו