מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האזורי בתביעת סייעת נגד מרפאת שיניים

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב - יפו ב"ל 59906-03-17 01 אפריל 2018 לפני: כב' השופט אלעד שביון המערער: ש.ז. ע"י ב"כ עו"ד אימבר גולן פרטוש המשיב: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד אריק יעקובי פסק דין
דין והכרעה המסגרת המשפטית: בהתאם לסעיף 123 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה–1995 (להלן: החוק) ולהלכה הפסוקה, מוסמך בית הדין שדן בעירעור על החלטה של הוועדה הרפואית לעררים לידון בשאלות משפטיות בלבד ועליו לבחון אם טעתה הועדה בשאלה שבחוק, חרגה מסמכותה, הסתמכה על שיקולים זרים או היתעלמה מהוראה המחייבת אותה (עב"ל (ארצי) 10014/98 יצחק הוד – המוסד לביטוח לאומי, פד"ע לד, 213).
משכך ומאחר שקביעותיה הן קביעות רפואיות-מקצועיות, בית הדין לא יחליף את שיקול דעתו בשקול דעתם של חברי הועדה המקצועית, אלא יבחן אם נפלה טעות משפטית בהחלטת הועדה (דב"ע (ארצי) ל/11-0 צבי סימן טוב נגד המוסד לביטוח לאומי, פד"ע ב' 133).
מערערים על נושא נוכחות מתמדת והשגחה שזקוק לה. יש סייעת צמודה.
הליקויים / המחלות החל מ-12 חודשים לפני הגשת התביעה: אטקסיה.
מעקב במרפאת מומחים.
לבסוף, אשר לטענות הנוגעות למשך הבדיקה בפני הועדה וליכולתה המוגבלת להתרשם ממצבו של המערער כבר נפסק, כי אופן ומשך הבדיקה הם נושאים מתחום הרפואה אשר בית הדין אינו מוסמך להתערב בהם (דב"ע (ארצי) שן/01 - 28 המוסד לביטוח לאומי – קטוע (לא פורסם)).
על פסק דין זה ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בתוך 30 יום ממועד קבלתו אצל הצד המבקש לעשות כן. ניתן היום, ט"ז ניסן תשע"ח, (01 אפריל 2018) בהיעדר הצדדים ויישלח אליהם.
...
לאור האמור ומאחר שהחלטת הוועדה אינה עומדת בחובת ההנמקה על פי דין ואף עומדת בניגוד למצבו הרפואי של המערער ולהמלצות רופאיו, יש לקבל את הערעור ולהשיב את עניינו של המערער אל הוועדה.
טענות המשיב: המשיב בדעה כי יש לדחות את הערעור על כל חלקיו וסעיפיו מאחר שאינו מצביע על פגם משפטי כלשהו שנפל בהחלטת הוועדה.
אשר להשגות המערער בקשר עם עילת הנוכחות הקבועה הרי שדינן להידחות על הסף, שכן לא נטען בעניינו של המערער וממילא לא הוצג תיעוד תומך לקיומם של אירועים רפואיים תכופים, כתוצאה מהליקוי, המצריכים התערבות של צד שלישי.
מכל מקום, מן הפרוטוקול שצוטט לעיל עולה, כי הוועדה ערכה למערער בדיקה ותיעדה את ממצאיה כנדרש ואף המחלוקת בין הצדדים אינה נוגעת לממצאים, כי אם למסקנה שיש להסיק מהם.
לאור האמור ומאחר שמדובר בהחלטה מקצועית ומנומקת המאפשרת להתחקות אחר הלך מחשבתה של הוועדה, הערעור נדחה.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בחיפה ס"ע 7334-12-10 17 מרץ 2013 לפני: כב' הסגנית נשיא איטה קציר נציג ציבור (מעבידים) מר חיים וינר התובע ד"ר אחמד אבו אל היג'א ת.ז. 055790794 ע"י ב"כ: עו"ד גיא יעקב הנתבעת מועצה מקומית כאוכב אבו אלהיג'א ע"י ב"כ: עו"ד סעדי אחמד פסק דין
בדיון שהתקיים בתיק בתאריך 13.12.11 הוחלט, כי על ב"כ התובע להודיע לביה"ד האם הוא עומד על טענתו, כי קיים אישור נחיצות משרה לתפקיד הנ"ל, והאם הוא עומד על המשך ניהול התביעה כנגד משרד הפנים.
הנתבעת העסיקה סייעת במרפאת השיניים, המועסקת כעובדת הנתבעת בחלקיות משרה.
לאחר פניות מטעם משרד הפנים בדבר חוקיות העסקתו של רופא השיניים, הוחלט על פירסום מיכרז לקבלת הצעות לשירותי שיניים ע"י רופא במעמד קבלן עצמאי.
התובע ניהל מרפאה עצמאית, ולא ביקש אישור לעבוד בעבודה נוספת.
אכן, פעילותו של המערער נעשתה במסגרת המרכז, אך הוא היה "אדון לעצמו" והשתלבותו, ככל שהיתה, היתה מוגבלת וחלקית בלבד.
התובע הישתלב באופן חלקי ומוגבל בלבד במערך האירגוני של הנתבעת, התמורה שולמה לו כנגד הנפקת חשבוניות, והתובע דיווח לרשויות המס על הכנסותיו והוצאותיו הן במסגרת פעילותו במרפאה בבעלות הנתבעת והן מפעילותו במרפאת השיניים הפרטים שבבעלותו.
...
לפיכך, אנו קובעים, כי לא התקיים הפן החיובי במבחן ההשתלבות.
לפיכך, סממן זה מעיד על היות התובע "עובד". לאור האמור לעיל, אנו קובעים כי ההתקשרות בין התובע לבין הנתבעת היתה על בסיס קבלני, וכי לא התקיימו בין הצדדים יחסי עובד-מעביד.
אשר על כן, בהתאם לקביעתנו לעיל, כי לא התקיימו יחסי עבודה בין הצדדים, הרי שדין תביעותיו הכספיות של התובע, בין היתר, לתשלום תמורת חופשה ודמי הבראה - להידחות בזאת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בבאר שבע סע"ש 19819-03-17 02 יולי 2017 לפני: כב' שופט, משה טוינה נציג ציבור (עובדים) מר דוד פטיטו נציג ציבור (מעסיקים) מר נתן חיים התובעת: מיטל לוי, (ת.ז.-031435779) ע"י ב"כ: עו"ד מריאנה דנון הנתבעת: קופת חולים מאוחדת (ע.ר. 589958495) ע"י ב"כ: עו"ד מומי דהן החלטה
עניינה של החלטה זו, בקשה שהגישה גב' מיטל לוי (להלן: "המבקשת") להורות על השבתה לעבודה במרפאת שיניים שמפעילה קופת חולים מאוחדת (להלן: "המשיבה") בסניף אשקלון.
ביום 31.1.2017 החליטה ועדת המשמעת הארצית ברוב דיעות (כנגד דעתו החולקת של נציג הועד, מר חיימי), שלא לסיים את העסקתה של המבקשת, אלא להעבירה למרפאת אשדוד (הקרובה למקום מגוריה), החל מיום 1.2.2017 ולאפשר לה תקופת ניסיון בתפקיד במשך שלושה חודשים שבסיומה תישקל המשך העסקתה במשיבה (החלטה המצורפת כנספח 16 לתגובת המשיבה).
ביום 8.3.2017 הוגשה הבקשה לסעד זמני שבמסגרתה עותרת המבקשת להחזירה לעבודה כסייעת במרפאה באשקלון.
דיון והכרעה: לצד טענות מקדמיות, טענות שהוי, תום לב וכיוצ"ב, במסגרת בקשה לסעד זמני, על בית הדין לשקול את שאלת סכויי התביעה ואת שאלת מאזן הנוחות.
הטענות אליהן התבקשה המבקשת להתייחס במסגרת השימוע שהתקיים בועדת המשמעת הארצית, נוגעות לטענות הממונים על המבקשת במסגרת יחסי עובד מעסיק - שימוש ללא רשות בשם המשתמש ובסיסמת המחשב של המנהלת האדמיניסטרטיבית, זימון לתורים פקטביים והתנהלות לא הולמת, הבאה לידי ביטוי בצעקות ואיומים כלפי צוות המרפאה ועוד.
משאין בית הדין ערכאת ערעור על ועדת המשמעת הארצית, אין מקום להתערבותו של בית הדין בהתרשמות העובדתית של ועדת המשמעת הארצית, עליה מבוססת ההחלטה לנייד את המבקשת מהמרפאה באשקלון למרפאה באשדוד.
...
לטענת המשיבה דין הבקשה להידחות, בשל השיהוי בבקשה.
בנסיבות הללו, במבחן סיכויי התביעה, דין הבקשה להידחות משעל פניו סיכויי התביעה אינם מצדיקים את הסעד המבוקש.
סוף דבר: לאור האמור לעיל, הבקשה נדחית.
משנדחתה הבקשה תשלם המבקשת הוצאות המשיבה בסך של 3,500 ₪ ללא קשר לתוצאות בסיום ההליך.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת לאה גליקסמן לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין האיזורי תל-אביב (סגנית הנשיאה, השופטת אריאלה גילצר כץ; סע"ש 57667-12-16 ו- 43134-12-17), במסגרתה נדחתה בקשה על פי פקודת ביזיון בית המשפט, ונקבע כי המשיבה פעלה על פי הוראות הסכם הפשרה שנכרת בין הצדדים ושקיבל תוקף של פסק דין, ומשכך על המבקשים לבצע את המוטל עליהם על פי פסק דין זה, ולשלם למשיבה סך של 50,000 ₪.
רקע עובדתי בבית הדין האיזורי התבררה תביעת המשיבה, אשר שימשה כסייעת במבקשת 1, מרפאת שיניים בניהולו ובבעלותו של המבקש 2.
הנתבעים ישלמו לתובעת סך של 50,000 ₪ כנגד קבלת החלטה של ביטוח לאומי ו/או בית הדין האיזורי לעבודה הקובעת שהארוע ביולי 2016 אינו מוכר כתאונת עבודה.
...
דיון והכרעה לאחר בחינת הבקשה כמו גם החומר הנוגע לעניין מתיק בית הדין האזורי, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיבה.
על כן, דין בקשת רשות הערעור שדחתה את הבקשה לפי פקודת ביזיון בית משפט להידחות.
סוף דבר הבקשה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית דין איזורי לעבודה בתל אביב -יפו ב"ל 52115-07-21 27 נובמבר 2023 לפני: כב' השופט, סגן הנשיאה דורי ספיבק נציגת ציבור מעסיקים גב' חמדה מרק נציגת ציבור עובדים גב' מזל גולן התובע: ד"ר עודד זילברמן ע"י ב"כ עו"ד מיכאל לנג הנתבע: המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד גלי ג'ולייט אלפסי בסון החלטה
התובע פנה לביטוח הלאומי בבקשה להכיר בכאבי גב וצואר שמהם הוא סובל, כפגיעה בעבודה במסלול המקרוטראומה, אך בקשתו נדחתה בהחלטת פקידת התביעות שניתנה ביום 1.10.20.
לאחר שאלה הוגשו, ולאחר שבקש וקיבל רשות להגיש סיכומי תשובה ואף אלה הוגשו, הגיעה העת לידון ולהכריע בתביעה.
המסגרת הנורמאטיבית באחת הפרשות (עב"ל 33746-01-14 שרעבי נ' המוסד לביטוח לאומי (9.12.14) סיכם כב' השופט (כתוארו אז) אילן איטח כך את המסגרת הנורמאטיבית הרלוואנטית לענייננו: "על מנת לבסס את עילת המקרוטראומה יש להוכיח שלוש יסודות: הראשון, תשתית עובדתית של ביצוע תנועות חוזרות ונישנות; השני, קיומו של קשר סיבתי בין התנועות לבין הליקוי הגופני מושא התביעה; השלישי, קביעה שלפיה כל אחת מאותן תנועות גרמה לפגיעה זעירה המצטברת יחדיו לכדי ליקוי גופני. רק משהוכחה התשתית העובדתית, יועבר עניינו של המבוטח למומחה-יועץ רפואי לבחינת הקשר הסיבתי (היסוד השני) ומנגנון הפגיעה (היסוד השלישי)". בפרשה אחרת, מאוחרת יותר (עב"ל 49674-04-21 נמש נ' המוסד לביטוח לאומי (21.3.22), (להלן: פסק דין נמש), שעסקה ממש כמו בעניינינו בתביעה של רופאת שיניים להכרה בפגיעה בצוארה, סקר המשנה לנשיאה כב' השופט אילן איטח את ההלכות הנוגעות לנדרש ממבוטח כדי להוכיח את היסוד הראשון של "תנועות חוזרות ונישנות": "על מנת לבסס תשתית עובדתית לעילת המקרוטראומה –היא היסוד הראשון כאמור, על המערערת להוכיח קיומן של תנועות חוזרות ונישנות, זהות או דומות במהותן, הפועלות אל מקום מוגדר בגוף, ועל קיומו של רצף בבצוע התנועות המשתרע על פני פרק זמן או פרקי זמן משמעותיים במהלך שגרת העבודה. יש להבחין בין פעילות החוזרת על עצמה הכוללת מספר רב של תנועות לבין התנועות המרכיבות אותה. במקרה של עבודה מגוונת, שבה ניתן לאבחן ולבודד תנועת גוף של מבוטח המבוצעת ברצף על פני פרק או פרקי זמן משמעותיים, מתקיימת תשתית עובדתית מספקת לעילת המקרוטראומה.
ראו עוד, לעניין הצורך להבחין בין תנוחה לא נוחה של הצואר לבין תנועות צואר, לצורך בחינת אפשרות הכרה במקרוטראומה צוארית אצל רופאי שיניים: עב"ל 22898-04-20 מילברג נ' המוסד לביטוח לאומי (28.7.20, כב' השופטת לאה גליקסמן והאסמתכאות שם), וכן: ב"ל 7981-21-20 לבני נ' המוסד לביטוח לאומי (19.6.22), מותב בראשות אב"ד הח"מ, ערעור שהוגש לבית-הדין הארצי נמחק בעקבות המלצת מותב בית הדין הארצי: עב"ל 7135-09-22 לבני נ' המוסד לביטוח לאומי (5.7.23)).
בנסיבות אלה, ניתן היה לצפות מהנתבע שיזמן לעדות את שני הרופאים שיעבדו לצדו של התובע באותן שתי מרפאות (או לפחות אחד מהם), או לכל הפחות שיזמן לעדות אורתודנט שמכיר מכלי ראשון את עבודתם של אורתודנטים בכלל, ואורתודנטים העוסקים בתפקידי פקוח בלבד, ונציין בקשר לכך כי ד"ר שפר הנו רופא שיניים כללי (כפי שעדותו, עמ' 4 ש' 6).
בנגוד לעמדתו של אב בית הדין, סבורות אנו כי עדותה של הסייעת, שגם בה נתנו אמון, רלוואנטית להליך שבפנינו.
לסיכום על דעת רוב חברי המותב, נציגות ציבור גב' מרק וגב' גולן, וכנגד דעתו החולקת של אב בית הדין כב' השופט ספיבק, הוחלט למנות מומחה לצורך המשך בירור תביעת התובע.
...
נוכח כל האמור, הגיש התובע את התביעה שבפנינו ביום 25.7.21.
ד"ר שפר אכן הודה בכך שקיימים הליכים תלויים ועומדים בין התובע למכבי (עמ' 6 ש' 4), אך העיד כי אין בהם כדי להשפיע על עדותו, ונתתי אמון בתשובתו זו. אציין בהקשר זה, כי התובע לא מסר פרטים כלשהם אודות טיב אותו סכסוך משפטי עלום שבעטיו מתנהלים אותם הליכים בין מכבי ובינו, ולא הגיש כל מסמך או ראיה אחרת בקשר לכך, שככל שהיו מוגשים ייתכן שהיה בהם כדי לשנות במשהו את המסקנה ביחס לאי-הוכחת טענתו כי ההליכים השפיעו בדרך זו או אחרת על עדותו של ד"ר שפר והובילו אותו – כך לטענת התובע – להעיד עדות שאינה אמת; חמישית אשר לשני העדים שהעידו מטעם התובע – עדותה של הסייעת אינה רלוונטית ואינה משפיעה על מסקנתנו בדבר העדר תשתית עובדתית, שכן עדה זו עבדה עם התובע רק פעם בשבועיים בימי ראשון אחר הצהריים ובימי שישי, במשך ארבע שנים בלבד ולא בעבודתו המרכזית במכבי, כך שכמובן שאין בעדותה כדי לשפוך אור על עבודתו במכבי (כפי שהיא עצמה הודתה, עמ' 14 ש' 4 לפרוטוקול).
נציגות הציבור גב' חמדה מרק וגב' מזל גולן: לאחר שעיינו בחוות דעתו המנומקת של אב בית הדין, אין אנו שותפות לאופן ניתוח העדויות והראיות על ידו, ובהתאם אף אין אנו מסכימות למסקנה שאליה הגיע.
עוד בניגוד לדעתו של אב בית הדין, מצאנו להפחית ממשקל עדות ד"ר שפר אף בשל קיומו של סכסוך משפטי בין התובע לבין מכבי שד"ר שפר, מן הסתם בשל התפקיד הניהולי בו הוא נושא, היה מודע לפרטיו (עמ' 6 ש' 3).
לסיכום על דעת רוב חברי המותב, נציגות ציבור גב' מרק וגב' גולן, וכנגד דעתו החולקת של אב בית הדין כב' השופט ספיבק, הוחלט למנות מומחה לצורך המשך בירור תביעת התובע.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו