הנשיא יגאל פליטמן
לפניי בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית הדין האיזורי בתל אביב-יפו (סגנית הנשיאה הדס יהלום, ונציגי הציבור גב' עליזה הרפז ומר איתן קירשנר; ס"ק 65034-06-17) מיום 12.7.2017, שבה קבע בית הדין כי לעת הזו לא תנתנה החלטות בבקשות המבקשים, שכן העדיפות היא כי הדברים ינוהלו במסגרת משא ומתן בין הצדדים, וקבע לפניו דיון נוסף ליום 27.7.2017.
עוד יצוין, כי ביום 25.5.2017 ניתן פסק דינו החלקי של הבג"ץ בעיניין העוזרים המשפטיים (בג"ץ 3758/17), אשר הורה למדינה "לקיים משא ומתן קבוצי עם נציגות העובדים במטרה למצוא חלופה מוסכמת לקציבה גורפת מראש ובאופן סופי של משך העסקתם של העוזרים המשפטיים .... אנו קוראים לצדדים להתחיל לאלתר במשא ומתן כאמור ... לעיל, ומניחים שהוא ינוהל באופן אינטנסיבי ושיועלו בו כל העניינים השנויים במחלוקת בין הצדדים."
ביום 27.6.2017 הגישו המבקשים בקשה דחופה למתן סעדים זמניים, בהמשך לקביעתו של בית הדין כאמור, ובה טענו כי המדינה עדיין עומדת על הקפאת התקנים, חרף העובדה שחלפו כארבעה חודשים ממתן ההנחיות, ובנתיים עוזרים משפטיים מוצאים עצמם מפוטרים, גם כאשר ישנו שופט שמעוניין להעסיקם אצלו במשרה קבועה, וזאת נוכח ההנחיות.
בקשת רשות העירעור
בבקשת רשות העירעור חזרו המבקשים, בעקרו של דבר, על הטענות שהעלו בבית הדין האיזורי, והדגישו כי בעוד שבמערכת קיימות 45 משרות קבועות פנויות ו-21 משרות מילוי מקום הממתינות לאיוש, פוטרו כבר 9 עוזרים משפטיים ו-7 נוספים עלולים להיות מפוטרים במהלך החודשיים הקרובים.
נוכח כל האמור, ביקשו המבקשים כי בית הדין יתערב בהחלטת בית הדין קמא, יוציא מלפניו צוים זמניים המורים על הקפאת ההנחיות שהוציאה המדינה, לאפשר איוש משרות פנויות של עוזרים משפטיים, כפי שהיה ערב ההחלטה, ולפרסם את המשרות הפנויות, הן הקבועות והן של מילוי המקום.
...
הכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה ובכלל חומר התיק, נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
בנסיבות אלו, ולאור הנימוקים המפורטים לעיל, מסקנתי היא כי אין מקום להתערבות ערכאת הערעור בהחלטת בית הדין האזורי, ולמתן רשות הערעור.
סוף דבר - הבקשה נדחית.