השופטת לאה גליקסמן
לפניי בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית הדין האיזורי באר-שבע (השופט עדו בן-צור; סע"ש 51499-01-22), במסגרתה, בין היתר, נדחתה בקשת המבקש למתן פסק דין בהעדר הגנה בתביעה שכנגד ולמתן פסק דין בתביעה העיקרית (להלן – ההחלטה).
במהלך חקירת המשיב, עתר המבקש להוצאת תצהירו של המשיב מתיק בית הדין, מאחר ולכאורה לא זיהה את המסמך כתצהיר מטעמו כי אם כייפוי כוח אותו מסר לבא כוחו "ואינו מעיד על חתימה נוספת על התצהיר". לכן, המבקש טען כי יש "לפסול את התצהיר". בהמשך הדברים הוסיף, כי בא כוחו של המשיב הצהיר הצהרות כוזבות לעניין מגורי המשיב וגם מטעם זה ביקש לפסול את התצהיר ולמשכו.
עוד קבע בית הדין בהחלטתו כי "בית הדין ממליץ לצדדים להמנע מהגשת בקשות סרק, אשר להבא עשויות להביא לחיוב שני הצדדים בהוצאות לאוצר המדינה".
טענות המבקש בבקשה
במסגרת הבקשה שלפניי טוען המבקש כי לאור תשובותיו של המשיב בדיון שנקבע לשמיעת עדותו המוקדמת, הרי ש"אין כל הצדקה ואין כל עילה להמשיך את ההליך המשפטי".
בשולי הדברים הודגש, כי הגשת הבקשה בעת הזו עומדת בתנאי סעיף 26 לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969, לפיו רשות לערער על החלטה אחרת תנתן "אם שוכנע בית הדין כי אם העירעור על ההחלטה יידון במסגרת העירעור על פסק הדין ולא באופן מיידי, יהיה בכך כדי להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים או שעלול להגרם לצד להליך נזק של ממש, או שעלול להתנהל הליך מיותר או בדרך שגויה".
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, כמו גם בחומר הנוגע לעניין מתיק בית הדין האיזורי, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להדחות, אף מבלי להדרש לתגובת המשיב.
...
שכן, לדידו, המשיב "כלל לא יודע על תביעה שהוגשה נגדו ולכן אם הוא אינו יודע על תביעה שהוגשה נגדו, כיצד הוא הגיש כתב הגנה? מדובר בטענות עובדתיות". בסופו של יום, הודיע ב"כ המבקש כי -
"לאחר ששמעתי את המלצת בית הדין, בכפוף לכך שכל טענות הנתבע והתובע שכנגד נשמרות לו, לרבות לעניין המועד שבו הועלתה טענה זו, אני מסכים למחיקת הבקשה למחיקת התצהיר וכתב ההגנה".
בהמשך, קבע בית הדין האזורי בהחלטתו כי –
"לאור הודעת ב"כ הנתבע, הבקשה למחיקת התצהיר וכתב ההגנה נמחקת, תוך שכל טענות הנתבע והתובע שכנגד שמורות לו. בנסיבות העניין, ומשהנתבע קיבל את המלצת בית הדין, אין צו להוצאות".
למרות האמור, ביום 3.7.2023 המבקש הגיש בקשה שבה עתר, בין היתר, למתן פסק דין בהיעדר הגנה בתביעה שכנגד, משעתר להוצאת כתב ההגנה שכנגד היות והוברר (לשיטתו) כי המשיב כלל לא היה מודע להגשת התביעה שכנגד, באופן המטיל ספק באותנטיות של כתב ההגנה שכנגד שהגיש.
על כן, המבקש ישלם לאוצר המדינה הוצאות בסך של 1,500 ₪.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.
המבקש ישלם לאוצר המדינה הוצאות בסך של
1,500 ₪.