בסופו של דבר מה שחשוב לצורך הכרעה במקרה דנן הנו בעיקר החלטה ספציפית בבקשת רשות לערער על החלטת רשמת ההוצל"פ. אותה החלטה ניתנה בתיק עש"א (רמלה) 63350-05-18.
כעולה מדברי ב"כ המשיבה, הפר המשיב את ההסכמה והצווים השפוטיים, ולכן פעלה המשיבה להחיות את תיק ההוצל"פ האמור, נקבע מועד לפינוי חוזר, והמבקש מצידו הגיש בקשה לביטול מועד הפינוי (המסמכים הוגשו ע"י ב"כ המשיבה בישיבה היום).
במילים אחרות: לדאוג להוציא כל עגלה, נגרר או רכב ובכלל מיטלטלין של המבקש, מהחניון המסומן בתשריט, וזאת בין השעות 22:00 עד 06:00 – י.פ.
המשכה של הסאגה היה בר"ע שהגיש המבקש על אותה החלטה של רשמת ההוצל"פ, ונידונה בפני כב' הש' שוהם בבית משפט השלום ברמלה, בתיק עש"א 63350-05-18.
החשוב לעניינינו הנו בפרט הפסקה הבאה אותה אביא כלשונה, בתורת החלק האופרטיבי של אותה החלטה:
"אני קובע כי ככל שיימצא בשטח החניון, שסומן בתשריט ע"י בית המשפט, רכוש וציוד מכל סוג שהוא לאחר השעה 22:00, תהיה רשאית המשיבה לפנותו, כאשר על המבקש יהיה לשאת בעלויות הוצאות הפינוי. אין צורך בצו של ההוצל"פ לבצע פינוי, ודי בהחלטה זאת".
עד כאן לסקירת העבר וההליכים.
האנלוגיה לעניינינו ברורה, ועוד על דרך הקל וחומר, שעה שאין המדובר בצדדים זרים אלא במי שהציוד משמש אותם בפרנסת המשפחה הגרעינית, כאשר המבקש 1 הוא המפעיל את הציוד שלו ושל אביו, שניתן לבן בהסכמה, והבן הוא זה שמציב אותו ועוסק במכירה.
...
בסופו של דבר מה שחשוב לצורך הכרעה במקרה דנן הינו בעיקר החלטה ספציפית בבקשת רשות לערער על החלטת רשמת ההוצל"פ. אותה החלטה ניתנה בתיק עש"א (רמלה) 63350-05-18.
משעה שזו המסקנה, וננקט הסעד העצמי באופן שגוי, ולו בשגגה בתום לב אך עדיין בשגגה, הרי יש להשיב הציוד שנתפס למבקש, בלי להתנות תנאים, ובלי לחייב המבקש בעלות הפינוי והאחסנה .
אני נעתר אפוא לסעד הזמני המבוקש ומורה למשיבה להשיב למבקש בתוך 7 יום את הציוד נשוא הבקשה, על חשבונה.
התלבטתי בשאלת ההוצאות, אולם החלטתי שלא לעשות צו להוצאות חרף התוצאה.