לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' סגנית הנשיאה ו' פלאוט) בעמ"ש 69371-11-22 מיום 1.12.2022, בגדריו נדחה ערעור על פסק דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה בפתח תקווה (כב' השופטת א' ונקרט), בו ניתן תוקף של צו שפוטי להסכמת המבקש להוצאת צו הגנה נגדו מהמבקשת ומדירתה.
במהלך דיון שהתקיים בבית המשפט לעינייני מישפחה ביום 6.11.2022 נתן המבקש את הסכמתו לכך שיוצא נגדו צו הגנה, במסגרתו נקבע, בין היתר, כי המבקש יורחק ממרחק של 100 מטרים מדירת מגורי המשיבה, למעט גישה לסככה הנמצאת במרחק 75 מטרים מהדירה בה נמצאים חפצים שהוא רשאי ליטול וזאת לפרק זמן קצר שלא יעלה על חצי שעה; וימנע מיצירת קשר עם הבנות המשותפות למבקש ולמשיבה עד אשר יפנו הצדדים ליחידת הסיוע.
בתשובה לבקשה טוענת המשיבה כי לא הוצא נגד המבקש צו הטרדה מאיימת, אלא ניתן תוקף להתחייבויותיו ולהסכמתו כמפורט לעיל.
לפיכך, צו ההגנה שהוצא על ידי בית המשפט לעינייני מישפחה הנו מכוח הסמכות שהוקנתה לו בחוק זה.
סעיף 5(א) לחוק זה קובע כדלקמן:
"תקפו של צו הגנה לא יעלה על שלושה חדשים; בית המשפט רשאי להאריך את תקפו של הצוו מפעם לפעם, ובילבד שהתקופה הכוללת לא תעלה על ששה חדשים; ואולם, מנימוקים מיוחדים שיפורטו בהחלטתו, רשאי הוא להאריך את תוקפו של הצוו לתקופה כוללת שלא תעלה על שנה אחת וכן, מנימוקים מיוחדים כאמור, רשאי בית המשפט להאריך את תוקפו של צו הגנה לתקופה כוללת שלא תעלה על שנה אחת נוספת"
הינה כי כן, לבית המשפט אין סמכות להוציא צו הגנה לתקופה בלתי מוגבלת, והוא מחויב לתחום את תוקפו של הצוו, שניתן לראשונה, לתקופה שלא תעלה על שלושה חודשים.
...
משכך, דין הטענה להידחות ובוודאי שאין מקום להעלותה במסגרת בקשת רשות ערעור ב"גלגול שלישי".
לפיכך, אין מנוס מלהורות על השבת הדיון לבית המשפט לענייני משפחה על-מנת שישלים את המלאכה ויקצוב את התקופה בה יעמוד הצו בעינו.
סוף דבר: הערעור מתקבל באופן חלקי, במובן זה שהדיון יוחזר לבית המשפט לענייני משפחה על מנת שישלים את החלטתו ויקצוב מועד לפקיעת תוקף צו ההגנה שנתן.