לאחר שניתנה ההחלטה בבקשת האישור הגיש עו"ד ולר בקשה לתיקון כתב התביעה בדרך של הוספת סעד הצהרתי, שלפיו זכותה של קלאב הוטל לגבות דמי אחזקה שנתיים מותנית במימוש זכות השמוש בפועל; ובקשה זו נדחתה.
עוד נטען, כי הערות היועמ"ש ביחס לעבודת הבודק, כמו גם הערותיו השונות ביחס לתוכנן של הוראות הסדר הפשרה המתוקן, אינן מבוססות מבחינה ראייתית ועובדתית ויש לדחותן.
כפי שציינתי בהחלטתי בבקשת רשות העירעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי שלא להורות על איחוד ההליכים בשתי התובענות, המועצה מיאנה ועודנה ממאנת להשלים עם העובדה שהמשיבים הם שנבחרו לייצג את חברי הקבוצה בהליכים שעניינם בנוסחת דמי האחזקה:
"קשה להשתחרר מן הרושם שהבקשה לרשות ערעור שלפניי אינה אלא ניסיון לערער בעקיפין על החלטות שונות שהתקבלו במסגרת תביעת בירנבוים שהמועצה לצרכנות, כמו גם היועמ"ש, אינם משלימים עימן. כך למשל, טענות המועצה לצרכנות והיועמ"ש לעניין אי התאמת התובעים המייצגים לייצג את חברי הקבוצה, הועלו כבר לפני שנים; ונדחו בין היתר בהחלטה מיום 23.4.2014 שבה אושר נהולה של תביעת בירנבוים כייצוגית, החלטה שהפכה זה מכבר לחלוטה. באותה החלטה אף הובהר כי המועצה לצרכנות אינה הגורם המתאים לייצג את הקבוצה בתביעת בירנבוים, וקביעה זו נותרה בעינה גם בעירעור שהגיש היועמ"ש (בלא שבית המשפט העליון הביע עמדה לגופם של דברים, ע"א 4033/14)" (רע"א 10018/17 המועצה הישראלית לצרכנות נ' קלאב אין אילת החזקות בע"מ (1.5.2019)).
...
מכל מקום, כאמור, כל אחד מחברי הקבוצה רשאי לבטל בכל עת את הסכם הנופש אם יגיע למסקנה שהתקשרות זו אינה כדאית עוד עבורו.
כך שמקובלת עליי קביעתו של בית המשפט המחוזי כי התנגדותו של ולר בעניין זה "מעוררת קשיים". לצד זאת, יצוין המובן מאליו והוא שבעצם הגשת התנגדויות המגינות על אינטרסים ייחודיים של תת קבוצה מסוימת, אין כשלעצמו פסול או חוסר תום לב. בית המשפט דן בהתנגדות שהוגשה מטעם דקל וכספי ודחה אותה לגופה, ואין הצדקה להתערב בעניין זה.
סוף דבר
על יסוד מכלול הנימוקים שפורטו אציע לחבריי כי נדחה את הערעורים שלפנינו, ונותיר את פסק דינו של בית המשפט המחוזי שבו אושר הסדר הפשרה המתוקן על כנו.
שורת הדין, אם וככל שהיא ניתנת להשׂגה בסופו של דבר, עלולה להביא לתוצאה שתָּרֵעַ עם הצדדים; מי ברב ומי במעט.