המשיבות טענו כי דוקא הצעתה של המבקשת במיכרז היא שנגועה בפגם מהותי, הואיל והיא נוסחה בלשון ערבות "בקשר להסכם ביניכם", במקום ערבות "בקשר למכרז".
בית המשפט המחוזי קיבל טענה זו, ודחה את הבקשה לצוו ביניים, בקובעו כי "יש לראות את הצעת המבקשת כהצעה שלא צורפה אליה ערבות מיכרז כלל ועיקר, שכן, על פי האמור בכתב הערבות, הערבות הנה לחוזה ולא למכרז" (בש"א (ת"א) 30412/06).
בקשת רשות ערעור לביהמ"ש העליון על החלטה זו נדחתה (בר"מ 2517/06), ונקבע כך (מפי כב' השופטת מ' נאור):
"10. טענת המשיבות, לפיה נפל פגם בערבות המבקשת, נראית, לכאורה, כבדת משקל. עיון במסמכים שצורפו לבקשה מעלה, כי כתב הערבות מיום 28.12.2005 (שצרפה המבקשת להצעת המיכרז, נספח כ"א לבקשה) נוסחו כנוסח נספח ה' להסכם המצורף לתנאי המיכרז (נספח ג' לבקשה), הקובע את נוסח הערבות לבצוע ההסכם העתידי שייוצר בין הזוכה במיכרז לבין המשיבה, ועל כן לכאורה איננו רלוואנטי לשלב הגשת ההצעות למכרז.
"נקודת המוצא: הגישה המחמירה לדרישת הערבויות במיכרז – נקודת המוצא לדיון במקרה שבפנינו היא אכן גישתה המחמירה של הפסיקה ביחס לפגמים שנפלו בערבויות שצורפו להצעות במכרזים. לפי גישה זו, פגמים בערבות יביאו, על דרך הכלל, לפסילת הצעה שהוגשה במסגרת מיכרז, וזאת ללא תלות במהות הפגם, או בכוונתו של המציע ........ ככלל, גישה זו נובעת מהקשר ההדוק שמתקיים בין דרישת הערבות לבין תכליותיהם של דיני המכרזים, וביניהן התכלית לקידום ערך השויון בין המשתתפים במיכרז, וכן הצורך להעמיד בידי עורך המיכרז אמצעי יעיל לגביית פיצויים, אם יחזור בו המציע מהצעתו"
(עע"מ 7230/19 גילי ויואל עזריה נ' בן ארי תל רם, בפסקה 20).
...
אינני מקבל טענה זו. כשם שמר אילן שבע, בשם המשיבה, בחר לחתום את חתימתו פעם אחת, במקום המיועד לחתימתו, ולא חתם חתימה נוספת, על גבי חותמת החברה, כך מר סגלוביץ, בשם העותרת, בחר לחתום את חתימתו פעם אחת, על גבי חותמת החברה, ולא חתם חתימה נוספת במקום המיועד לכך.
אינני מקבל טענה זו. אישור זה מרשם החברות, תכליתו להוכיח "כי למציע אין חובות אגרה שנתית לשנים שקדמו לשנה בה מוגשת ההצעה" (ציטוט מסעיף 24.2 להוראות המכרז).
ס י כ ו ם
(א) אני מקבל את העתירה, פוסל את הצעתה של המשיבה 2 במכרז, בעיקר בשל כך שלא צירפה ערבות מכרז, ומבטל את החלטות ועדת המכרזים הקובעות את המשיבה 2 כזוכה במכרז.