לעניין זה יפים דבריו של השופט ע' פוגלמן ברע"א 367/11 קריינר נ' מנולייף ישראל – חברה לביטוח חיים בע"מ (20.12.2010), שם בית המשפט העליון דחה בקשת רשות ערעור שהוגשה על החלטה שניתנה על ידי בית המשפט המחוזי בחיפה.
"בית המשפט המחוזי קבע, כאמור, כי מדובר במקרה זה בתביעה נזיקית בעילה של מצג שוא, וכי במקרה כזה מתגבשת העילה במועד יצירת המצג. בהקשר זה, כך הודגש, אין משמעות לכך שמדובר בחוזה ביטוח. העוולה נעוצה במצג הרשלני, ואינה נגזרת מאופיו של החוזה הנידון, בין אם כלול בו מנגנון פיצוי כזה או אחר. במקרה זה התגבשה העילה – כך נקבע – כבר בשנת 1986, ולכל המאוחר בשנת 1992. קביעת בית המשפט בדבר המועד בו מתחיל מרוץ ההתיישנות מעוגנת בעובדותיו ובנסיבותיו הקונקרטיות של הסיכסוך, ואינה מצדיקה דיון מחודש בגילגול שלישי בסוגיה זו." (ההדגשות אינן במקור).
בהתאמה, היה מקום להורות על דחיית התביעה על הסף מחמת היתיישנות, ואולם אין צורך בכך משום שעיון בתיק בית המשפט קמא מלמד כי ביום 28.7.2023 ניתן לבקשת המשיב פסק דין המוחק התביעה.
...
לטענת המשיב יש לדחות את הבקשה מפני ש:
הבקשה אינה עומדת בתנאים הנדרשים למתן רשות ערעור משום שמבוקש בבקשה להשיג על החלטה שאינה בעלת אופי בלתי הפיך, ועל המבקשת להשיג על ההחלטה במסגרת פסק הדין הסופי שיינתן.
עוד מקובלת עליי טענת המבקשת כי המשיב היה יכול בנסיבות האובייקטיביות לברר בקלות את העובדות המבססות את עילת התביעה ואת הפרשנות המקובלת, לפיה הפוליסה שרכש אינה מקנה גמלה חודשית במקרה של גילוי מחלה קשה.
מעבר לצורך אציין שלא מצאתי ממש בטענת המשיב לפיה דין הבקשה להידחות מפני שהבקשה הוגשה בחלוף המועד להגשת כתב הגנה, ויש בכך התנהלות שלא בתום לב והארכה שלא לצורך של ההליכים.
לסיכום
לאור כל האמור לעיל אני מקבלת את הבקשה, דנה בבקשה לגופה, ומורה על ביטול החלטת בית משפט קמא.