פסק דין בעירעור על החלטת כב' המפקחת על המקרקעין המשותפים מיום 17.10.21 בגדרה לא אושר למערערת להגיש תעודת עובד ציבור מטעם רשות מקרקעי ישראל מיום 25.8.2021 המציגה את הסכם החכירה של המשיבה בבית הטיילת, כראייה בהליך המתנהל בפני כבוד המפקחת; בקשה לעיון מחדש בהחלטה הנ"ל נדחתה ביום 22.11.21.
ברקע, כתב תביעה אשר הוגש על ידי המערערת ולפיו נתבקש המפקח על הבתים המשותפים - "ליתן צו הצהרתי לפיו על הנתבעות, או מי מהן, להישתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף בבית הטיילת ברחוב ביתר 2 ולשלם דמי ניהול השווים לדמי הניהול שיתר הדיירים בבנין משלמים לכל מטר מרובע בהתאם לחובתם על פי דין".
כאמור, ביום 17.10.21 ניתנה החלטת כבוד המפקחת א' שרייבר וזו לשון ההחלטה:
"הבקשה נדחית שכן המועד להגשת ראיות או לזימון עדים מטעם התובעת חלף זה מכבר, וכבר הוגשו ראיות מטעם הנתבעת, וההסברים שנתנו להגשת הבקשה באיחור ניכר כאמור, אינם מתקבלים, שכן היה על התובעת לבצע את הבירורים הנדרשים טרם הגשת הראיות מטעמה, ולא להמתין להגשת ראיות הנתבעת ואז להשלים ראיות. גם אין כל בסיס לציפיותה שהנתבעת תמציא מסמכים מסוימים במסגרת ראיותיה, מבלי שהתבקשה לעשות זאת. בהיתחשב בהכבדה הרבה שיצרו הצדדים בדחיות חוזרות ונישנות של מועדי ישיבות ההוכחות, ובבקשות שונות שהכבידו על ניהול ההליך והביאו להמשכותו מעל ומעבר לנדרש, אני סבורה שיש לשים סוף להגשת בקשות נוספות שניתן היה למנוע הגשתן באמצעות ניהול נכון של ההליך כבר לפני חודשים ואף שנים, ולפיכך אין מקום להענות לבקשה".
בקשה לעיון חוזר נדחתה בהחלטה מיום 22.11.21, תוך שנקבע, כי: "הבקשה נדחית מהנימוקים שפורטו בהחלטה מיום 17.10.21".
לטענת המערערת בסעיף 20 לערעור דנן: "בקשת הנציגות להגשת תעודת עובד הציבור הוגשה אמנם לאחר שהוגשו תצהירי העדות הראשית מטעם הצדדים, אולם מועד הגשת הבקשה (19.9.21) היה למעלה מחודש לפני ישיבת ההוכחות הראשונה בתיק (25.10.21), כאשר תעודת עובדת הציבור עצמה הגיעה לב"כ הנציגות ביום 25.8.21", וכאמור בסעיף 36 לבקשתה: "הראיה שנתבקשה הגשתה היא באופן מובהק ראיה 'טכנית' המתייחסת למסמך שממילא נמצא בידי הריבוע הכחול, והגשתה במסגרת תעודת עובד הציבור נועדה אך כדי למנוע טענות באשר לקבילות המסמך ולאופן הגשתו כראייה. בכל הנוגע לשלב הדיוני שבו נמצא ההליך, מדובר בראייה שהוספתה נתבקשה למעלה מחודש לפני ישיבת ההוכחות....". בסעיף 41 לבקשה אף נטען, כי "ישיבת ההוכחות שהייתה קבועה ליום 25.10.21 היתקיימה במועדה ובה העידו המצהירים מטעם הנציגות..".
בתמיכה לטענותיה, מפנה המערערת, בין השאר, לרע"א 35/21 בר דוד זכויות ממציאים (1989) בע"מ נ' ענבר לושי-סטון (7.3.21) וכן לרע"א 5403/17 ר'בקה טכנולוגיות בע"מ נ' חברת כימיקלים לישראל בע"מ (5.12.17) שבו סוכמו המבחנים לפיהם יש לידון בבקשה להוספת ראייה המוגשת לאחר שהוגשו ראיתיו של צד מסוים.
לטענת המשיבה, על המערערת היה להגיש ערעור זה, על ההחלטה המקורית שניתנה ביום 17.10.21 ולא בעקבות דחיית הבקשה לעיון חוזר.
היתייחסות לבקשה זו כמופנית כלפי ההחלטה לבקשה לעיון חוזר, אין לה מקום, ונפסק פעמים לאין מספר שלא ניתן להכשיר עיכוב במועד הגשת הליך ערעורי באמצעות הגשת בקשה לעיון חוזר ונקיטה בהליך הערעורי ביחס להחלטה שניתנה בבקשה זו :-
"המבקשת נימנעה מלערער על החלטת האישור במועד הקבוע לכך בדין, ומשכך היא הפכה לחלוטה. אין מקום, איפוא, לאפשר את "ריפוי" הפגם של אי הגשת בקשת רשות לערער על החלטת האישור במועד, בדרך של הגשת בקשת רשות ערעור על ההחלטה מושא הבקשה דנן, שהיא, הלכה למעשה, החלטה בבקשה לעיון מחדש בהחלטת האישור (ראו: פסקה 11 לתגובת המבקשת מיום 19.6.2018; וכן ראו: רע"א 11449/05 הוועדה המקומית לתיכנון ובניה ירושלים נ' תורג'מן [פורסם בנבו] (6.2.2006); רע"א 7113/108 עמותת חסד ואמת "לב אהרון" נ' צור לידון, [פורסם בנבו] פסקה 2 (11.11.2018))" [רעא 6465/18 קרן מימון נ' איתי הומינר (20.1.19)].
...
ברקע, כתב תביעה אשר הוגש על ידי המערערת ולפיו נתבקש המפקח על הבתים המשותפים - "ליתן צו הצהרתי לפיו על הנתבעות, או מי מהן, להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה של הרכוש המשותף בבית הטיילת ברחוב ביתר 2 ולשלם דמי ניהול השווים לדמי הניהול שיתר הדיירים בבנין משלמים לכל מטר מרובע בהתאם לחובתם על פי דין".
כאמור, ביום 17.10.21 ניתנה החלטת כבוד המפקחת א' שרייבר וזו לשון ההחלטה:
"הבקשה נדחית שכן המועד להגשת ראיות או לזימון עדים מטעם התובעת חלף זה מכבר, וכבר הוגשו ראיות מטעם הנתבעת, וההסברים שנתנו להגשת הבקשה באיחור ניכר כאמור, אינם מתקבלים, שכן היה על התובעת לבצע את הבירורים הנדרשים טרם הגשת הראיות מטעמה, ולא להמתין להגשת ראיות הנתבעת ואז להשלים ראיות. גם אין כל בסיס לציפיותה שהנתבעת תמציא מסמכים מסוימים במסגרת ראיותיה, מבלי שהתבקשה לעשות זאת. בהתחשב בהכבדה הרבה שיצרו הצדדים בדחיות חוזרות ונשנות של מועדי ישיבות ההוכחות, ובבקשות שונות שהכבידו על ניהול ההליך והביאו להמשכותו מעל ומעבר לנדרש, אני סבורה שיש לשים סוף להגשת בקשות נוספות שניתן היה למנוע הגשתן באמצעות ניהול נכון של ההליך כבר לפני חודשים ואף שנים, ולפיכך אין מקום להיענות לבקשה".
בקשה לעיון חוזר נדחתה בהחלטה מיום 22.11.21, תוך שנקבע, כי: "הבקשה נדחית מהנימוקים שפורטו בהחלטה מיום 17.10.21".
לטענת המערערת בסעיף 20 לערעור דנן: "בקשת הנציגות להגשת תעודת עובד הציבור הוגשה אמנם לאחר שהוגשו תצהירי העדות הראשית מטעם הצדדים, אולם מועד הגשת הבקשה (19.9.21) היה למעלה מחודש לפני ישיבת ההוכחות הראשונה בתיק (25.10.21), כאשר תעודת עובדת הציבור עצמה הגיעה לב"כ הנציגות ביום 25.8.21", וכאמור בסעיף 36 לבקשתה: "הראיה שנתבקשה הגשתה היא באופן מובהק ראיה 'טכנית' המתייחסת למסמך שממילא נמצא בידי הריבוע הכחול, והגשתה במסגרת תעודת עובד הציבור נועדה אך כדי למנוע טענות באשר לקבילות המסמך ולאופן הגשתו כראייה. בכל הנוגע לשלב הדיוני שבו נמצא ההליך, מדובר בראייה שהוספתה נתבקשה למעלה מחודש לפני ישיבת ההוכחות....". בסעיף 41 לבקשה אף נטען, כי "ישיבת ההוכחות שהייתה קבועה ליום 25.10.21 התקיימה במועדה ובה העידו המצהירים מטעם הנציגות..".
בתמיכה לטענותיה, מפנה המערערת, בין השאר, לרע"א 35/21 בר דוד זכויות ממציאים (1989) בע"מ נ' ענבר לושי-סטון (7.3.21) וכן לרע"א 5403/17 ר'בקה טכנולוגיות בע"מ נ' חברת כימיקלים לישראל בע"מ (5.12.17) שבו סוכמו המבחנים לפיהם יש לדון בבקשה להוספת ראייה המוגשת לאחר שהוגשו ראיתיו של צד מסוים.
ולאחר כל זאת, אזכיר, שאין מדרכה של ערכאת הערעור להתערב בהחלטות שניתנו בערכאה דלמטה, אלא אם כן, הגיעה ערכאת הערעור לכלל מסקנה, שההחלטה מושא הערעור לוקה באי סבירות המצדיקה התערבות.
על יסוד משקלו המצטבר של כל האמור לעיל, נדחית הבקשה.