שאלה: מקור ספרותי נוסף מדבר על ראיות אפידמיולוגיות מבוססות ועל ממצאים סטטיסטיים מובהקים לקיומו של קשר סיבתי בין כאבים בע"ש צוארי וגפיים עליונות לבין ה – posture , הנתונים פורסמו בשנת 1997 ע"י The National Institute of Occupational Safety and Health (NIOSH) ובשנת 1999 ע"י גוף נוסף European Agency for Safety and Health at Work בחוברת Work - related neck and upper limb musculoskeletal disorders .
ביום 24.3.18 ניתנה החלטת כב' השופטת סיגל דוידוב מוטולה, שזו לשונה:
"לאחר עיון בבקשה על נספחיה, מוצע למבקש למחוק את בקשת רשות העירעור ללא צו להוצאות ותוך שמירה על טענותיו; להשלים את ההליכים בבית הדין האיזורי; ולהגיש ערעור בזכות על פסק הדין הסופי (ככל שיידרש). זאת, שכן על פני הדברים אין מדובר בפגם המצדיק היתערבות של ערכאת העירעור תוך כדי ניהול ההליך, וראוי כי טענותיו של המבקש כנגד חוות הדעת ובנוגע למומחיותו של ד"ר פעילן תתבררנה במסגרת ערעור בזכות, ככל שיהא בו צורך..."
ביום 26.3.18 ניתנה החלטת בית דין זה הדוחה את בקשת התובע לזמן את המומחה לחקירה, משלא היתקיימו נסיבות יוצאות דופן המצדיקות זאת וכן נקבעו מועדים לסיכום טענות הצדדים.
...
עוד יש לציין כי למומחה הרפואי שני תחומי מומחיות – "אורתופדיה" ו"כירורגיה של כף היד", ואין הוא כנטען על ידי המבקש "אורתופד מומחה לכף היד".
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.
המומחה אף הסביר בתשובותיו לשאלות ההבהרה כי לא ייתכן שעבודת התובע תגרום לחמש פגימות, במיקומים שונים בגוף, בו זמנית, ובלשונו:
"לסיכום: מר טקוני הגיש תביעה עם 5 "פגימות".
אין בתיעוד שהוגש ואין בשאלות ההבהרה התייחסות או הסבר כיצד תנאי עבודתו גרמו לכל 5 הפגימות בו זמנית!!!
הרי הדבר בלתי אפשרי!!!
מדובר במיקומים שונים בגוף, בגבהים שונים, בכיווני כח שונים, בעצמת כח שונה וכד'.
לאור כל האמור, אין הצדקה לסטות מחוות הדעת הברורה, היסודית והמנומקת, לפסוק בניגוד לדעתו של המומחה או להיזקק למינוי מומחה נוסף.
עם זאת, בנסיבות העניין, לאור המורכבות הרפואית וחוות דעתו המפורטת של המומחה מומלץ לנתבע להכיר בליקוי זה ללא צורך להידרש להליך משפטי נוסף, על הקצאת כספי הציבור הניכרת הכרוכה בו.
לאור כל האמור, התביעה נדחית.