מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על דחיית אישור פסק בוררות בסכסוך משפחתי

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 672/22 לפני: כבוד השופטת י' וילנר המבקשים: 1. פלוני 2. פלונית 3. פלונית 4. פלונית 5. פלונית 6. פלונית נ ג ד המשיב: פלוני בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו בת"א 63252-10-20 ות"א 62597-10-20 מיום 1.12.2021 שניתנה על-ידי כב' השופטת א' נחליאלי חיאט בשם המבקשים: עו"ד עמוס ון-אמדן; עו"ד איל פלום בשם המשיב: עו"ד יעקב כרם; עו"ד יעלה שחר ][]פסק-דין
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (כב' השופטת א' נחליאלי-חיאט) בשני תיקים מאוחדים; ת"א 63252-10-20 ות"א 62597-10-20, מיום 1.12.2021, שבה נקבע כי הסמכות העניינית לידון בתביעות שהגיש המשיב נגד המבקשים נתונה לבית המשפט לעינייני מישפחה.
עוד נטען, כי סוגיית תוקפו של פסק הבוררות הנכלל בתביעה הראשונה נידון לפני בית המשפט המחוזי במסגרת אישור פסק הבורר, ובלי שעלתה כל שאלה בעיניין הסמכות העניינית.
בית המשפט המחוזי דחה את טענת המבקשים שלפיה עילת הסיכסוך נעוצה בחוק הנאמנות ולכן מקימה סמכות עניינית לבית המשפט המחוזי.
בסעיף 1(2) לחוק האמור, מוגדרים ״עניני מישפחה״ באופן הבא: "תובענה אזרחית בין אדם או עיזבונו לבין בן משפחתו, או עיזבונו, שעילתה סיכסוך בתוך המשפחה, יהא נושאה או שוויה אשר יהא". המונח ״בן מישפחה״ מוגדר אף הוא בסעיף 1(2) לחוק בית המשפט לעניני מישפחה ככולל, בין היתר – אח. עולה איפוא, כי נדרשים שני תנאים לכינון סמכותו של בית המשפט לעינייני מישפחה: האחד, כי התובענה הנדונה מיתנהלת בין בני מישפחה, כהגדרתם לעיל; והשני, כי מדובר בתובענה אזרחית שעילתה סיכסוך בתוך המשפחה.
...
כפי שיבואר להלן, אני סבורה כי דין הערעור להידחות.
נמצאנו למדים, כי סעיף 3(א) לחוק בית המשפט לעניני משפחה משמש כהוראה מיוחדת בחוק אחר, אשר מסיגה את תחולתן של הוראות חוק הנאמנות בנוגע לסמכות בית המשפט המחוזי לפי חוק הנאמנות (ראו והשוו: שלמה כרם חוק הנאמנות, התשל"ט-1979, 799-798 (2004) והאסמכתאות המובאות שם).
סוף דבר, הערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 1060/22 לפני: כבוד השופט נ' סולברג המבקש: פאיז חוסין אלקטנאוי נ ג ד המשיב: מוחמד עבד אלרזק אחמד משעל בקשת רשות ערעור על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בירושלים מיום 3.1.2022 בת"א 26627-03-21 ובת"א 58429-01-21 שניתן על-ידי כבוד השופטת ע' אבמן-מולר
בקשת רשות לערער על פסק הדין של בית המשפט המחוזי בירושלים, מיום 3.1.2022, בת"א 26627-03-21 ובת"א 58429-01-21 (השופטת ע' אבמן-מולר), שבו נדחתה בקשת המבקש לאישור פסק בוררות מיום 15.3.2018, והתקבלה בקשת המשיב לביטול הפסק.
במסגרתו נקבע, כי "לאחר בדיקה מעומקת במסמכים שהוצגו [...] מצאתי נוסח רישום משנת 1938 אצל [...] מוכתר סילואן, על כן מתברר כי האדמה (אלטוילה) בשלמותה היא בבעלותם של אחמד מוחמד משעל עליואת ועותמן עליואת ועווד עלואת ומשפחת אבו קלבין כולם מסילוואן, על כן מתברר כי האדמה אלטוילה בעיקר היא מסילואן ואינה מאלסואחרה". עוד הוסיף הבורר, כי "על-פי ידיעה אישית שלי [פאיז] רכש את האדמה נדון הסיכסוך בשנת 1995 ברכישה פומבית [...] על כן מסקנתי וקביעתי בה אני יכול לתת בנוח היא כי האדמה נדון הסיכסוך היא בבעלותו המלאה של [פאיז] ללא כל היתנגדות ועל כן על הצדדים להתחייב בפסק הדין זה הבלתי ניתן לערר, ויש לפעול בו ללא ויכוח". המבקש הגיש לבית המשפט המחוזי בקשה לאישור פסק הבוררות; המשיב מנגד הגיש בקשה לביטול הפסק.
...
לשיטתו, "פסק הדין של בית המשפט קמא מבוסס ומושתת כדין הן על הוראות חוק הבוררות (כגון סעיף 3 לו) ואף מעוגן כדבעי בהלכות מובילות של בתי המשפט השונים, וממילא אין כאן כל מקום או הצדקה להתערב בהליך זה בפסק דין של בית משפט קמא הנכבד". עוד מציין מוחמד, כי "מדובר למעשה בנגזרת של סכסוך אחר הקיים בין שני צדדים בעלי שם משפחה דומה ('משעל') כשבליבת המחלוקת שאלת זכויות הבעלות במקרקעין [...] הסכסוך העיקרי בין הצדדים (לרבות הגורם ש[פאיז] טוען שהוא רכש ממנו) למעשה לא רק שטרם הסתיים, אלא שהוא עדיין לא החל, ונדון בימים אלו במסגרת הליך תלוי ועומד הנדון בתיק 26388-04-22 בבית משפט השלום בירושלים". דיון והכרעה לאחר שעיינתי בפסק הדין של בית המשפט המחוזי, ובחנתי את טענות הצדדים מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
בקשת הרשות לערער נדחית אפוא בזאת.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בפסק הבוררות נקבע מפורשות כי מטרת הסכם הפירוד היתה הפרדת התאגידים המשפחתיים, על רקע חילוקי הדיעות שהתגלעו בין הצדדים וכן נקבע כי הצדדים נקטו בפעולות שונות לצורך ביצוע ההפרדה.
באופן תמוה, וללא סיבה סבירה נראית לעין, לא טרח המבקש להזכירה בבקשת רשות העירעור הנדונה (על דחיית בקשת מתן סעד זמני) ובבקשה השלישית לסעד זמני, שהוגשה במסגרתו.
פסק הבוררות, שאושר בביהמ"ש המחוזי אגב דחיית הבקשה לביטולו (הפ"ב 000/08, 000/08, מיום 13.1.09) דן והכריע בסוגיות מהותיות, אותן מבקש התובע כיום, למעלה מעשור מאז מתן פסק הבוררות, לברר בפניי, וזאת מבלי שכלל ציין בכתב התביעה את עובדת קיומו של הסכם הפירוד, פסק הבוררות והליך אישורו.
לא למותר להזכיר בהקשר זה את המטרות שבבסיס תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט- 2018 אשר יישומן במקרה דנן אף הוא מטה את הכף לעבר קבלת הבקשה לסילוק על הסף: "1. מטרות תקנות סדר הדין האזרחי הן לקבוע סדר דין לניהול ההליכים האזרחיים בבית המשפט, ליצור ודאות דיונית, למנוע שרירותיות ולהגשים את העקרונות החוקתיים העומדים ביסודו של הליך שפוטי ראוי והוגן, כדי להגיע לחקר האמת, ולהשיג תוצאה נכונה ופתרון צודק של הסיכסוך.
...
מכל מקום, משראיתי לסלק התביעה על הסף מהטעם של השתק פלוגתא ושיהוי ניכר, איני נדרשת להכריע בסוגיות הנ"ל. משקבעתי כי פנחס והתובע החזיקו באינטרס זהה שעניינו- קבלת הטענה כי הסכם הפירוד אינו תקף, היא הטענה המועלת עתה גם בפניי, ובהינתן כי התובע היה צד פעיל, עד מרכזי ופסק הבוררות דן והכריע בין גרסאות התובע והנתבע, שוכנעתי כי לתובע ניתן יומו ועל כן יש לראות בפסק הבורר ככזה המחייב גם את התובע וכי חל מעשה בית דין בכל הנוגע לסוגיות תוקפו של הסכם הפירוד, מטרתו ומימושו.
נוכח כלל האמור לעיל, באיזון הראוי בין כלל טענות הצדדים וזכויותיהם הקשורות לעניין, אני קובעת כי דין התביעה להידחות על הסף, שכן הפלוגתאות שמבוקש לברר בפניי, כבר נדונו והוכרעו ולתובע היה את יומו ועל כן אין מקום לדון בהן בשנית.
סוף דבר, אני מורה על סילוק התביעה על הסף.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בע"ם 4527/22 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקשת: פלונית נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. פלונית 3. רשות מקרקעי ישראל בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מיום 13.04.2022 בעמ"ש 31949-03-19 שניתן על-ידי כבוד השופטת ו' פלאוט והשופטים צ' ויצמן ו-א' שני בשם המבקשת: עו"ד שחר הררי, עו"ד סיון גוטהולץ בשם המשיבים 2-1: עו"ד יקותיאל בר אשר בשם המשיבה 3: עו"ד שחל לומפ ][]החלטה
פסק הבוררות קבע, בין היתר, כי אומד דעתה של המנוחה היה להשאיר בידיה את זכויות החכירה ולהעניק לצדדים זכויות שוות במקרקעין.
על פסק דין זה הוגש ערעור לבית המשפט המחוזי, אשר נדחה (עמ"ש 24343-02-15) וכן בקשת רשות ערעור לבית משפט זה שנדחתה אף היא (בע"ם 612/16).
המשיבים מצידם הגישו ערעור שכנגד שבו טענו כי בית המשפט לעינייני מישפחה שגה בקביעת גבולות ההחזקה על-פי התשריט, על אף שהובאו ראיות לכך שההחזקה בפועל של הצדדים אינה זהה למופיע בו. בית המשפט המחוזי דחה את שני הערעורים מכוח תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: תקנות סדר הדין האזרחי), בציינו כי לא נפלה טעות בעובדות שנקבעו על-ידי בית המשפט לעינייני מישפחה ובאופן שבו יישם את פסק הבוררות.
טענותיה של המבקשת נבחנו ונדונו לגופן על-ידי הערכאות הקודמות ולא מצאתי כי נפל בהכרעותיהן פגם המצדיק את התערבותו של בית משפט זה. סוף דבר: הבקשה נדחית, ונותר אך להצטער על הסכסוכים הממושכים שהתגלעו בין הצדדים, כולם בני משפחתה של המנוחה.
...
בעיקרו של דבר, המשיבים טוענים כי דין הבקשה להידחות, בציינם כי זו אינה עומדת באמת המידה המצמצמת למתן רשות ערעור ב"גלגול שלישי".
לאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, משאינה עומדת באמת המידה המחמירה שנקבעה למתן רשות ערעור ב"גלגול שלישי".
טענותיה של המבקשת נבחנו ונדונו לגופן על-ידי הערכאות הקודמות ולא מצאתי כי נפל בהכרעותיהן פגם המצדיק את התערבותו של בית משפט זה. סוף דבר: הבקשה נדחית, ונותר אך להצטער על הסכסוכים הממושכים שהתגלעו בין הצדדים, כולם בני משפחתה של המנוחה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 12.10.2020 אושר פסק-הבורר בבית המשפט לעינייני מישפחה בתל אביב-יפו (כב' השופטת ע' הלר-כריש; בקשת רשות ערעור על פסק-הדין נדחתה ביום 6.1.2021 על-ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' סגנית הנשיא י' שבח) (רע"ב 35635-11-20)).
אני סבור כי לא עלה בידי המשיב להראות כי הבקשה שבפניי הוגשה בחוסר תום לב. משהוכח כי המבקש אינו פורע את חובותיו וכי בהתאם למבחן המאזני ולמבחן התזרימי אין מנוס מלראות בו כחדל פרעון, ובהנתן שהחוב למבקשת 1 ולמבקשות 2 ו-3 לא נפרע כבר מספר שנים, אין מקום לראות בהתנהלות המבקשות, כי שמעוניינות שהמשיב יפרע את חובותיו כלפיהן, כנגועה בחוסר תום לב. זאת, גם אם מדובר, ברקע הדברים, בסכסוך משפחתי מצער שנתגלע בין הצדדים ובמערכת יחסים מורכבת.
...
אני סבור כי לא עלה בידי המשיב להראות כי הבקשה שבפניי הוגשה בחוסר תום לב. משהוכח כי המבקש אינו פורע את חובותיו וכי בהתאם למבחן המאזני ולמבחן התזרימי אין מנוס מלראות בו כחדל פירעון, ובהינתן שהחוב למבקשת 1 ולמבקשות 2 ו-3 לא נפרע כבר מספר שנים, אין מקום לראות בהתנהלות המבקשות, כי שמעוניינות שהמשיב יפרע את חובותיו כלפיהן, כנגועה בחוסר תום לב. זאת, גם אם מדובר, ברקע הדברים, בסכסוך משפחתי מצער שנתגלע בין הצדדים ובמערכת יחסים מורכבת.
בענייננו אני סבור כי גם אם אניח כי יש במתן הצו כדי לפגוע במידה מסוימת באפשרות שיקומו הכלכלי של המשיב (אף שלא הונחה תשתית ראייתית מספקת לעניין זה), וגם אם אניח כי ישנם נושים מסוימים אשר מעדיפים כי לא יינתן צו לפתיחת הליכים, הרי שדומני כי באיזון בין האינטרסים של המשיב לבין זכויותיהן של המבקשות כנושות, גוברות זכויותיהן של אלה האחרונות.
אשר על כן, ובשל מכלול הטעמים המפורטים לעיל, התוצאה היא כי הבקשה למתן צו פתיחת הליכים מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו