מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על גזר דין בעבירת אלימות נגד גוף האדם

בהליך רע"פ (רע"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (סגן הנשיא א' אליקים והשופטים ת' נאות-פרי וא' פורת) בע"פ 38968-09-20 מיום 19.11.2020, בגדריו נדחה ערעור המבקש על גזר דינו של בית משפט השלום בחיפה (השופטת הבכירה א' קנטור) בת"פ 40100-07-19 מיום 6.8.2020.
עם זאת, לנוכח המלצת שירות המבחן סבר בית המשפט כי יש לחרוג לקולא ממיתחם הענישה, ועל כן גזר על המבקש 6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, לבל יעבור עבירת אלימות נגד גופו של אדם; 120 שעות של"צ; ופצוי בסך 3,000 ש"ח למתלונן.
...
דין הבקשה להידחות.
לאור כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

ראיות לעונש וטיעוני הצדדים: המאשימה הגישה כראיות לעונש את עברו הפלילי של הנאשם וכן עברו התעבורתי (עת/1); גזר דין מת"פ 68454-06-18 לצורך הפעלת מאסר על תנאי תלוי ועומד כנגד הנאשם.
לא פעם עמדה הפסיקה ביחס למשמעות הערך המוגן בעבירות אלימות כנגד עובדי ציבור והצורך בענישה מרתיעה.
מדיניות הענישה הנוהגת מצאתי את הפסיקה שלהלן כרלבנטית לקביעת מיתחם העונש ההולם: רע"פ 2450/15 יעל אזרזר נ' מדינת ישראל - בית המשפט הרשיע את הנאשמת בבצוע עבירה של תקיפת עובד ציבור, נקבע מיתחם ענישה הנע בן 9-18 חודשי מאסר בפועל ונגזר על הנאשמת 9 חודשי מאסר בפועל.
נדחתה בקשת רשות ערעור מטעם המערער על חומרת עונש בן 10 חודשי מאסר.
יש ממש בטענת ב"כ הנאשם בעיניין זה. כך במיוחד משום שהנאשם הורשע ונידון בת"פ 1368-10-21 בין היתר בעבירה של פציעה שיש בכוחה להפעיל מאסר מותנה שהוטל בגין עבירות עוון כנגד הגוף.
...
אולם אני סבור שניתן להסיק מגזרי הדין גם לעניינו נוכח הרקע לביצוע העבירות - תקיפת עובדי ציבור וצוות רפואי.
נוכח המקובץ, אני קובע כי מתחם העונש ההולם לכלל העבירות בהן הורשע הנאשם נע בין 5 חודשי מאסר בפועל שיכול וירוצו בדרך של עבודות שירות ועד ל-18 חודשי מאסר בפועל.
גזירת הדין לפיכך אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 10 חודשים מאסר בפועל, מתוכם 7 חודשים במצטבר ו-3 חודשים בחופף לעונש שמרצה הנאשם כעת.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (הנשיא ר' שפירא, סג"נ א' אליקים, והשופטת ל' שלאעטה חלאילה) ב-עפ"ג 43364-05-23 מיום 9.7.2023, בו היתקבל ערעור המשיבה על גזר דינו של בית משפט השלום בחיפה (השופטת א' קנטור) ב-ת"פ 43803-09-20 מיום 3.4.2023.
יחד עם זאת, נקבע כי אין לאמץ את המלצת שירות המבחן במלואה בהנתן חומרת מעשי המבקש והנזק שגרם למג'ד. משכך, נגזר על המבקש עונש של 9 חודשי מאסר בפועל, לריצוי בדרך של עבודות שירות, ללא ניכוי ימי מעצרו; 6 חודשי מאסר על תנאי, לבל יעבור עבירת אלימות כנגד גופו של אדם, למשך 3 שנים; התחייבות כספית בסך 7,500 ש"ח להמנע מלעבור על עבירה שבגינה הורשע, למשך שנתיים; פיצוי מג'ד בסך 10,000 ש"ח ואבראהים בסך 1,000 ש"ח; וצו מבחן למשך שנה.
...
דין הבקשה להידחות.
לא מצאתי ממש בטענות המבקש כלפי מסקנה זו. כך, באשר להתייחסות בית המשפט המחוזי לעניין ג'בארין, עולה מפסק הדין כי ההפניה לעניין זה נעשתה על מנת לתת ביטוי לאמור שם ביחס למדיניות הענישה הנוהגת, ועל האיזון בינה לשיקולי שיקום.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

הערכים המוגנים בעבירת תקיפת עובד הציבור, הערך החברתי שניפגע הוא שמירה על כבוד האדם, שלמות הגוף ובטחון.
ערעור הנאשם על הכרעת הדין נדחה, וכך גם בקשת רשות ערעור.
ערעור על גזר הדין היתקבל חלקית כך שהנאשם נשא את המאסר בעבודות שירות.
מאסר זה יופעל במידה והנאשם יעבור במשך תקופת התנאי עבירת אלימות נגד עובד ציבור.
...
נוכח האמור, סבורני כי מידת הפגיעה בערכים המוגנים הינה ברף הבינוני-נמוך.
לאחר שבחנתי את הערכים המוגנים שנפגעו מביצוע העבירה על ידי הנאשם, מידת הפגיעה בערכים אלו, ובנסיבות ביצוע העבירה, הרי שאני קובע כי מתחם העונש הראוי נע מאסר קצר ביותר שיכול וירוצה בדרך של עבודות שירות ועד 8 חודשי מאסר מאחורי סורג ובריח.
סוף דבר לאחר ששקלתי את כלל השיקולים לעיל, לקולה ולחומרה, ומשהנאשם עצור כעת במסגרת תיק אחר וסנגורו טען בפני כי עונש המאסר ירוצה מאחורי סורג ובריח, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 75 ימי מאסר בפועל לריצוי מאחורי סורג ובריח, במצטבר לעונש המאסר אותו מרצה הנאשם כיום.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

במסגרת פסק הדין הובאו גזרי דין במקרים של החזקת סכין ללא עבירת היזק לרכב או לרכוש כגון: (1) ברע"פ 2932/08 מרג'אן נ' מדינת ישראל (12.6.08) דחה בית המשפט העליון בקשת רשות ערעור של נאשם, נעדר עבר פלילי, אשר הורשע בעבירה יחידה של החזקת סכין, ונדון לחודשיים מאסר בפועל.
ברע"פ 7224/14 פרנסקי נ' מדינת ישראל (10.11.14) - נדחו ערעור ובקשת רשות ערעור על אי ביטול הרשעה , על פי הודאת הנאשם , ב-3 עבירות חבלה במזיד ברכב וגניבה.
נוסף לאמור, ת"פ 3835/05 מדינת ישראל נגד אריאל פלטו: " הגדרת המונח 'אלימות' כשלעצמו, אינה מוגבלת לאלימות נגד הגוף בלבד, והפסיקה כבר הכילה בו, בנוסף לאלימות כנגד הגוף, גם אלימות כנגד הרכוש, וגם אלימות מילולית. כך גם לגבי איום - ניתן לאיים על אדם באמצעות איום כלפי הגוף ו/או וכלפי הרכוש" במקרה דנן, האלימות וגם האיום עולים ממעשה העבירה במהותה: היזק בזדון לרכב המתלונן עקב טענה לחוב כספי.
...
סוף דבר לעניין תחולת התנאי, הריני פוסק כי התנאי חל בשל תכליתו ומהות מעשה העבירות באירוע האלים והמאיים בו הורשע הנאשם.
כמו כן סבור אני, כי יש להורות על צו מבחן להמשך ההגעה של הנאשם לקבוצת השיקום והטיפול פעם בשבוע בשמה התחשב בבית המשפט ולא מיצה הדין עם הנאשם, תוך התחשבות בהודאתו ותחילת מסלולו בדרך הישר ובהפנמת הפסול בעזרת אנשי מקצוע.
סוף דבר מכל האמור , ראיתי לנכון כי יש למקם את הנאשם בשליש הנמוך של המתחם שקבעתי ואני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 6 חודשי  מאסר, שירוצו בעבודות שירות בהתאם לחוות דעת הממונה על עבודות השירות והוראותיו ופירוטם כדלקמן : 5 חודשים בגין תיק זה .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו