מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על גזר דין בעבירות הגירה

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"ם 2962/21 לפני: כבוד השופט ע' פוגלמן המבקש: דוד ברישניקוב נ ג ד המשיבה: רשות האוכלוסין וההגירה – משרד הפנים בקשת רשות לערער על פסק הדין של בית המשפט לעניינים מנהליים בירושלים (כב' השופט א' רובין) ברע"ם 20594-02-21 מיום 26.4.2021
ביום 18.6.2020 נגזרו על המבקש, בגין הרשעותיו בתיקים משנת 2017, 8 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות החל מיום 30.9.2020 לצד עונשים נוספים (שפורטו בגזר הדין).
ביום 9.12.2020 ניתנה החלטת המשיבה כי בשל הרשעותיו (בעבירות סמים בשנים 2012 ו-2015 ובתיקים משנת 2017) יאושר למבקש רישיון ב/1 לשנה בכפוף להתחייבותו שלא לעסוק בפלילים.
...
בנסיבות אלו, ובשים לב לכך שהערר מכוון לשמר מעמד שהעורר החזיק בו למעלה מעשר שנים, אני סבור כי המקרה דנן הוא בגדר חריג המאפשר ליתן סעד זמני – אף אם מדובר ב"צו עשה" (ראו והשוו: עניין פלוני, פסקה 9).
ודוקו: החלטתי זו לא מתעלמת ממעורבותו של המערער בפלילים – אך מדובר, כאמור לעיל, בתיקים משנת 2017, והמשיבה עצמה סברה כבר בשנת 2019 כי בחלוף תקופה של שנה בלא שייפתחו תיקים חדשים (כפי שנראה שאירע בפועל), יוכל המבקש להחזיק ברישיון ישיבה מסוג א/5.
מסקנתי היא אפוא כי מאזן הנוחות נוטה בנסיבות העניין לטובת המבקש.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בקשת הרשות לערעור נדחתה.
במסגרת תפקידו ברשות ההגירה, קשר המערער קשר עם אחר לשם הנפקת אשרות שהייה לנתינים זרים בתמורה לתשלום.
ע"פ (מחוזי ת"א) 71853/06 ציבוטרו ואח' נ' מדינת ישראל (22.6.09): על המערער, שופט כדורגל, אשר הורשע על פי הודאתו בחמש עבירות של קבלת שוחד, בסך של כ- 40,000 ₪, בגין חלקו בהטיית ארבעה משחקי כדורגל בתמורה לקבלת שוחד, הושתו 60 חודשי מאסר מתוכם 35 לריצוי בפועל והיתרה על תנאי וכן קנס בסך של 30,000 ₪.
אלא שבטרם גזר הדין, יש לבחון כל מעשה עבירה לפי נסיבותיה וחומרתה.
...
עם זאת, אני סבור כי יש ליתן לחלוף הזמן, גם אם אינו בנסיבות של התארכות הליכים, משקל מסוים המצדיק הקלה בעונשו של הנאשם 1.
איני מקבל טענה זו ואפנה בהקשר זה לדברי בית המשפט העליון בעניין לוי שאוזכר לעיל (פסקה 13) היפים גם לעניין דנן כמענה הולם לטענת הסניגור, ואלה הם: "מהנסיבות בהן הודה המבקש עולה כי המבקש דרש את המתת מנותן השוחד ולכן לא מדובר ביחס שונה לשווים, אלא ביחס שונה לשונים. לא ניתן איפוא לומר כי בנסיבות מידת אשמו של עובד ציבור שדרש לקבל שוחד דומה למידת אשמו של האזרח שנכנע בסופו של דבר לתביעותיו של עובד הציבור, ששררה בידו (עיינו גם והשוו לשוני שבין סעיף 290 לחוק העונשין, הקובע עשר שנות מאסר ללוקח שוחד, לסעיף 291 לחוק העונשין, הקובע שבע שנות מאסר לנותן שוחד)". אי הרשעת הנאשם 2: הסניגורית טענה כי תוצאת ההליך הפלילי בעניינו של הנאשם 2 (אי הרשעה וצו של"צ) צריכה להלום את עונשו של הנאשם 1.
סוף דבר, לאחר שקילת מכלול השיקולים לעונש ההולם בתוך המתחם, אלה הם העונשים שאני גוזר על הנאשם 1: 9 חודשי מאסר בפועל.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ב"כ הנאשם: ב"כ המאשימה: גזר דין כללי הנאשם, יליד, 1989, הורשע על בסיס הודאתו בעבירה של פציעה כשהעבריין מזויין, עבירה לפי סעיף 335(א)(1) לחוק העונשין, תשל"ז -1977.
עוד התייחסה לנזק שיגרום עונש מאסר מאחורי סורג ובריח לנאשם בהיותו נתין זר ללא מישפחה ואשר מצוי בשלבים מתקדמים בתהליך הגירה לקנדה.
בית משפט השלום גזר עליו 6 חודשי מאסר לריצוי בדרך של עבודות שירות, ערעור המדינה על גזר הדין היתקבל ונקבע כי המיתחם הראוי הוא בין 9 לבין 24 חודשי מאסר.
בקשת רשות ערעור על פס"ד של ביהמ"ש המחוזי נדחה.
...
בית המשפט מצא חשיבות להתייחס לתוצאות המעשה היינו צלקת באורך 10 ס"מ בפניו של המתלונן.
לאחר ששקלתי את מכלול הנסיבות ומדיניות הענישה הנוהגת ובהתאם לסעיף 40יג לחוק העונשין, אני קובעת שמתחם הענישה ההולם בגין האירוע שלפני נע מ-8 חודשי מאסר ועד 18 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית.
אשר על כן אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: 9 חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שירות.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"ם 6598/23 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקשים: 1. מרינה טסרבוב (בונדרנקו) 2. איגור בונדרנקו נ ג ד המשיבה: משרד הפנים – רשות האוכלוסין וההגירה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מיום 6.8.2023 בעמ"ן 36928-05-23 שניתן על-ידי כבוד השופטת ת' בר-אשר בשם המבקשים: עו"ד עמית רמתי ][]החלטה
עוד יודגש כבר בשלב זה, כי סעיף 2.2 לנוהל הערות גורמים קובע כי: "כאשר קיים מידע... על עבירות שבוצעו מחוץ לישראל, יהא על בן הזוג הזר להציג תעודת יושר...בצרוף גזר דין מארץ מוצאו". שהייתו של המבקש בישראל החלה ביום 24.12.2017 עת ניכנס למדינה באשרת תייר מסוג ב/2 שתוקפה לשלושה חודשים.
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, אף מבלי להידרש לתשובה, מאחר שאינה עומדת באמת המידה המצמצמת למתן רשות ערעור ב"גלגול שלישי" על הליכים שמקורם בבית הדין לעררים.
סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.
ממילא נדחית גם הבקשה לסעד זמני.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"ם 7552/23 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקש: דקלו טסברהן נ ג ד המשיבה: משרד הפנים – רשות האוכלוסין וההגירה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מיום 1.10.2023 בעמ"ן 43740-09-23 שניתן על-ידי כבוד השופט ע' עאסי בשם המבקש: עו"ד תמי ארליך בשם המשיבה: עו"ד קובי עבדי ][]החלטה
ביום 3.10.2022 נגזר דינו של המבקש והוטל עליו עונש מאסר של 25 חודשים, מאסר על תנאי ופצוי למתלונן, תוך היתייחסות למשקל שניתן לנטילת האחריות מצד המבקש.
להשלמת התמונה יצוין כי לחובת המבקש הרשעה קודמת משנת 2016 בעבירה של פציעה בעודו מזוין לפי סעיף 335(א)(1) לחוק העונשין בגינה נגזר עליו עונש מאסר בן 7 חודשים.
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובתשובה לה, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, הכל כפי שיפורט להלן.
לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובה לה, ובקביעותיהן של הערכאות הקודמות, לא התרשמתי כי ניתן לקבוע בעת הזו שלא מתקיים בעניינו של המבקש הליך הרחקה אפקטיבי.
סוף דבר: הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו