עוד אין חולק, שנוכח כפירת התובע באישורי המסירה, היתקיים, בהליך הראשון, דיון בבקשתו לביטול ההחלטות שניתנו נגדו.
ענין דומה לענייננו נדון בפרשת גסלר הנ"ל, שם הוטל עיקול על חשבונות המערער, שלא שילם דרישות לתשלום קנס, ששלחה הערייה.
נקבע, כי מדובר בפירסום לשון הרע וכי לא עומדת לעירייה ההגנה מכוח סעיף 13 (9) לחוק, משום שלא הוכח כי מדובר בפירסום שהייתה חייבת לפרסם מכח הדין או מכוח הוראת רשות מוסמכת.
לטעמי, ראוי להקיש מהפסיקה הנ"ל לענייננו, במובן זה שנקיטת פעולת אכיפה, כדוגמת צו ההבאה על מנת לאכוף התייצבות התובע לדיון, על יסוד טענת מסירה כוזבת, הנה בגדר נקיטת הליכים שאינם מוצדקים ומהוים עילת לשון הרע, על יסודה ניתן לתבוע פיצוי לפי החוק.
העדרו גרמה להפיכת צו מניעה אירעי שניתן נגדו, לצוו מניעה זמני, לחיוב בהוצאות משפט ולבצוע צו הבאה, בנסיבות שבהן הולבנו פניו ברבים, בפרט אל מול לקוחותיו, השוטרים, ובאי תחנת המישטרה אותה עת. התובע טוען כי הושפל ובוזה, כי עמד בתחנת המישטרה בבושת פנים ואף נאלץ לבקש את עזרת השוטר אילן, לסייע לו בהפקדת הפקדון בסך 5,000 ₪ לצורך שיחרורו.
...
מאחר וקבעתי שלא עלה בידי הנתבע להוכיח שאמת דיבר, הרי מקל וחומר שאינו מוגן בהגנה שטיבה פרסום בתום לב, שהרי פרסום כוזב אינו יכול לדור בכפיפה אחת עם תום לב.
אני קובעת איפוא כי הנתבע חב בפיצוי לתובע בגין פרסום לשון הרע, ואינו מוגן מפני חבותו.
בנוסף, נוכח תצהירי הנתבע אודות המצאות כדין, כביכול, ביקשו באי כוח המבקשים בהליך הראשון סעדים נגדו ובית המשפט נעתר ואף ציין בהחלטתו מיום 13.1.22: "יש להצטער על כך שהמשיב ממשיך להתעלם מהליכי בית המשפט ובחר שלא להתייצב לדיון". מדובר בפגיעה במו הטוב של אדם אשר נחשב בעיני הצד שכנגד ובעיני בית המשפט לאדם הבוחר להתעלם במועד מהליכי משפט, מזלזל בהחלטות שיפוטיות ובוחר להיעדר מדיונים.
לאור האמור לעיל, ובהתחשב בנסיבות, בפגיעה בשמו הטוב של התובע, בהלבנת פניו, הצער ועגמת הנפש, וכן הנזק הממוני, אני מחליטה לחייב את הנתבע לשלם לו פיצוי בסך 11,000 ₪, אשר ישאו הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.