מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על ביטול פסק בוררות של בית הדין הרבני

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפנינו בקשה למתן רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בירושלים (כב' השופט א' פרסקי) מיום 18.3.21, בגדריו דחה בית המשפט את בקשת המבקש לאישור פסק בורר בכל הנוגע ליחסים שבין המבקש לבין המשיבה.
גב' אייזנטל הגישה בקשה לאישור פסק בורר שעניינה החלטת בית הדין לממונות שליד הרבנות הראשית [להלן – בית הדין] לבטל את צו המניעה הזמני, שניתן במעמד אייזנטל בלבד ובהיעדר התייצבות של יתר הצדדים (הפ"ב 7901-09-15).
לצד זאת נקבע כי הצדדים הסכימו במפורש, באותו מיסמך בו הועברה המחלוקת לבוררות, כי צו המניעה יעמוד בתוקפו עד להכרעת בית הדין הרבני בתביעה העיקרית, ולפיכך אין מקום לאשר את החלטת בית הדין על ביטולו.
אכן, המשיבה הפניתה להחלטות בית משפט זה (כב' השופטת ד' כהן-לקח) בבקשת רשות ערעור אחרת שהוגשה ע"י אייזנטל, בהן צוין כי המשיבה לא הייתה צד להליכי הבוררות שבעניינינו (רע"א 34277-06-18 אייזנטל נ' משכנות, החלטות מיום 1.7.18 ומיום 2.9.18).
...
מכאן, כי אין בהחלטת בית הדין או בעמדת המבקש כמתואר לעיל כדי לסתור את המסקנה כי המשיבה היתה צד להליך הבוררות שהתנהל בכל המתייחס לתביעת האגודה.
הערעור מתקבל אפוא, ופסק הבורר (החלטה ו"אישור") יאושר גם בעניינה של המשיבה.
המשיבה תשלם למבקש את הוצאות ההליך בשתי הערכאות בסך 10,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשת רשות העירעור הנדונה הוגשה על שלוש החלטותיו של בית משפט השלום בירושלים (כבוד הרשם הבכיר שי צרפתי) בת"א 27974-11-23, שעניינו בקשה לאישור פסק בוררות (להלן גם – בקשת האישור).
שלוש ההחלטות שבעניינן הוגשה בקשת רשות העירעור הן אלו: הראשונה, החלטה מיום 6.12.2023 הדוחה את בקשת המבקש להעברת בקשת האישור אל בית הדין לעבודה בירושלים, לשם איחוד הדיון בה עם בקשה לביטול פסק הבוררות, שהוא הגיש אל בית הדין לעבודה (ת"ב 40640-11-23) (להלן – בקשת הביטול); השנייה, פסק הדין שניתן ביום 6.12.2023, מיד לאחר מתן ההחלטה הראשונה, המאשר פסק בוררות; השלישית, החלטה מיום 18.12.2023, הדוחה את בקשת המבקש לעיון מחדש בפסק הדין (ההחלטה השנייה), מהנימוק שהדרך להשיג על פסק-דין אינה באמצעות בקשה לעיון מחדש ומאחר שלא היתקיימו נסיבות המצדיקות עיון מחדש.
כך למשל, צוטטו במכתב הבורר דברים מתוך השולחן ערוך ומדברי הרמב"ם שלפיהם הפונה לערכאות (אף שאין שם הכוונה לבתי משפט של מדינת ישראל), "הרי זה רשע וכאילו חרף וגידף והרים יד בתורת משה רבינו ע"ה"; נאמר כי את הפונה לערכאות שאינן דנות על-פי דין תורה, יש לנדות ולהרחיקו בין השאר, מלשמש שליח ציבור בימים נוראים; כי אם המבקש יפנה לערכאות, יתיר הבורר למשיבה לפנות אל וועדת הכשרות ואל רבני בתי הכנסת "והאחריות על ראשך תפול". מכל מקום, תוכנו של צו המניעה, אשר נוסח באופן זהה בצו הבורר ובמכתב הבורר, הוא פסק הבוררות העומד במרכז ההליך הנידון (להלן – פסק הבוררות).
דיון והכרעה - כללי ורקע נורמאטיבי לאחר עיון בבקשת רשות העירעור, בתשובת המשיבה ובנספחיהן וכן בתיק בית המשפט קמא לרבות, כמובן, בשלוש החלטותיו הנדונות, החלטתי לידון בבקשה הנדונה כאילו ניתנה רשות ערעור והוגש ערעור לפי הרשות שניתנה (בהתאם לתקנה 149(2)(ב) בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן – תקנות סדר הדין האזרחי)), לידון בעירעור על יסוד החומר בכתב שלפניי (בהתאם לתקנה 138(א)(5) בתקנות סדר הדין האזרחי), ולקבל את העירעור.
...
על רקע האמור, נבחן את שלוש החלטותיו של בית המשפט קמא.
עם זאת, אף אם הדבר בבחינת למעלה מהדרוש, ראינו לנכון להעיר בקצרה ובלי שיהיה בכך כדי לחייב את הערכאה אשר בסופו של דבר תידרש לגופם של דברים, כי נראה לכאורה כי הסעד הזמני שנתן הבורר מעלה קשיים רבים.
ראו בין השאר, את הנחיית היועץ המשפטי לממשלה שמספרה 4.1111, בעניין "דרכי הטיפול של רשויות המדינה בכתבי סירוב המוצאים על-ידי בתי דין דתיים". - סיכום ותוצאה מכל הטעמים שפורטו וכאמור, הערעור מתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המשיבים אף טענו כי הבקשה הוגשה בשיהוי ניכר וכי הדברים המפורטים בה היו ידועים למבקש לפני זמן רב. הטענות בדבר שימוש בתוכנות פינק ולי כבר הועלו על ידי המבקש לפני זמן רב בדצמבר 2022 וספטמבר 2023.
אשר לסוגיית הסמכות העניינית שעלתה בקשר להכרעה התלויה ועומדת בפני בית הדין הארצי לעבודה, טען המבקש כי בית משפט זה רשאי לתת צו זמני נגד הנתבע גם כאשר שאלת הסמכות העניינית שנויה במחלוקת, מה גם שבפני בית הדין הארצי לעבודה תלויה ועומדת בקשת רשות ערעור על החלטה מפורטת ומנומקת של בית הדין האיזורי.
בשלב זה, כל שקבע בית הדין הארצי הוא כי החלטת בית הדין האיזורי לעבודה לפיה הבקשה לביטול פסק הבוררות תועבר לדיון בבית המשפט המחוזי, תעוכב עד להחלטה בעירעור.
...
לסיכום בהתחשב בכך שהמבקש זכאי על פי פסק הבוררות לקבלת תשלום שמועד ביצועו חלף ביום 23.9.2023; נוכח שווי החברות כנטען העולה פי כמה על הסכום הפסוק; נוכח התחייבות המשיבים שלא למכור את המשיבות 1 ו-2 והחברה פינק ביוטי והעברת ההכנסות משתי התוכנות אל המשיבות 1 ו-2 ובהתחשב בקושי של המשיבים לעמוד בסכום ההפקדה המבוקש, אני מוצא בשלב זה לקבוע כי המשיבים יפקידו בקופת בית המשפט סך של 250,000 ₪ או ערבות בנקאית אוטונומית צמודה למדד המחירים לצרכן.
החלטתי ניתנה בתוקף תפקידי כרשם.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים ותקבע את התיק לתזכורת פנימית ליום 18.3.2024 ניתנה היום, ה' אדר א' תשפ"ד, 14 פברואר 2024, בהעדר הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

יצויין כבר עתה, כי בהתאם לסדרי הדין של בית הדין (נספח ג' לבקשה) (להלן: "סדרי הדין"), עומדת לצדדים להליך הזכות לערער על כל פסק דין או על החלטה של בית הדין, לרבות כל החלטה הקשורה בניהול ההליך (ראו פרק העירעור בסדרי הדין, בעמוד 17 לבקשה).
הדיון בתביעה היתקיים בפני שלושה דיינים, כב' הרבנים עדו רכניץ, חיים בלוך ויעקב ידידיה לוי.
" כאמור לעיל, בהתאם לסדרי הדין עומדת לצדדים להליך הבוררות הזכות לערער על כל פסק הדין או על החלטה של בית הדין, לרבות החלטה הקשורה בניהול ההליך.
לטעמי, החלטה הנוגעת לדחיית ערעור שכנגד בשל אי תשלום האגרה המתאימה מהוה החלטה הקשורה בניהול ההליך, ואכן ההחלטה אותה מבקש המבקש לבטל היא החלטה אשר ניתנה על ידי אב בית הדין ביום 10.5.2022 בבקשת רשות ערעור על החלטת הרב פלדמן.
...
ביום 16.1.2022 נעתר בית הדין לבקשת המבקש, וקבע כי לאור היקף הערעור יהיה רשאי המבקש להגיש תגובה לערעור וערעור שכנגד עד יום 26.1.2022.
סוף דבר לאור האמור לעיל, הבקשה לביטול החלטת הבוררות מיום 10.5.2022 נדחית.
לאור התוצאה אליה הגעתי ולאחר ששקלתי את מורכבות ההליך והתנהלות הצדדים, אני מחייב את המבקש לשלם לכלל המשיבים גם יחד הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 10,000 ש"ח, אשר ישולם תוך 30 יום מהיום, שאם לא כן יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר חלוף המועד להגשת בקשת רשות ערעור על פסק הדין שאישר את פסק הבוררות שניתן על ידי עו"ד תוסיה כהן, הגישה המבקשת לבית המשפט קמא תביעה לפינוי המשיבה.
ראשית, נטען כי ההחלטה ניתנה בחוסר סמכות עניינית, מחמת כך שהסמכות העניינית לידון בתביעה שכנגד נתונה לבית המשפט המחוזי ולא לבית משפט השלום; שנית, נטען כי טענות המשיבה לא נתמכו בתצהיר; שלישית, נטען כי הסכם תשס"ד היה הסכם זמני שפקע לפני שנים רבות; רביעית, נטען כי המבקשת איננה צד לתניית הבוררות, החלה רק על מחלוקות בין המוסדות, כאשר המבקשת אינה מכונה בהסכם כ"מוסד"; חמישית, נטען כי אין מדובר בתניית בוררות, אלא בתניית שיפוט, על פיה, הסכימו הצדדים להתדיין בפני בית הדין הרבני האיזורי; שישית, נטען כי ההחלטה גורמות למבקשת עוות דין חמור, שכן יהיה עליה לקיים בוררות לפי דין תורה ולא לפי דיני מדינת ישראל, ללא כפיפות לדיני הראיות ולסדרי הדין; שביעית, נטען כי המשיבה מנועה מלהסתמך על תניית הבוררות, לאור הליכים משפטיים שנקטה בהם בבית המשפט כנגד המבקשת וכנגד עמותת פתחי ציון; שמינית, נטען כי תניית הבוררות הנה תניית בוררות צרה, שעניינה מצומצם למחלוקות הקשורות לחלוקת השטחים בין המוסדות ובעניינים המוסדרים בסעיפים 12-15 להסכם תשס"ד, להבדיל מתניית בוררות רחבה, שעניינה "כל סיכסוך בין הצדדים"; תשיעית, נטען כי בשנת 2010 נחתם בין הצדדים הסכם בר רשות אשר אינו כולל תניית בוררות, דבר המעיד על כך שהצדדים לא התכוונו שתחול ביניהם תניית בוררות; עשירית, נטען כי לאור טענות המשיבה בכתב ההגנה ובכתב התביעה שכנגד בדבר פגמים בהתנהלות המבקשת ובהרכב האורגנים שלה, מדובר בטענות חוקתיות, אשר אינן מתאימות להכרעה בבוררות.
אשר לטענות המבקשת בדבר העתקת חלקים מטענות המשיבה לתוך ההחלטה וכן להעדר הנמקה להחלטה, נטען כי ההחלטה כוללת קביעות משפטיות של בית המשפט קמא וכי לאור תקנה 129(ב) לתקנות סדרי הדין האזרחי, מתן הכרעה ונימוקים יהיו "באופן תמציתי". עוד נטען כי הסעד המאקסימאלי האפשרי הוא השבת העניין לבית משפט קמא על מנת שינמק את הכרעתו.
לעצם העניין, סבורני שיש לקבל את העירעור, לבטל את ההחלטה ולהחזיר את העניין לבית המשפט קמא, על מנת שינמק את החלטתו, יפרט את שיקול הדעת שהפעיל, תוך פירוט הטעמים שהביאו אותי להעדפת טענות המשיבה, על פני טענות המבקשת.
...
דיון והכרעה לאחר בחינת טענות הצדדים שבכתב ושמיעת השלמות הטיעון בדיון שהתקיים ביום 2.5.24 הגעתי למסקנה כי יש לקבל את הבקשה למתן רשות ערעור ולדון בבקשה כבערעור שהוגש על פי הרשות שניתנה.
לעצם העניין, סבורני שיש לקבל את הערעור, לבטל את ההחלטה ולהחזיר את העניין לבית המשפט קמא, על מנת שינמק את החלטתו, יפרט את שיקול הדעת שהפעיל, תוך פירוט הטעמים שהביאו אותי להעדפת טענות המשיבה, על פני טענות המבקשת.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, הערעור מתקבל והחלטת בית המשפט קמא מבוטלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו