מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על ביטול מתנת משק חקלאי

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2016 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בע"מ 1491/16 לפני: כבוד המשנה לנשיאה א' רובינשטיין המבקשים: 1. פלונית 2. פלונית 3. פלוני 4. פלונית נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. מינהל מקרקעי ישראל 3. מעש מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (השופטות מ' נד"ב, ו' פלאוט וב' טולקובסקי) מיום 25.1.16 בעמ"ש 28259-02-15 בשם המבקשים: עו"ד איתן בן דוד החלטה
בנוסף נקבע, כי גם אילו ניתן לראות בהצהרה זו התחייבות למתן הזכויות במשק במתנה למבקש 3, עצם הישתתפותו בהליכים נגד אמו במסגרת ההיתנגדות לבקשה לקיום צוואת האב, מהווה היתנהגות מחפירה כמשמעה בסעיף 5(ג) לחוק המתנה, תשכ"ח-1968, אשר די בה לאפשר לאם לחזור בה מן המתנה.
באשר לטענת המבקשים בנוגע לאי-חוקיות נקבע כי אין בהעדר הדיווח לרשויות המס כשלעצמו בכדי לבטל את תוקף העסקה (ע"א 6906/00 ענבטאוי נ' דר פ"ד נו(5) 280 (2002), בפסקות 9, 18), אף שהייתי נוקט ככלל מנהג בית שמאי בכגון דא, ומכל מקום בנדון דידן ספק אם כרוכה בתצהירי המתנה הונאה של הרשויות (וראו ע"א 6667/10 טנדלר נ' קוזניצקי פסקה 23 לפסק דינו של השופט עמית (2012)).
...
הכרעה לאחר עיון בבקשה ובנספחיה, חוששני כי לא אוכל להיעתר לה. בבקשה לא נטען – ובדין לא נטען – כי היא מעוררת שאלה משפטית כללית החורגת מדל"ת אמותיהם של הצדדים.
נוכח כל האמור אין בידי להיעתר לבקשה.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בע"מ 6310/18 לפני: כבוד השופט מ' מזוז המבקש: פלוני נ ג ד המשיבים: 1. פלונית 2. פלוני בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בנצרת מיום 20.6.2018 בעמ"ש 31054-11-17, ובקשה לעיכוב ביצוע בשם המבקש: עו"ד עומר בכמן החלטה
המשיבה 1 ובעלה המנוח (להלן: המנוח) – הוריהם של המבקש ושל המשיב 2 - היו רשומים במירשם המקרקעין בחלקים שוים ביניהם כחוכרים לדורות של משק חקלאי במושב תל עדשים (להלן: המשק), בין היתר מכוח חוזה משבצת שנחתם בין רשות מקרקעי ישראל לבין מושב תל עדשים (להלן: חוזה המשבצת).
בשנת 2012 חתמה המשיבה 1 על תצהיר מתנה ללא תמורה לבן מישפחה, בו התחייבה להעביר למשיב 2 את בית המגורים של המשפחה, ושטח נוסף מהמשק אשר נמצא מסביב לבית המגורים.
פסק דינו של בית משפט המחוזי מפורט, מנומק ומבסס היטב את המסקנה כי יש לבטל את קביעתו של בית משפט השלום בדבר היות המבקש בן ממשיך.
...
לאחר העיון בבקשה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
פסק דינו של בית משפט המחוזי מפורט, מנומק ומבסס היטב את המסקנה כי יש לבטל את קביעתו של בית משפט השלום בדבר היות המבקש בן ממשיך.
אשר על כן, הבקשה נדחית, וממילא הבקשה לעיכוב ביצוע מתייתרת.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בע"מ 10141/17 לפני: כבוד השופט מ' מזוז המבקשים: 1. פלוני 2. פלונית 3. פלונית נ ג ד המשיבים: 1. פלוני 2. פלונית 3. פלונית 4. פלוני 5. פלונית 6. פלונית 7. פלוני 8. פלונית 9. פלונית 10. "ינוב" מושב עובדים להתיישבות חקלאית שיתופית בע"מ בקשה לרשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז (השופטים צ' ויצמן, ח' קיציס ו-ה' סילש) מיום 30.11.2017 בעמ"ש 53606-01-17 ועמ"ש 51639-01-17 בשם המבקשים: עו"ד דוד מזור החלטה
המנוחה הייתה בעלים של משק חקלאי במושב ינוב בשרון, עד שנמכר לפני כשלושה עשורים עקב חובות למשיבה 10 (להלן: האגודה) בשנות ה-80 במסגרת הסדר פשרה.
ובאשר לטענה כי הנכס הועבר לבני הזוג במתוה של מתנה על תנאי (תשלום החובות לאגודה), נקבע כי משלא היתקיים התנאי למתנה, יש להורות על ביטולה ולקבוע שבני הזוג מחזיקים בנכס שלא כדין.
המבקשים טוענים כי בית המשפט המחוזי התערב בקביעה עובדתית של בית המשפט למשפחה לפיה כניסת בני הזוג לבית הוותה מתנה, על אף שמי מהצדדים לא ערער על קביעה זו ומשלא שמע בית המשפט עדויות בעיניין בעצמו.
...
בנוסף יש לבטל את ההסכם אף בשל חוסר תום הלב של גב' מיוסט שעצמה עיניים בנוגע למצב הנכס והמתגוררים בו. לאחר עיון בבקשה, מצאתי כי דינה להידחות.
סוף דבר: הבקשה נדחית ובכך מתייתרת גם הבקשה לעיכוב ביצוע.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

] לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז בעמ"ש 6246-10-21 (השופטות מ' ברנט, ו' פלאוט ו-י' טויסטר ישראלי), מיום 3.3.2022, במסגרתו נדחה ערעור המבקשים על פסק-דינו של בית המשפט לעינייני מישפחה בפתח תקוה ) בתמ"ש 39613-10-16 ותמ"ש 4969-01-17 (השופטת נ' גדיש), מיום 5.9.2021, שדחה את טענות המבקשים, כי יש לראותם כבעלי הזכויות במשק במושב ---- וקיבל את טענות המשיבים, כי הם בעלי הזכויות באותו המשק.
לאב המנוח היו זכויות של "בר רשות" במשק חקלאי במושב ---- שנקבעו במסגרת הסכם משבצת בין מנהל מקרקעי ישראל (להלן: המנהל) לבין האגודה השיתופית בה היה חבר (להלן: האגודה השיתופית).
בית המשפט לעינייני מישפחה מצא, כי ההיתחייבות הראשונה בזמן, זו לטובת המשיב, גוברת על ההיתחייבות המאוחרת, לטובת המבקשים, כשלגבי האחרונה אף מצא כי זו בוטלה על-ידי המנוח בשנת 1997.
לטענת המבקשים בקשת רשות העירעור מעלה שאלות עקרוניות שחורגות מעבר למחלוקות בין הצדדים: האחת, האם ניתן לראות בפרוטוקול ישיבת ועד הנהלת האגודה כעונה על דרישת הכתב שבחוק המתנה למרות שזו נערכה על ידי צד ג' (ועד ההנהלה) וללא נוכחות המתחייב (האב המנוח).
...
והשנייה, בהנחה שניתנה התחייבות לתת מתנה קודמת בזמן, האם היא יכולה לגבור על מתנה שהקנייתה הושלמה בחתימת המתחייב על ייפוי כוח בלתי חוזר ותצהיר העברה ללא תמורה? דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות זאת אף מבלי לבקש את תגובת המשיבים.
במקרה דנן, מצא בית המשפט לענייני משפחה כי דרישת הכתב, ביחס להתחייבות משנת 1987, התקיימה על סמך מגוון ראיות ועדויות: פרוטוקול ועד האגודה השיתופית מיום 6.7.1987 בו נכתב כי הוחלט לאשר העברת המשק מהאב המנוח למשיב וזאת לאור הצהרת האב בפני הוועד; החלטת ועד האגודה השיתופית שנשלחה למשיב בשנת 1987 בעקבות אותו דיון לפני ועד האגודה; ועדות נציג האגודה, לפיה ועד האגודה לא היה רושם את הדברים שנרשמו בפרוטוקול (ההחלטה לאשר את ההעברה) ללא פנייה כתובה מהאב המנוח (בעמ' 63 לפרוטוקול).
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

מונחת לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בבאר שבע (עמ"ש 24799-03-19; השופטים י' פרסקי ו-ג' גדעון, והשופטת ג' לוין), אשר דחה, בהתאם לתקנה 460(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, את ערעור המבקשים על פסק הדין שבו דחה בית המשפט לעינייני מישפחה בבאר שבע (תמ"ש 30962-03-14; השופט ב' שלו) את תביעתם – ופסק כי מינויו של משיב 1 כבן ממשיך במשק המריבה "תם ונשלם כדין" כבר בשנת 1977, כך שאין עילה לבטל רישום זה או את רישום זכויות כבר רשות במשק.
שעה שהמינוי לא הושלם בשנת 1977, הרי שאין לפנינו אלא התחייבות לתת מתנה –והתחייבות זו פקעה, לשיטת המבקשים, עם מותו של האב.
לצד זאת, המבקשים גורסים שהוריהם המנוחים מעולם לא התכוונו למנות את משיב 1 לבן ממשיך, וכי בכל מקרה יש לבטל את המינוי הואיל ומשיב 1 מעולם לא עיבד את המשק החקלאי.
...
המבקשים מסכמים כי "כל אחת מן הנקודות האמורות" מגלה שגיאות עקרוניות בהכרעת הערכאות הקודמות, וכי "מדובר בעניינים מהותיים שבמהותיים, אשר נוגעים ביסוד מושג הבן הממשיך". דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובה, לפי תקנה 407א לתקנות סדר הדין האזרחי.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו