המבקשת ציינה בערר, שהיא שילמה ביום 15.3.20 שלוש חשבוניות שהגיעו אליה בגין נסיעה בכביש האגרה, מיד בסמוך לקבלתן, והבינה שאין עליה לשלם את חשבונית הפצוי, וכן טענה, שמעולם לא קיבלה הודעה על העיקול ולא דרישת תשלום בדואר רשום בגין החשבונית שהונפקה ביום 11.3.20.
עוד טוענת המבקשת, כי החלטת הועדה להמנע מפסיקת הוצאות אינה מנומקת ויש לראות בכך פגם משמעותי, הואיל ועל רשות מנהלית, ובודאי על גוף מעין-שפוטי, לנמק את החלטותיו כדי שניתן יהיה להעמידם במבחן הבקורת.
בנסיבות העניין שבהליך זה יש לקבל את העירעור חלקית במובן זה שהדיון יוחזר לועדה על-מנת לאפשר לבאי כוח שני הצדדים להעלות את טיעוניהם ונימוקיהם בפני הועדה, ובכלל זה ליתן את הדעת, במסגרת החלטתה, גם לטענות המבקשת בעיניין הוצאות הגשת בקשת רשות העירעור לערכאה זו.
ככלל, לא תנתן רשות ערעור על החלטה בעיניין הוצאות משפט ושכר טירחת עו"ד, וזאת בשים לב לסעיף 1 בצו בתי המשפט (סוגי החלטות שלא תנתן בהן רשות ערעור), התשס"ט-2009.
ואולם, בהחלטתה מושא בקשת רשות ערעור זו הסתפקה הועדה בקביעה "אין צו להוצאות".
קביעתה זו של הועדה אינה מנומקת דבר המהוה פגם בהחלטה, החצוני לתוכנה, ומה גם שבעניינינו, לא ניתן להמתין לסיום ההליך ולעורר שנית את הסוגיה במסגרת ערעור בסוף הדרך, שהרי החלטתה של הועדה מיום 17.11.21 מסיימת את ההליך סופית, ומכאן שדחיית בקשת רשות העירעור תימנע מן המבקשת "להעמיד את פגם אי-ההנמקה על תקונו" כדברי כב' הנשיאה א' חיות בעיניין ברנד פור יו.
על-יסוד כל האמור לעיל, אני מקבל את העירעור חלקית, במובן זה שאני מורה על החזרת הדיון בפני הועדה, אשר תחליט מחדש בעיניין בקשתה של המבקשת לפסיקת הוצאות, לאחר שתנתן אפשרות לבאי כוחם של שני הצדדים לפרט את טענותיהם ונימוקיהם בפני הועדה.
...
בשים לב למחלוקת פוסקים בשאלה האם ראוי לאפשר את "הגמשת" הצו המונע מתן רשות ערעור על סוגי החלטות, קבעה כב' הנשיאה א' חיות ב-רע"א 290/15 ברנד פור יו בע"מ נ' רמי לוי שיווק השיקמה בע"מ, בפִסקה 12 (8.12.15) (להלן: "עניין ברנד פור יו") בין יתר הדברים:
"בהינתן מכלול השיקולים מזה ומזה אני סבורה כי יש לאפשר מתן רשות לערער בסוגי החלטות המפורטים בצו רק מקום שבו ההחלטה נושא הבקשה לוקה בהעדר הנמקה כלשהי וזאת להבדיל מהנמקה חלקית או קצרה ותמציתית... אך אין בו כדי לקבוע כי בכל מקרה שבו לא ניתנה הנמקה יש בהכרח הצדקה למתן רשות ערעור ועל מנת שזו תינתן יש להוסיף ולהראות כי מדובר בסוגיה שיש לה חשיבות של ממש בהליך וכי ייקשה להעמיד את פגם אי-ההנמקה על תיקונו אם יידחה הערעור לסוף ההליך...".
בענייננו, כמצוין כבר לעיל, בקשתה של המבקשת בפני הוועדה הייתה למחוק את הערר ולחייב את המשיבה בהוצאות לדוגמה מנימוקים שפורטו בסעיף 11 של אותה בקשה.
ואולם, בהחלטתה מושא בקשת רשות ערעור זו הסתפקה הוועדה בקביעה "אין צו להוצאות".
קביעתה זו של הוועדה אינה מנומקת דבר המהווה פגם בהחלטה, החיצוני לתוכנה, ומה גם שבענייננו, לא ניתן להמתין לסיום ההליך ולעורר שנית את הסוגיה במסגרת ערעור בסוף הדרך, שהרי החלטתה של הוועדה מיום 17.11.21 מסיימת את ההליך סופית, ומכאן שדחיית בקשת רשות הערעור תמנע מן המבקשת "להעמיד את פגם אי-ההנמקה על תיקונו" כדברי כב' הנשיאה א' חיות בעניין ברנד פור יו.
על-יסוד כל האמור לעיל, אני מקבל את הערעור חלקית, במובן זה שאני מורה על החזרת הדיון בפני הוועדה, אשר תחליט מחדש בעניין בקשתה של המבקשת לפסיקת הוצאות, לאחר שתינתן אפשרות לבאי כוחם של שני הצדדים לפרט את טענותיהם ונימוקיהם בפני הוועדה.
אני מורה למזכירות בית-המשפט להחזיר את הערובה שהפקידה המבקשת בבית משפט זה לידי ב"כ המבקשת, עבור המבקשת.