המבקש תמך את כתב תביעתו בחוות דעת רפואית של פרופ' קוט, אשר קבעה כי הטיפול הרשלני במהלך הניתוח הראשון ולאחריו, הביא לכך שנוצר צורך בבצוע ניתוח שני.
ביום 11.3.2019, בעקבות חוות דעתו של שילוני, המבקש הגיש בקשה על פי תקנה 136 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: תקסד"א הישנות), לתיקון כתב תביעתו, בדרך של הוספת עילת תביעה בגין רשלנות המשיבה, ביחס למועד ביצוע הניתוח השני.
בהחלטתו מיום 20.12.2020 (להלן: ההחלטה הראשונה), בית המשפט השלום קיבל את הבקשה וקבע, בין היתר, כי הגם שהתביעה הוגשה בשנת 2014, היא עוד נימצאת בראשיתה – טרם הוגשו תחשיבי נזק וטרם נשמעו ראיות, כך שבמכלול הדברים "לא יהא במתן רשות לתקן את כתב התביעה כמבוקש מעבר לטרחה דיונית, אם בכלל". נקבע איפוא כי "התובע יגיש כתב תביעה מתוקן מטעמו וזאת עד ליום 20/1/21; הנתבעת תגיש כתב הגנה מתוקן וחוות דעת מעודכנת ככל שתחפוץ בכך, וזאת עד ליום 20/3/21. על התובע לשתף פעולה ככל שיידרש לכך".
ביום 27.12.2020 המשיבה הגישה בקשה להבהרת ההחלטה הראשונה.
...
(וראו גם עניין פלוני, שם נזכרה החלטתי הנ"ל בהסכמה, הגם שבאותו מקרה מינוי המומחה מטעם בית המשפט היה בהסכמה).
במקרה דנן, בנסיבות המיוחדות שנוצרו, כאשר בית המשפט נעתר לבקשתו של המבקש-התובע, לתקן את כתב תביעתו בעקבות חוות דעת מומחה בית המשפט, ואף להסתמך על אותה חוות דעת – אין מקום לחסום את דרכה של המשיבה, להתגונן מפני עילה חדשה, שנוצרה בעקבות חוות דעתו של מומחה בית המשפט, על ידי הבאת חוות דעת נוספת מטעמה.
סוף דבר, הבקשה נדחית ללא צורך בתשובה.