לטענת הנתבעת, תלושי השכר מבטאים את השכר האמתי שסוכם עם התובע, וזה שולם לו בהמחאה או בהעברה בנקאית, וממילא שלא במזומן, כאשר התובע קיבל את תלושי השכר באופן סדיר ואף הסתמך עליהם בפני הרשויות לצורך קבלת הטבות שונות.
וראו לעניין זה דברי בית הדין ע"ע (ארצי ) 15546-05-11 שמעון בוסקילה - נתיבי מעיין אביב בע"מ (נבו 24.02.2015) -
"יחד עם זאת, המערער לא הוכיח מהם שעורי האש"ל להם היה זכאי בהתאם לצוו, קרי המערער לא הוכיח מהו השיעור שהיה "מקובל מפעם לפעם בשירות המדינה" או מה היו "חוזרי אש"ל לנהגים והנחיות מס-הכנסה המוצאות מפעם לפעם ע"י המדור להובלה ונציגות המעסיקים בענף ההובלה". המערער צירף לתביעתו מיסמך המופנה לכאורה לחברי היתאחדות בעלי מפעלי תובלה, הנושא תאריך 7.8.05 ואשר נחזה כמי שהוצא על ידי מזכיר היתאחדות בעלי מפעלי תובלה, ובו מפורטים תעריפי אש"ל שונים.
בכדי לקבוע קיומה של סמכות עניינית יש לפנות להוראות סעיף 24 לחוק בית הדין לעבודה - תשכ"ט ,1969 (להלן - חוק בית הדין לעבודה) הקובע כי לבית הדין לעבודה סמכות ייחודית לידון ב-
”(1) בתובענות בין עובד או חליפו למעסיק או חליפו שעילתן ביחסי עבודה, לרבות השאלה בדבר עצם קיום יחסי עבודה ולמעט תובענה שעילתה בפקודת הנזיקין [נוסח חדש];
(1א) בתובענה שעילתה במשא ומתן לקראת כריתתו של חוזה ליצירת יחסי עבודה, בתובענה שעילתה בחוזה כאמור לפני שנוצרו יחסי עבודה או לאחר שנסתיימו יחסים כאמור, או בתובענה שעילתה בקבלת אדם לעבודה או באי-קבלתו;
(1ב) תובענה שעילתה בסעיפים 29, 31, 62 או 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] בקשר לסכסוך עבודה;""
בבר"ע (ארצי) 67197-01-17 רותם גיספאן - בסט שירותי קירור בע"מ (3.4.17)) פרט בית הדין הארצי את הוראות סעיף 24 לחוק בית הדין לעבודה וקבע מבחן תלת שלבי בנוגע לשאלת הסמכות העניינית של בתי הדין לעבודה:
"תיחום הסמכויות בין בתי הדין לעבודה לערכאות האזרחיות מבוסס על מבחן תלת שלבי: מבחן זהות הצדדים - היינו האם מדובר בתביעה שבין עובד למעסיק; מבחן העילה - האם העילה נסובה על יחסי עבודה; העילות שעליהן נסוב כתב התביעה - ובמיוחד האם מבוססת התביעה על עילות נזיקיות שאינן בסמכותו של בית הדין לעבודה". (ראו גם: רע"א 2407/14 רוחם נ' אג'נס פרנס פרס בע"מ (14.10.15).
אלא שבמקרה שלפנינו - התביעה שהגישה הנתבעת תחילה בבית משפט השלום בנצרת, לא הועברה לבית הדין כאן, אלא נמחקה לבקשת הנתבעת, אשר הגישה אותה לאחר המחיקה בבית משפט השלום, כתביעה חדשה כאן ולכן וכבר מטעם זה לא חל הכלל של "לא יעבירנו עוד".
וראו לעניין זה דברי ב"כ הנתבעת במסגרת הדיון המוקדם -
ב"כ הנתבעת: אשר לטענת הקזוז שבכתב ההגנה, אנו הגשנו תביעה נפרדת, כספית, כנגד התובע בבית משפט השלום בנצרת מס' תיק 14631-05-20.
היות ורכיב התביעה שכנגד הנוגע למתן הלוואות על ידי הנתבעת אינו נמחק, הרי שנסיבות דנן, כאשר כתב התביעה מכיל עילות תביעה שבסמכות בית הדין לעבודה ועילות שאינן בסמכותו, תפוצל ההיתדיינות בין הערכאות השונות, וכדבריו של בית הדין הארצי ע"א 2618/03 פי. או .סי (רסטורנט סוליושנס) בע"מ - נחום ליפקונסקי (29.11.04): "באיזו ערכאה משפטית – בית משפט אזרחי, בית הדין האיזורי לעבודה, או שניהם במפוצל – תדון תובענה הכוללת עילות נגד מי שהיו דירקטורים ועובדים כאחת? ... מסקנתי שלי היא שאין מנוס מפיצול ההיתדיינות בין בית המשפט המחוזי לבית הדין האיזורי לעבודה."
ככל שהתשובה לעיל חיובית, האם על התובע לפצות את הנתבעת בגין מכירת משאית הנושאת עיקולים?
משקבענו כי אין לבית הדין לעבודה סמכות עניינית לידון בסוגיית המשאית, הרי שהתביעה שכנגד בגין ענין זה - נמחקת.
...
מקום בו התובע מודה במסגרת כתב התביעה כי שולמה לו מקדמה בשיעור 50,000 ₪ (ראו סעיף 11 לכתב התביעה), מצאנו כי יש לחייבו בתשלום 1,000 ₪ בלבד.
סוף דבר-
בכל הנוגע לתביעה העיקרית - הרינו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים:
א.1 סכום של 5,000 ₪ בגין אי מסירת הודעה לעובד.
התביעה שכנגד בכל הקשור לעילת ההלוואות/החוב - נדחית ברובה, למעט סכום של 1,000 ₪, שמצאנו כי התובע נותר חייב לנתבעת - סכום שיקוזז מהסך שנפסק בתביעה העיקרית.