לפניי ערר על החלטת בית משפט השלום בעכו (כבוד ס. הנשיא, השופט זיאד סלאח), מיום 19.4.17, בתיק ה"ת 19904-04-17, לפיה הורה בימ"ש קמא על שיחרורה בתנאים, של משאית מס' רשוי 45-336-68 (להלן: "המשאית"), שנתפסה על ידי העוררת לאחר שעלה חשד כי המשיב, שהוא הבעלים של המשאית, הוביל באמצעותה פסולת ביניין, אותה שפך בשטח פתוח ולא במטמנה, זאת - בנגוד לסעיפים 2+13+15 לחוק שמירת הניקיון, התשמ"ד-1994 (להלן: "חוק שמירת הניקיון" או "החוק").
העוררת טוענת, שבמקרים בהם אין מדובר בתפיסה ראשונה, מורים בתי המשפט על תפיסת המשאית עד תום ההליכים ואילו במקרים בהם מדובר בעבירה ראשונה, מורים בתי המשפט, בדרך כלל, על שיחרור המשאיות נגד הפקדת 30% מערכן, או סכומים החל מ- 50,000 ₪ וכי החלטת בימ"ש קמא נוגדת את הפסיקה.
שפיכת פסולת ביניין עומדת, לכאורה, בנגוד לסעיף 2 לחוק, הקובע:
"לא ישליך אדם פסולת, פסולת בנין או גרוטות רכב ברשות הרבים או מרשות הרבים לרשות היחיד ולא ילכלך את רשות הרבים".
סעיף 1 לחוק מגדיר את המונח "רשות הרבים" כ: "כל מקום שהציבור רשאי להשתמש בו או לעבור בו או שהציבור משתמש או עובר בו למעשה" (ההדגשות, כאן ובהמשך, אינן במקור).
בבקשות מסוג זה, לאחר בחינת עוצמת החשד העולה מחומר הראיות, על ביהמ"ש לקבוע את תנאי שיחרור התפוס ובגדר כך, עליו לאזן נכונה בין זכות הקניין של החשוד בתפוס (במקרה זה - המשאית) והנזק הכלכלי שניגרם לו עקב התפיסה, ובין האנטרס הצבורי ומטרות התפיסה, שבעניינינו הן מניעה והרתעה, ועל כל אלה חולש עקרון המידתיות.
...
נוכח כל האמור לעיל, יש לקבל את הערר ולהתערב בתנאי השחרור שקבע בימ"ש קמא.
לפנים משורת הדין ועל מנת להקל על המבקש בהפקדת הסכום, אני קובעת כי הוא יופקד בארבעה תשלומים חודשיים שווים ורצופים בני 10,000 ₪ כל אחד.