הבנק מבקש לחייב את המשיבים, ביחד ולחוד, לשלם סכום זה בתוספת ריבית, כמפורט להלן, וכן הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
מנגד, המשיבים, אשר מיוצגים ע"י הנתבע בעצמו, טוענים, כי יש למחוק כליל את החוב הנטען ולהעביר את התביעה למסלול של סדר דין רגיל, כפי שיפורט בטענות הצדדים להלן.
תמצית טענות הצדדים:
תמצית טענות המבקש/הבנק:
לטענת הבנק, יש לדחות את בקשת הרשות להיתגונן בשל השתק פלוגתא והשתק עילה, שכן נגד הנתבע הוגשו שתי תובענות של חשבונות שונים בהם הוא חייב.
דיון והכרעה:
כמפורט לעיל, עסקינן בתביעה בסדר דין מקוצר, במסגרתה הבנק תובע את הנתבעים מכוח חתימה על תנאים כלליים לניהול חשבון ופתיחת חשבון מס' 14490081 בסניף 904 (להלן: "החשבון") ומכוח כתב ערבות מתמדת ללא הגבלה בסכום, עליו חתם הנתבע כערב לחובות הנתבעת (המסמכים צורפו כנספחים 1-3 לכתב התביעה).
הפן הנורמאטיבי- מתן רשות להיתגונן:
יפים לענייננו בעיניין מתן רשות להיתגונן, הדברים הבאים שנאמרו במסגרת ע"א 507/85 פנון ואח' נ' שטראוס חברה לשיווק (חש"ל) בע"מ (מיום 19.03.89), מפי כב' השופט בך. להלן יובאו דבריו:
"אכן עולה מההלכות שנקבעו בפסיקה, כי בקשת הרשות להיתגונן תסורב רק במקרים בהם משתכנע בית המשפט, כי אין לנתבע הגנה של ממש. להלן מספר קטעים בעיניין סוגיה זו, הרלוונטיים לענייננו, מתוך ספרו של י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי (אמינון, מהדורה 5, בעריכת ש' לוין, 1988) 618-623:
...
מנגד, טוענים המשיבים, כי יש לדחות את הבקשה ולתת רשות להתגונן מהטעמים שיפורטו להלן.
תמצית טענות הצדדים:
תמצית טענות המבקש/הבנק:
לטענת הבנק, יש לדחות את בקשת הרשות להתגונן בשל השתק פלוגתא והשתק עילה, שכן נגד הנתבע הוגשו שתי תובענות של חשבונות שונים בהם הוא חייב.
לאור האמור לעיל, מתקיים השתק מחמת מעשה בית-דין, ולכן אני דוחה את בקשת הרשות להתגונן ומקבלת את הבקשה מטעם הבנק לדחיית בקשת הרשות להתגונן.
סוף דבר:
לאור האמור לעיל, אני מקבלת את הבקשה לדחיית בקשת הרשות להתגונן, וכפועל יוצא אני דוחה את בקשת הרשות להתגונן, כאשר התוצאה הינה, כי התביעה מתקבלת במלואה.
בעניין ההוצאות- בהתחשב בנסיבות האישיות של המשיב, אני קובעת, כי המשיבים ישלמו סך של 5,000 ₪.