בית המשפט בהחלטה מפורטת ומנומקת קבע, כי אינו יכול להיתעלם מקיומה של בקשת הרשות להגן שהוגשה ע"י המשיבים 2 ו -3, תוך הפניה לקביעה העקרונית שאם במועד הדיון בבקשה למתן פס"ד בהיעדר הגנה, יש בתיק כתב הגנה לא ינתן פס"ד. (בר"ע 580/03 לינוי בניה ותשתיות בע"מ נ' רמי לבנה, ןע"א 519/82 פקיד השומה ת"א נ' נחושתן פד"י לט(3) 240).
בדיון ביקשו שתנתן התיחסות לטענותיהם, כפי שבאו לידי ביטוי בתגובתם בבקשה לפטור מהפקדת ערובה, ובהמשך הגישו המשיבים "הודעה ובקשה", לראות באותה הודעה תגובה לבר"ע שכן שם קיימת התיחסות לסכויי העירעור.
...
בע.א 32/89 גולן נ' עלוני פד"י מו (3) 665, 670 נקבע ע"י כב' השופט מ. חשין-
"אשר לתובע: תובע זכאי ליומו בבית המשפט, אך זכות זו נטל בצידה, והוא, שלא יכביד שלא-כראוי לא על בית המשפט ולא על הנתבע, ושלא יטריח את אלה מעבר למידה ולצורך. תובע אין זכותו בידו לפגום בניהולו התקין של המשפט... בית המשפט מייצג את אינטרס הכלל, ומוסיף ומגן הוא על אינטרסים הן של תובע והן של נתבע. אינטרס הכלל הוא שבית המשפט לא יבטל זמנו לריק וכי יעשה כמיטב יכולתו לסיומם של משפטים..."
הפרוצדורה נועדה לכל הצדדים ואין לאפשר המצב בו צד אחד הופך הפרוצדורה לפלסתר תוך התעלמות מכל ההוראות הרלוונטיות בסדרי הדין.
סיכומו של דבר: מכיון שבמועד הראשון, בו הובאה הבקשה לעיונו של בית המשפט המחוזי, טרם היו לפניו נימוקי השומה, צדק השופט בהחלטתו להתעלם מנימוקי השומה שהוגשו במאוחר".
הוא הדין גם בענינינו, עת הונחה הבקשה למתן פס"ד בפני ביהמ"ש, הוא למעשה מועד הדיון, טרם הוגשה בקשת רשות להגן, על כן, היה על ביהמ"ש לדון בבקשה לפי תוכנה ולא להעבירה לתגובת המשיבים, שכן בקשתם הוגשה רק בשל העובדה שנדרשו ליתן התייחסותם לבקשה למתן פס"ד.
על כן, אני מקבלת הערעור ומבטלת החלטות בית המשפט הדוחות בקשת המבקש למתן פס"ד.
התיק יוחזר לבית המשפט על מנת שיבחן הנתונים שעמדו בפניו, עת הוגשה הבקשה למתן פס"ד, והכל בשיקול דעת מוחלט של בית המשפט.