אשר לעירייה הוא טען שזו הייתה "מעסיקתו בפועל ו/או הפוטנציאלית ו/או במשותף ו/או החוזית". בהמשך הוא הרחיב – אם משאבים היא חברת כוח אדם, חלים עליו הוראות חוק העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם, תשנ"ו-1996 (להלן-חוק העסקת עובדי כוח אדם) לעניין השוואת זכויות וקליטתו כעובד על ידי המשתמש לאחר 9 חודשים; אם משאבים אינה חברת כוח אדם, הערייה חייבת מכוח היותה "מעסיקתו בפועל ו/או הפוטנציאלית ו/או במשותף... בהתאם להלכה הפסוקה והואיל ועבד... בנתבעת 2 תקופה העולה על 9 חודשים".
בתצהירו הוסיף התובע וטען שהעירייה חייבת בתשלום זכויותיו לצד משאבים משלושה טעמים:
"אם בהתאם להוראות לאכיפת דיני העבודה מחמת אי עמידתה של הנתבעת 2 בהוראות החוק והפסיקה בנושא";
"בהתאם להוראות החוק להעסקת עובדי כוח אדם בנסיבות דנא לאחר 9 חודשים";
"ובכפוף להוראות ההלכה והפסיקה במקרה של עובד אשר אינו מיקור חוץ ו/או היתקשר באמצעות שירשורי קבלנים וחוזי היתקשרות אשר הביאוני בפני שוקת שבורה בנסיבות סיום עבודתי ואי קבלת זכויותיי על פי חוק...".
תמצית טענות התובע
הערייה טענה שבתקופה הרלוואנטית היא מעולם לא היתקשרה בחוזה מתן שירותים עם משאבים אלא עם חברת ר.ג.א. שירותים וניקיון (ישראל) 1987 בע"מ (רגא).
כך, בסעיף 30 לתצהיר הוא טען כי:
"התובע אינו עומד בתנאים המפורטים בסעיף 26 לחוק הגברת אכיפה. כמו כן, כי טענות ההגנה מטעם הנתבעת המפורטות בהוראות סעיף 27 לחוק הגברת האכיפה חלות בעיניינה. בנסיבות אלה, בהן עשתה הנתבעת כל שהיא יכולה על מנת למנוע את הפגיעה בעובדים, לרבות בדיקות שכר תקופתיות בהתאם לחוק. אבהיר כי בודקי השכר פנו לנתבעות בבקשה לקבל את רשימות העובדים והם דגמו חלק מהעובדים. רו"ח הוציאו דו"ח וככל שנמצאו ליקויים הנתבעות נדרשו לתקן והן אכן הוציאו דו"ח מתקן. לאור התיקון העסקת הנתבעת נמשכה".
בהמשך, לקראת סוף התצהיר בסעיפים 56-57, הוא טען:
"כאמור, הנתבעת 2 הגישה לרואה חשבון מטעמנו אשר דגם את עובדי הנתבעת 1. לבסוף אטען כי בנסיבות אלה, דין התביעה, ככלי שהיא מופנית כלפי הערייה, להדחות על הסף, בשל העדר יריבות. עוד ובנוסף, לשם הזהירות אטען כי יש להוסיף את טענות הנתבעת 3, שכן כל העובדות מצויות בידיה".
תמצית טענות משאבים
משאבים טענה שהתובע הועסק אצלה מיום 22.10.14 עד 4/19, שאז נטש עבודתו, והכחישה את זכאותו של התובע לתשלום כלשהוא.
אשר למתכונת העסקת התובע היא טענה שהיא בעלת רישיון למתן שירותי ניקיון וכי היא סיפקה שירותי ניקיון לגופים שונים כגון הערייה.
...
כך, בסעיף 30 לתצהיר הוא טען כי:
"התובע אינו עומד בתנאים המפורטים בסעיף 26 לחוק הגברת אכיפה. כמו כן, כי טענות ההגנה מטעם הנתבעת המפורטות בהוראות סעיף 27 לחוק הגברת האכיפה חלות בעניינה. בנסיבות אלה, בהן עשתה הנתבעת כל שהיא יכולה על מנת למנוע את הפגיעה בעובדים, לרבות בדיקות שכר תקופתיות בהתאם לחוק. אבהיר כי בודקי השכר פנו לנתבעות בבקשה לקבל את רשימות העובדים והם דגמו חלק מהעובדים. רו"ח הוציאו דו"ח וככל שנמצאו ליקויים הנתבעות נדרשו לתקן והן אכן הוציאו דו"ח מתקן. לאור התיקון העסקת הנתבעת נמשכה".
בהמשך, לקראת סוף התצהיר בסעיפים 56-57, הוא טען:
"כאמור, הנתבעת 2 הגישה לרואה חשבון מטעמנו אשר דגם את עובדי הנתבעת 1. לבסוף אטען כי בנסיבות אלה, דין התביעה, ככלי שהיא מופנית כלפי העירייה, להידחות על הסף, בשל היעדר יריבות. עוד ובנוסף, לשם הזהירות אטען כי יש להוסיף את טענות הנתבעת 3, שכן כל העובדות מצויות בידיה".
תמצית טענות משאבים
משאבים טענה שהתובע הועסק אצלה מיום 22.10.14 עד 4/19, שאז נטש עבודתו, והכחישה את זכאותו של התובע לתשלום כלשהו.
סיכומו של דבר, התובע לא ביסס את טענותיו ומכאן שהתביעה נגד העירייה נדחית.
סופו של דבר, עיריית רמת גן נהנתה משירותיו של התובע בעוד שהתובע לא קיבל את מלוא שכרו.
לפיכך ולפנים משורת הדין, התביעה נגד העירייה נדחית ללא צו להוצאות.