מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת צירוף ראיה בשלב הסיכומים לאחר סיום ההוכחות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעים טוענים כי גם הנתבע הגיש ראיות נוספות בדמות תיכתובות ווטספ לאחר שלב גילוי המסמכים בתואנה של איתור מאוחר של מכשיר טלפון ישן שבו נמצאה הראייה שלדעתו תמכה בגירסתו, ובית המשפט התיר לו לעשות כן. שיקולים של עשיית צדק וחשיפת האמת אותם טען הנתבע, יפים גם לשלב זה של הדיון וגוברים על כל שיקול פרוצדוראלי.
לא הרי בקשה לצרוף ראייה לפני שהתקיימו ההוכחות כהרי בקשה להגיש ראיות לאחר שהסתיימה שמיעת הראיות והתיק קבוע להגשת סיכומים.
...
בנוסף, אין בידי לקבל את טענת התובעים כי קבלת הבקשה לא תכביד על ניהול ההליך וכי כל שיידרש הוא דחיית מה של הגשת הסיכומים.
לאור כל האמור לעיל נדחית הבקשה.
התובעים ישלמו לנתבע הוצאות הבקשה ללא קשר לתוצאות התובענה בסך 7,500 ₪ תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

אשר לטענה כי המשיבות הסתירו מהמבקש במכוון מסמכים הנוגעים לסוכה הלבנה (סעיף 82.21), בהחלטת בימ"ש השלום מיום 2.11.15 נדחתה בחלקה בקשת המבקש לצרף ראיות נוספות, לאחר סיום שלב ההוכחות ולאחר שהמאשימה הגישה סיכומיה, תוך שנקבע: "אינני סבור שדחיית הבקשה תיפגע ביכולתו של הנאשם להיתגונן כראוי ותגרום לו עוות דין... לנאשם היו הזדמנויות רבות בהליך זה ובהליכים מינהליים לעיין בכל הנוגע להליכי מתן ההיתרים הנוגעים לאתר ולא ניתן עתה להחזיר הגלגל לראשית ההליך ולטעון ביחס לרשימת חומרי חקירה..." (עמ' 3 להחלטה שו' 13-7; השוו: החלטת בימ"ש השלום מיום 28.2.19 שו' 20-14 ביחס לבקשה להבאת ראיות נוספות).
...
זאת, הגם שבית המשפט מצא כי לא הוכחו מניעים פסולים או רדיפה אישית מצד מהנדס העיר, כפי טענת המבקש.
מחד, בפסק הדין בערעור השני, קבע כב' השופט אינפלד כי מהחלטות ועדת הערר אפשר כי ניתן לקרוא מסקנה מוגבלת בטיבה, לפיה בתקופה שלאחר הגשת כתב האישום היה בכוחה של הוועדה המקומית לעשות מאמץ רב יותר לזרז את הטיפול בבקשותיו של המבקש לקבלת היתר בנייה.
לאור ההיבטים השונים בנדון, סבורני כי בעניין זה אין מקום לחסום הדלת בפני אפשרות הוכחת הטענה ונפקותה.
שוכנעתי כי העניינים שמבוקש להתיר הבאת ראיות לסתור לגביהן, נדונו והוכרעו במסגרת ההליך הפלילי, בשלוש ערכאות, לאחר דיונים רבים ובפסקי דין מפורטים ומנומקים באופן יסודי (לבד מפסקי הדין שניתנו על ידי בימ"ש השלום בסבבים השונים, פסק הדין בערעור הראשון מכיל 28 עמודים; פסק הדין בערעור השני אוחז 85 עמודים; החלטת ביהמ"ש העליון בבר"ע אוחזת 12 עמודים).

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהיסמכו על החלטת בית המשפט העליון בעיניין רע"א 1982/22 קבע בית משפט קמא כי הבקשה מוגשת בשלב מאוחר לאחר שלב ההוכחות ולפני סיכומים וכי המבקשת לא צרפה תצהיר לתמיכה בטענתה באשר לסיבת האיחור.
האם ניתן להגיש לבית המשפט ראיה לאחר שהסתיים שלב ההוכחות? בעיניין רע"א 1297/01 מיכאלוביץ נ' כלל חברה לביטוח בע"מ (2001)- הובהר כי ככלל על בעל דין להגיש את ראיותיו "כחבילה אחת" וכי אין להגיש ראיות חדשות בשלב העירעור, בצד זה, בית המשפט עשוי להתיר לבעל דין להגיש ראיה חדשה לאחר שלב ההוכחות ואפילו בשלב העירעור בנסיבות מיוחדות וכאשר הראיה דרושה לצורך בירור האמת.
כך קובעת תקנה 1: " מטרות תקנות סדר הדין האזרחי הן לקבוע סדר דין לניהול ההליכים האזרחיים בבית המשפט, ליצור ודאות דיונית למנוע שרירותיות ולהגשים את העקרונות החוקתיים העומדים ביסודו של הליך שפוטי ראוי והוגן, כדי להגיע לחקר האמת, ולהשיג תוצאה נכונה ופתרון צודק של הסיכסוך". בנידון, וביישום הוראות הדין והפסיקה לעיל, היה מקום לסברתי להתיר למבקשת להגיש את הראיה אפילו בשלב מאוחר שלאחר שלב ההוכחות ובטרם הגשת סיכומים.
...
כך נפסק, כבר בעניין ע"א 189/66 ששון נ' "קדמה" בע"מ, בית חרושת למכונות וציוד (1966) - "הפרוצדורה היא מסגרת רחבה וגמישה למדי המכוונת לתת לבעל-דין את מלוא האפשרות להציג ולפתח את ענינו בצורה מלאה ושלמה. היא חייבת להישאר כך גם כאשר קורית תקלה או כשבעל-דין עושה שגיאה במהלך המשפט הניתנת לתיקון בלי לגרום עוול לבעל-הדין האחר, ועל בית-המשפט להרשות תיקון כזה בנדיבות וברחבות... איש לא יחלוק על הצורך בייעול העבודה בבתי-המשפט. בדרך כלל, יש לשבח את הרצון לנהל משפט בכל המהירות האפשרית וביעילות רבה ככל האפשר. אבל דחף היעילות אינו צריך ליהפך לבהילות. לעולם אין לשכוח שסדר הדין אינו אלא אמצעי להשגת המטרה הנעלה של עשיית משפט צדק ואין להפוך את האמצעי למטרה בפני עצמה" (הדגשה שלי – צ.ו) יתר על כן , בעניין מכאלוביץ הנ"ל נפסק כי בית המשפט עשוי לאפשר צירוף הראיה באיחור גם אם הסיבה לאי הגשתה במועד היא מחדלו של בעל דין - " אכן, בית-המשפט עשוי להיעתר לבקשה להגשת ראיה נוספת אף כאשר אי-הגשתה במועד נובעת ממחדלו של בעל-דין, ובנסיבות מסוימות, אף כאשר הגשתה מתבקשת בשלב הערעור.." נדגיש ונציין כי עקרונות היסוד של תקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט- 2018 כפי שהודגש בתקנות 1-5, מתווים את שיקול הדעת השיפוטי, ובכלל זה במקום בו מוגשת בקשה שעניינה בפרוצדורה, כגון תיקון מחדל דיוני.
אם נבוא ונסכם הדברים עד כה. אכן הבקשה להצגת חוות הדעת החיצונית כראיה מוגשת באיחוד ואולם בנדון בהתייחס לעובדה שחוות הדעת נערכה והוגשה בתיק החיצוני אחר המועד להגשת ראיות בתיק הנדון ובהבהרת המבקשת כי לא נחשפה לתוכן חוות הדעת קודם לדיון בו נחקר המומחה, ובהתייחס לעבודה כי ראוי לברר את הפערים בנתונים ובמדדים האובייקטיביים לכאורה הנזכרים בשתי חוות הדעת וכי להבהרות אלו אפשר ותהא השלכה ממשית על גילוי האמת בהליך הנדון, סבורני כי מתן אפשרות לחקירה נוספת קצרה של פר' הלפרין על חוות דעתו בכל הקשור למתן התייחסותו לפערים באשר לנתונים האובייקטיביים הסותרים לכאורה בין שתי חוות הדעת תשרת את התכלית העיקרית של עשיית המשפט – בירורה של האמת.
סוף דבר הבקשה מתקבלת באופן בו תותר הגשת חוות דעת החיצונית כראיה, אחר השחרת הפרטים המזהים של התובע אליו מתייחסת חוות הדעת, וכן יתאפשר למבקשת לחקור פעם נוספת את פר' הלפרין על חוות דעתו בהתייחס לחוות הדעת החיצונית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת הנתבעת לצרוף ראיה בשלב הגשת הסיכומים.
בבקשת הנתבעת נטען כי המידע החדש התגלה בשלהי שנת 2021, אולם הנתבעת לא הסבירה מדוע לא הוגשה הבקשה להוספת הראיה במועד קבלת המידע החדש, ומדוע המתינה רק לאחר סיום הליך ההוכחות והגשת סיכומי התובעת.
...
בנוסף, נוכח השיהוי הרב בהגשת הבקשה להוספת הראיה (כשנה וחמישה חודשים לאחר שנטען שהראיה התגלתה לנתבעת), ולאחר שלא מצאתי שיש בחשיבותה ובאופייה של הראיה כדי להטות את הכף להתרת הגשתה, הגעתי למסקנה שיש לדחות את הבקשה להוספת הראיה.
סיכום מורם מהאמור עד כֹה שאני דוחה את הבקשה להוספת ראיה בשלב הגשת הסיכומים.
הנתבעת תשלם לתובעת הוצאות בקשה זו בסכום כולל של 1,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

הנתבע הגיש הבהרותיו ואומר בין היתר כי לא פנה אל ביהמ"ש בבקשה עובר לסיום שמיעת ההוכחות "משום שהקובלנה כשלעצמה ובמנותק מהודאת הנקבל והרשעתו הנה בעלת משקל ראייתי נמוך או אפסי". הצירוף מתבקש על מנת לתת פשר להודאתו של מר מילביצקי ולגבי אילו עבירות.
ודאי ייטה הוא להעתר לבקשה כאשר הנסיבות העובדתיות שביסוד הראיה נתגבשו רק לאחר סיום שלב ההוכחות, ולמבקש לא היתה אפשרות אובייקטיבית להגישה במועד.
השלב בו מצוי ההליך: ובכן הבקשה הוגשה לאחר תום שמיעת הראיות ולאחר שניתן צו להגשת סיכומים.
...
על כן אני קובע כי אין באופי הראיה המבוקשת כל תרומה לגילוי האמת ואין בה כדי לסייע לביהמ"ש לעמוד באופן מלא ושלם על הזכויות המהותיות של בעלי הדין.
סוף דבר מכל הנימוקים המצטברים דלעיל מצאתי שלא להיעתר לבקשת הנתבע להוספת ראיה והבקשה נדחית.
על פי תק' 53 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת את הוצאות בקשה זו בסך של 5,000 ₪ וזאת לאחר שלקחתי בחשבון את מהות הבקשה והתגובות שהתובעת הגישה אל ביהמ"ש. ניתנה היום, א' אדר ב' תשפ"ד, 11 מרץ 2024, בהעדר הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו