ביום 17.10.2018 ניתן צו הקפאת הליכים נגד החברה שהוחל גם על בעלי המניות שלה, ובהם מערער 1 (להלן: הצוו ו-המערער בהתאמה, כאשר המערער והחברה יחד יקראו להלן: המערערים).
כחודשיים לאחר מתן הצוו, ביום 18.12.2018, על רקע טענת הנאמן כי כשלו ניסיונות החברה להביא להסדר נושים, נעתר בית המשפט לבקשתו להורות על הפסקת הליכי ההבראה.
בעמוד 5 לנספח הנושים המובטחים נכתב כך:
"הואיל ולבנק מזרחי קיים שיעבוד על פקדון כספי בסך של כ-300 אש"ח לטובת התחייבות צד ג' ובשעבוד נוסף לטובת הלוואה שנטלה החברה, מוסכם כי, בכפוף לעמידת התחייבות צד ג' בהסדר שלו עם בנק מזרחי, יהא רשאי בנק מזרחי למשוך סך של 100 אש"ח מפקדון זה. יובהר כי סכום זה הנו בנוסף לחלוקת הדיבידנד בהליך זה".
בנספח בנק מזרחי, שכזכור צורף להסדר בשלב מאוחר יותר, נכתב כי:
"5. על אף האמור בנספח הנושים המובטחים החברה [והמערער] מסכימים כי מלוא הפקדון אשר נמצא בבנק מזרחי ואשר משועבד בשיעבוד שני לטובת חובות החברה יועבר במלואו לטובת בנק מזרחי.
הבנק היתנגד לבקשה זו. כן הוגשה ביום 3.1.2024 בקשת המערערים להשלמת טיעונים בכתב במקום השלמת טיעון בעל-פה.
דיון והכרעה
לאחר עיון בטענות הצדדים שפורטו בהודעת העירעור, בתשובה לה ובנספחיהן, לא ראינו מקום לקבלת השלמת טיעונים בכתב או בעל-פה, והגענו לכלל מסקנה כי דין העירעור להדחות בהתאם לסמכות הנתונה לנו לפי תקנה 138(א)(5) לתקנות סד"א.
הצדדים חלוקים בשאלת היחס בין הוראות נספח הנושים המובטחים לבין הוראות נספח בנק מזרחי, ככל שאלה נוגעות לפקדון.
...
כחודשיים לאחר מתן הצו, ביום 18.12.2018, על רקע טענת הנאמן כי כשלו ניסיונות החברה להביא להסדר נושים, נעתר בית המשפט לבקשתו להורות על הפסקת הליכי ההבראה.
נמצא אפוא, כי עיון במכלול מערך ההסכמים בין הצדדים מוביל למסקנה כי לא רק שאין מדובר ב"הוראה חוזית ברורה וחד משמעית אשר לא ניתן לפרשה באופן אחר" כפי שטוענים המערערים, אלא שהפרשנות הטבעית וההגיונית להסדר היא שהצדדים התכוונו אך ורק לבטל את ההוראה שלפיה כספי הפיקדון יימשכו על ידי הבנק בחלקם ולא במלואם.
לבסוף, לא מצאנו ממש בטענת המערערים כי בית המשפט דחה את הבקשה "במעמד צד אחד" ושלל מהם את זכות התגובה לתשובה.
הערעור נדחה.