מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת צו מניעה במעמד צד אחד לפינוי בית ספר

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

יוער, כי לטענת התובע מדובר במשקולות של אחד מבתי הספר (ת/כז).
לטענת התובע, אורי אשר היה צריך לבצע פינוי מחשבים אמר לטוני כי יבצע פינוי ומה שחסר הוא יכתוב שנגנב, וכך האחריות תעבור לכתפי התובע.
ביום 8.11.2015 הגיש התובע כנגד אמיר לבית משפט שלום "בקשה לצוו מניעה הטרדה מאיימת במעמד צד אחד." (ה"ט 17349-11-15)(ת/מג).
...
עם זאת, ומבלי לגרוע מהאמור לעיל, אנו לא מצאנו ביסוס לטענתו, שלפיה יש לראות בתאונת העבודה בה נפגע (ת/סט) כהתעמרות והתנכלות קשה במקום העבודה (נת/סע' 41).
אשר על כן, על התביעה ברכיב זה להידחות.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בסך של 40,000 ₪ בגין עוגמת נפש, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 22.4.2018 ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מונחות לפניי שתי בקשות: הראשונה – בקשה של המבקשים למתן צו מניעה זמני אשר מורה למשיבה (להלן גם: העמותה") "להמנע מסילוק המבקשים, המתפללים דרך קבע" מבית הכנסת "אמת ואמונה" השוכן בדירת קרקע ברחוב נרקיס בירושלים (להלן: "בית הכנסת").
עוד עותרים המבקשים בתוך כך, כי הצוו הזמני יורה למשיבה "להמנע מהפרה יסודית וערכית את מטרת העמותה! ומנקיטת כל צעד חד צדדי של פינוי רהיטים או מיטלטלין, או ספרי תפילה..." מבית הכנסת.
הבקשה למתן סעד זמני עתרה גם למתן סעד אירעי במעמד צד אחד.
...
לעניין הבקשה לפי הפקודה, מאחר והגעתי למסקנה לפיה דין הבקשה למתן סעד זמני להידחות (ובהתאם לכך ביטול הצו הארעי), גם בקשה זו דינה להידחות שכן היא מתייתרת.
למרות זאת אעיר, וכפי שהיה ניתן להתרשם מתשובות המצהיר מטעם המשיבה, מר גדעון ממרוט, על שאלותיו של בא-כוח המבקשים, עו"ד י' סלומון (ע' 15-13), סבורני כי הכריכה שנעשתה בין כיבוד הצו הארעי לבין השבת מיטלטלי בית הכנסת על-ידי המבקשים, אינה מעוגנת בדין.
סיכום הבקשה למתן סעד זמני והבקשה לפי הפקודה – נדחות.

בהליך ה"ט שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

המשיב מכחיש כל אלימות, טוען כי מדובר במניפולציה, והשיקוי נועד לפייס את המבקשת ותו לא. עם מי מהם הדין? רקע והליכים: הצדדים נישאו בשנת 2003 והביאו לעולם ארבע בנות, האחת בגירה, השניה בגין תיכון והצעירות בבית הספר היסודי.
בהחלטה שניתנה במעמד צד אחד ניתן צו הגנה, תוך קביעת דיון במעמד שני הצדדים יומיים לאחר מכן.
סעיף 3 לחוק למניעת אלימות במשפחה, תשנ"א-1991 קובע כדלקמן: "לבקשת בן מישפחה, היועץ המשפטי לממשלה או נציגו, תובע משטרתי או עובד סוצאלי שהתמנה על פי חוק הנוער (טפול והשגחה), התש"ך-1960 או על פי חוק ההגנה על חוסים, התשכ"ו-1966, רשאי בית המשפט לתת צו הגנה מפני אדם אם ראה כי נתקיים אחד מאלה:
בשלב זה רשאי המשיב להתגורר בדירת המגורים הנוספת שבבעלות הצדדים, אשר מתפנה משוכרים בימים אלה.
...
דיון והכרעה: עיון בעדויות הצדדים ובאלה שהוגשו על ידם, מעלה כי יש מקום למתן צו הגנה כלפי המשיב, לצד הפנייתו לטיפול, מכל הטעמים שיפורטו להלן.
מיותר לציין כי טענת המשיב לפיה ההתכתבות עם אותו רב נמחקה מעוררת תמיהה ומובילה למסקנה כי הבעייתיות שהיו עלולים לעורר התכנים שצויינו באותם מסרונים.
לפיכך לא ניתן לחייב את המשיב בהמצאת התחייבות כאמור, אך יש להפנותו לקבלת טיפול ולהורות לו להגיש אסמכתא בעניין זה. נוכח כל האמור לעיל, התוצאה היא כדלקמן: הבקשה מתקבלת ולכן יעמוד הצו בעינו למשך שלושה חדשים, היינו עד 18.9.23.

בהליך בקשות בנייה (בב"נ) שהוגש בשנת 2023 בעניינים מקומיים כפר סבא נפסק כדקלמן:

רקע לפני בקשה למתן צו שפוטי למניעת פעולות שנועדו להכשיר את המקרקעין לשימוש של הפעלת ישיבה במקום הכוללת מגורים ולינה, וכן לאיסור שימוש במקרקעין לפי סעיף 234 לחוק התיכנון והבנייה, תשכ"ה-1965 (להלן: "החוק") ביחס למקרקעין הידועים כחלקה 231 בגוש 6442 בהוד השרון (להלן: "המקרקעין") אשר הוגשה ביום 15.8.23 כבקשה במעמד צד אחד.
עוד ולשם הוכחת עבודות ההכנה צירפה המבקשת תמונות שצלמה במקום מהנדסת העיר (נספח ט' לבקשה) מהן עולה כי במסגרת שפוץ המתבצע במקרקעין הונחו במקום גם מיטות ונעשות עבודות הכנה לצורך שימוש זה. כאמור, בבקשה נטען כי השמוש במקרקעין כישיבה (ואף כבית ספר וגן ילדים, כפי שהוברר בדיון ועולה מן הפרסומים) מהוה סטייה מן הייעוד שנקבע בהיתרי הבנייה ועל כן אסור.
המשיבים 4-1 הציגו פסקי דין בהליכים קודמים בינם לבין הערייה שהחלו במחלוקת ביחס לבעלות במקרקעין כאשר טענת הערייה נדחתה בפסק-דין חלוט של בית המשפט העליון (במ/4) וכי לאחר מכן נאלצו הבעלים לנקוט נגד הערייה הליכי פינוי כאשר בפסק הדין אשר הורה על פינוי הערייה מן המקרקעין (במ/5) צפה בית המשפט את הנולד ובסעיף 46 קבע כי – "קיים חשש שמא הנתבעת מנצלת את מעמדה בכובעה כרשות שאחראית על התיכנון והבניה של המקרקעין ומחזיקה את התובעים (=בעלי הנכס – א"ב) כבני ערובה בעיניין זה עד להסדרת הנושא הכספי ..." (נושא שנידון בהליך אחר) ואף הזכיר את חששם כי הליך זה יוביל לפגיעה עתידית בזכויותיהם על ידה, כאשר לטענתם הבקשה שלפני היא דוגמה מובהקת למימוש חשש זה ואין לתת יד להתעמרות.
 לעמדתי, הצורך להצביע על הנזק אשר עלול להגרם באם לא ינתן הצוו למניעת פעולות, איננו מתבטל כאשר מיתקיים דיון במעמד שני הצדדים וגם במקרה שכזה, שומה על בית המשפט להשתכנע כי קיימת דחיפות או חשש מ"הכבדה רבה" בבצוע עתידי של צוי הריסה או צוי איסור שימוש המצדיקים להוציא את הצוו אשר אליו מתלווה כאמור פגיעה של ממש, במי שכנגדו הוצא הצוו, עוד בטרם בוצעה עבירה כלשהיא" בשים לב לעקרונות אלו אבחן את הבקשה וטענות הצדדים ביחס אליה.
...
באותו יום, במסגרת תורנות בפגרה, נתן כב' השופט אלדד נבו החלטה בה קבע בין היתר כך – "... שוכנעתי כי יש בידי המבקשת ראיות לכאורה לביצוע עבודות הכנה לשימוש בניגוד להיתר במקרקעין ... אני מורה למשיבים לחדול מביצוע כל עבודה נוספת במקרקעין. ... צו זה הוא זמני, למשך 30 יום מהיום או עד להחלטה אחרת – לפי המוקדם מביניהם. אני קובע דיון במעמד הצדדים בפני שופט תורן ..." ביום 21.8.23 התקיים לפני דיון בבקשה, אף הוא במסגרת התורנות בפגרה, במהלכו נעשה ניסיון משמעותי וארוך להביא את הצדדים לידי פתרון מוסכם ומאחר שלמבקשת נדרשה שהות לשם בחינת המוצע קבעתי דיון נוסף ליום 24.8.23, שנוכח העובדה שלבסוף לא גובשה הסכמה התקיים ובמהלכו נדונה הבקשה לגופה וכעת באה עת ההכרעה.
עוד ראויים לאזכור דברי בית המשפט העליון בע"פ 4615/19 מוחמד עבאסי נ' יו"ר הועדה המקומית לתכנון ובניה בירושלים (17.7.2019) פסקה 16 – "בסופו של דבר, בתי המשפט נועדו לסייע בידי האזרח, אך לא לסייע בידו לעבור על החוק". זאת ועוד, הטענה לסטייה ממדיניות האכיפה של הרשות היא אחת הטענות החוסות תחת הכותרת הכללית של "הגנה מן הצדק" וכאשר עסקינן בצו שאינו חלק מהליך פלילי ספק אם ניתן בכלל להעלות נגדו טענות הגנה מסוג זה, ובשאלה זו קיימת מחלוקת פוסקים (ראו סקירה קצרה שהבאתי ביחס למחלוקת בבב"נ (נתניה) 49520-07-20  מיכאל נעימי נ' ועדה מקומית לתיכנון ובניה – נתניה (29.11.2020) בפסקאות 108-107, שם הבעתי בצניעות עמדתי כי דווקא יש מקום לשימוש בטענות אלו גם בהליך שאינו פלילי).
נמצא כי היסוד לחשש שהביע בית המשפט בהליך הקודם הוסר לכאורה זה מכבר והחשש לנקמנות לאחר מעשה מצד המבקשת, הנהנית מחזקת תקינות המעשה המנהלי בפעילותה, הוא חשש מעט קיצוני מה גם שבענייננו מצאנו כי יש טעמים ענייניים לבקשה שלפני כך שלא הוצגה ראיה כלשהי להתעמרות הנטענת.
סיכום המורם מכלל האמור לעיל הוא שאני נעתר לבקשה ואוסר על המשיבים או מי מטעמם לבצע פעולות במקרקעין שנועדו להכשירם לשימוש של הפעלת ישיבה במקום וכן לבצע כל שימוש אסור במקרקעין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

החברה אף שכרה שרותי יועצים ומתכננים לשם קידום פיתוח החלקות הנ"ל ואף החלה לפעול לפינוי פולשים.
התביעה דנן הוגשה ביום 21.9.2020 ויחד עימה נתבקש צו מניעה במעמד צד אחד.
ניתן גם מעמד עצמאי בהסכמים הנ"ל למסדרים נוספים תוך שצוין לגבי כולם מפורשות כי אישויות אלו הנן בכפיפות למפקח הכללי של הנזירים הסליסיאניים וכי המען הראשי שלהן הוא בית הספר הסליסיאני דון בוסקו בנצרת.
...
מכל הטעמים הנ"ל דין התביעה להידחות.
סיכומו של דבר התביעה כנגד כל הנתבעים נדחית.
התובע ישלם לנתבעים הוצאות (לרבות שכ"ט עו"ד) בסכום כולל כדלקמן: לנתבעת 1 – סך של 25,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו