לאחר מיכרז פנימי שפורסם על-ידי רשות המסים (להלן: המיכרז) לתפקיד מנהל תחום בכיר (שוק ההון) במס הכנסה, תל-אביב, בחטיבה המקצועית של רשות המסים, נבחר לתפקיד הנתבע מספר 3.
למכרז עצמו הגישו מועמדות שישה מועמדים, כולל התובע, ביום 10.2.21 היתכנסה ועדת הבוחנים, בהרכב הבא: יו"ר הועדה גב' בתיה הררי (נציגת נציבות שירות המדינה), מר יהונתן לוי (נציג משרד אחר), מר ציון מליחי (נציג ההסתדרות), ומר נדב נגר, נציג רשות המסים (להלן: נגר).
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, הגענו לכלל מסקנה שדין כל טענות התובע בעיניין זה להדחות, וננמק:
ראשית חלק לא מבוטל מטענות התובע כנגד הישתתפותו של מר נגר בועדת הבוחנים הנן טענות שהיו ידועות לתובע עוד קודם לדיון בפני ועדת הבוחנים.
(ב) לא תישמע טענת פסלות לאחר החלטת הועדה, אלא אם לא ידע ולא יכול היה לדעת המועמד בשעתו על העילה לפסלות"
ראו: נסמן 12.383 (א) לתקשי"ר; עניין כרמי (ע"ע 1279/02 מדינת ישראל נ' כרמי (16.1.02), בפסקה 10 לפסק הדין), וכן ראו לדוגמא בפסיקתו של בית-דין זה: סע"ש 50126-04-17 טופר חבר טוב נ' מדינת ישראל (24.5.18, כב' סגנית הנשיא אריאלה גילצר-כץ (24.5.18), ערעור שהוגש נמחק בהמלצת בית-הדין הארצי, ע"ע 46163-06-18 חבר טוב נ' מדינת ישראל נציבות שירות המדינה (15.1.19); סע"ש 45238-04-15 חסון נ' משרד הבינוי והשיכון (9.7.15, מותב בראשות כב' השופטת (כתוארה אז) שרה ברוינר ישרזדה); סע"ש 33015-12-14 ישעיהו נ' מדינת ישראל משרד התחבורה (1.2.15, מותב בראשות כב' השופטת רחל בר"ג-הירשברג);
שנית מהראיות שהובאו בפנינו, ואף שאכן הוכח שהיתה היכרות מוקדמת בין נגר לתובע, לא מצאנו כי מדובר בחברות של ממש או קרבה מסוג אחר במידה המצדיקה את פסילתו של נגר מהשתתפות בועדת הבוחנים (להבחנה בין דיעה מוקדמת על מועמד, לבין דיעה קדומה על מועמד, המצדיקה פסילה, ראו: בג"ץ 3751-03 אילן נ' עריית תל-אביב יפו (22.12.04, והאסמכתאות שם); ע"ע 676/09 עו"ד גלעד-מזור נ' מדינת ישראל (12.9.10, והאסמכתאות שם)) .
ברם, ממסכת העדויות נחה דעתנו כי מדובר היה בפגישה אישית שנעשתה לפי בקשת התובע וביוזמתו, כשהחלטתו של נגר להעתר לבקשה בתום לב ומתוך רצון ללכת לקראת התובע, ובמועד שבו הוא טרם ידע שבעתיד יוטל עליו לשמש כנציג המשרד במיכרז, שכן סבר כי הממונה עליו, מר רולנד עם שלם, הוא זה שייצג את המשרד במיכרז (עמ' 18 ש' 16).
כמענה לטענתו זו של התובע, מתאימים דבריו הבאים של כב' השופט שמואל צור בפרשת כרמי (ע"ע 1279/02 מדינת ישראל נ' כרמי (16.1.02)):
"תהליך הערכת המועמדים במיכרז ובחירת המועמד המועדף הוא מורכב. הערכת המועמד מבוססת על מידע עובדתי המוצג בפני חברי הועדה ועל היתרשמות חבריה מכל אחד מן המועמדים. גיבוש דעתו של חבר ועדה נעשה על יסוד מיגוון של שיקולים הנוגעים לעניין ומתן משקל, לפי מיטב הכרעתו, לכל אחד מן השיקולים. אך מובן הוא שקיים שוני בהערכותיהם של חברי הועדה השונים ובמשקלות שהם נותנים, שמקורו במידת היתרשמותו האישית של כל חבר ועדה מן המועמד, בהבדלי הגישות והדגשים של כל אחד מחברי הועדה ובהבדלי האישיות ביניהם. החלטת הועדה – כגוף – ניתנת, בסופו של דבר, על-ידי צרופן יחדיו של דיעות כל חברי הועדה".
ולבסוף לא מצאנו כל יסוד לטענות נגד כישוריו של הזוכה, שהתבססו בעיקר על כך שהזוכה, אף שהיה צד להתדיינות שבפנינו, בחר שלא להגיש תצהיר מטעמו.
...
בטרם נחתום, נבהיר למען הסר ספק, כי במהלך ההתדיינות התרשמנו מניסיונו כמו גם מכישוריו המקצועיים הגבוהים של התובע – לרבות כפי שהעיד עליהם העד מטעמו מר אהרון אליהו – וזאת אף שלא מצאנו עילה להתערבות בתוצאות המכרז.
סוף דבר
התביעה נדחית, משלא מצאנו עילה להתערבות בתוצאות המכרז.
התובע ישלם למדינה הוצאות משפט בסך 15,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום.