במקרה דנן, זוהי בדיוק דרך הטיעון של התובעת, אשר מבקשת לנמק את בקשת הפסלות בהצבר של טענות המועלות תוך שהוי, בנגוד לעיקרון שנקבע בפסיקה, ודין הבקשה להדחות כבר מטעם זה.
לגופו של שהוי, ההחלטות הדיוניות בנוגע לסרטון הארוע שעליהן קובלת התובעת ניתנו החל מיום 14.1.2024, ללא כל תגובה מטעם התובעת; וביום 24.1.2024, כאשר לאחר החלטה זו הגישה התובעת בקשה לביטול החלטה מבלי להעלות כל טענת פסלות.
לאחר תיקון תשס"ד לחוק בתי המשפט הכלל הקבוע בסעיף 77א(א1)(1) הוא קיומה של קרבת מישפחה או "קרבה ממשית אחרת". המקרה דנן אינו עומד במבחן הקרבה הממשית או דרגה אחרת של קרבה כלשהיא.
את המונח "קרבה ממשית אחרת" יש לפרש על-פי תכליתם הכללית של דיני הפסלות, ועל-פי מבחן החשש הממשי למשוא פנים, שהוא מבחן אובייקטיבי (ראו י. מרזל, דיני פסלות שופט, עמ' 230 – 232 (2006) והפסיקה המצוטטת שם).
...
לגופו של עניין, נטען בבקשה מטעם התובעת באופן מנומק כי אין להיעתר לבקשה לדחיית מועד העיון, תוך הפניה לפסיקה, והתבקש כי בית המשפט יורה לנתבעת להעביר את סרטון האירוע לעיונה של התובעת.
סוף דבר
סיכומו של דבר, במקרה דנן לא קמה עילת פסלות על בסיס טענה כלפי החלטות דיוניות, או על בסיס הכרות מוקדמת שאינה מקימה חשש למשוא פנים, או על בסיס העלאת הקושי הראייתי במסגרת דיון פשרה.
העובדה שהבקשה הוגשה בדיעבד ורק בעקבות אי שביעות רצון מהחלטות בית המשפט ומעמדתו הראשונית בדיון מעידה אף היא כי דין הטענות להידחות.
נוכח כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.