נטען, כי בעוד שבדיונים ממושכים שהתנהלו בתיק זה מחוץ לפרוטוקול, שב בית המשפט והפציר בתובע (לרבות בנוכחות רעייתו) כי כדאי לו להסכים להפנות את המחלוקת לגישור, תוך שבית המשפט מדגיש ששכרו עלול לצאת בהפסדו – הרי שההחלטה שניתנה בסופו של יום בשאלת האחריות – כך טענו המבקשים - "'הכשירה' בפועל ניגודי עניינים ושחיתות מובהקת מצד התובע" באופן אשר מחזק את חששם של המבקשים, "שלכתבה הנ"ל, שהביאה לכך שנחשף קלונו של גיסה... הייתה בפועל השפעה ניכרת על פסיקתה עד כדי משוא פנים בלתי תקין ובלתי חוקי".
המבקשים טענו עוד, כי עוד קודם למתן ההחלטה בשאלת האחריות, ניתנו ע"י מותב זה מספר החלטות שהוגדרו בבקשה כ"תמוהות", במסגרתן נדחו בקשות המבקשים להבאת ראיות וזימון עדים.
בתגובתם לתשובת התובע חזרו המבקשים על טענותיהם והוסיפו, כי "נוכח האמור בכתבה ובמיוחד נוכח האמור במסמכי בית המשפט בתביעה הייצוגית, ישנה נגיעה פרטית של כב' השופטת המונעת מן המותב לשבת בדין בתיק זה, וכי עלולה להיות למותב זה דיעה קדומה הנובעת מתאור העובדות והיחסים הנ"ל. בכל הכבוד נראה, כי הנגיעה של העניין האישי יוצרת חזקה של משוא פנים".
דיון והכרעה
דין הבקשה להדחות.
בפתח הדברים יצויין, כי הבקשה היתמקדה בעילת הפסלות הקבועה בסעיף 77א (א1)(2), בו נקבע כי שופט לא יישב מקום שבו "יש לשופט.. ענין אישי ממשי בהליך... או שלבן מישפחה מדרגה ראשונה של השופט יש עניין אישי ממשי בהליך או בתוצאותיו, בצד להליך או בבא כוחו".
עילת פסלות זו, העוסקת, בין היתר, בקיום עניין ממשי בהליך או בצד להליך של בן מישפחה של השופט, אינה חלה על כל "בן מישפחה", אלא רק על "בן מישפחה מדרגה ראשונה", כהגדרת שני מונחים אלה בסעיף (בשג"ץ 3767/18 עיד חמיס ואח' נ' ראש המנהל האזרחי ליהודה ושומרון (16.5.2018), בפיסקה 3 לפסק הדין).
...
בעניין זה, באופן חריג למדי, מצאו הדברים שנדונו ארוכות מחוץ לפרוטוקול גם ביטוי בכתובים, במסגרת החלטתי מיום 14.4.2019 בה עמדתי על הדברים (ראו בעיקר סעיף 3 להחלטה), ואשר בעקבותיה הגישו המבקשים בקשה לפסול מותב זה, אשר נדחתה (ראו החלטה מיום 13.6.2019, אשר המבקשים לא השיגו עליה).
לאור האמור, ניסיונם של המבקשים להציג פניות מותב זה אל התובע בהמלצה חמה להסכים להליך גישור, ואת הפער הנטען בינן לבין הממצאים שנקבעו בסופו של דבר בהחלטה שניתנה בעניין האחריות – כהחמרת יחסו של המותב כלפי המבקשים, כביכול בעקבות הכתבה (כנטען בסעיף 21 לבקשה) – חסר יסוד.
סוף דבר, הבקשה נדחית.