מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת פטור מהפקדת עירבון בערעור על שומת מס תשומות

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

] מונחת לפנינו בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בירושלים מיום 22.02.2018 (ע"מ 5932-09-16, כב' השופט א' דורות), אשר בגדרה חויבה המבקשת בהפקדת ערובה כתנאי להגשת ערעור על שומת מס שהוצאה לה על-ידי המשיב, לשם הבטחת תשלום הוצאותיו, וזאת מכוח סעיף 353א לחוק החברות, התשנ"ט-1999 (להלן: חוק החברות).
רקע וטענות הצדדים המבקשת הנה חברה בע"מ שעיסוקה בתחום הבניה, אשר נכתה מס תשומות על-פי חשבוניות מס שקבלה מעוסקים ברשות הפלסטינאית, אך לא הגישה למשיב דו"ח מיוחד כמתחייב מהוראות חוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975 (להלן: חוק מע"מ) ומצו ערך מוסף (דרישת דו"חות נוספים), התשנ"ו-1996.
המבקשת טוענת כי אין מקום להחלת סעיף 353א לחוק החברות בערעורי מס. לטענתה, תכלית הסעיף היא למנוע מחברה בע"מ נטולת נכסים להגיש תביעות כנגד ישויות שונות וזאת מבלי ליטול על עצמה, כחסרת יכולת כלכלית ובעלת עירבון מוגבל, שום סיכון אם תפסיד בהליך.
המבקשת לא הוכיחה כי יש ביכולתה לשאת בתשלום הוצאות המשיב במידה שהערעור יידחה, או שנסיבות העניין מצדיקות לפטור אותה מהפקדת ערובה כאמור.
...
עוד טוענת המבקשת כי קיימות פסיקות סותרות בנושא וכי מדובר בסוגיה עקרונית הדורשת את הכרעתו של בית משפט זה. המשיב סומך ידיו על החלטת בית משפט קמא והנימוקים המפורטים בה ומוסיף כי יש לדחות את הבקשה על הסף בהיעדר עילה למתן רשות ערעור על החלטת ביניים, ובפרט על החלטת ביניים דיונית.
יוצא אפוא שהמחוקק בחר להחיל את מרבית כללי סדר הדין האזרחי על ערעורי מס (למעט חריגים המופיעים בסעיף 10 האמור) ובפרט אף כללים הנוגעים לערובה, כגון תקנה 519 לתקנות סדר הדין האזרחי.
יחד עם זאת, סבורני כי בהליכים כגון דא יש מקום לתת משקל לכך שהנישומה מבקשת לממש את זכותה להעמיד, ולראשונה, תחת עיניה של הביקורת השיפוטית את החבות שהרשות מבקשת להשית עליה.
אשר על כן, דין הבקשה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, עיון בדיווחים החלקיים לשלטונות מע''מ שהמבקש צירף מעלה תמונה דומה: בדווח מיום 18/3/19 דווח על הקף עיסקאות בסך 550,000 ש''ח, מס עיסקאות בסך 93,500 ש''ח, ומס תשומות בסך 88,938.
כך לדוגמא, מצופה היה כי המבקש ידוק פורתא ויציג לפני בית המשפט את מלוא הדיווחים לשלטונות מס הכנסה, מלוא דו''חות השומה, ויתר המסמכים התומכים בטיעוניו.
הגם שהדברים הם בבחינת מושכלות יסוד, מן הראוי להפנות לבש"א 5277/17 דן כוכבי נ' כונס הנכסים הרישמי (פורסם בנבו, 04.07.2017)‏‏ בגדרה נקבע כי : " מכל מקום, לא ניתן להקיש ממתן פטור מתשלום אגרה ומהפקדת ערבון בהליך אחד, שניתן לאחר בחינת נסיבות המקרה והשיקולים הרלוואנטיים הנוגעים לאותו עניין, לגבי בקשת פטור מתשלום אגרה והפקדת ערבון בהליך דנן". ראו נא גם: בש"א 4274/15 פלונית נ' פלוני (22.6.2015) שגם בגדריו נקבע כי : "זאת ועוד, אשר לטענת המערערת כי בתיקים אחרים בית המשפט פטר אותה מתשלום האגרה והערבון, כפי שציינתי בעבר, אין דין בקשת פטור בתיק אחד כדין בקשת פטור בתיק אחר, ואין ללמוד מהחלטה בתיק אחר, במערך נסיבות מסוים". (ראו נא גם בש"א 7176/15 פלוני נ' פלונית (17.11.2015)), ובשג"ץ 8760/12 מייק ואן קול [לשעבר מיכאל מלמד] נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 07.07.2014)‏‏.
...
אומנם, בית משפט כבר היטה אוזן קשבת בגדרי הליך אחר לטיעוניו של המבקש, ופטר אותו מתשלום האגרה, ואולם, כל תיק לנסיבותיו ובוודאי שאין באותה החלטה כדי ללמד אפריורי ובאופן קטיגורי כי יש להיעתר לבקשה.
סיכומם של דברים, לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים ק, אני מורה על מתן פטור חלקי בלבד באופן שהמבקש נדרש לשאת בתשלום 60% מסכום האגרה (הן ביחס למחצית הראשונה והן ביחס למחצית השנייה).
המזכירות מתבקשת לדוור לצדדים החלטתי זו. ניתנה היום, כ"ד שבט תש"פ, 19 פברואר 2020, בהעדר הצדדים.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך, ומבלי שזנחה המשיבה את הטיפול בעיניין במישור הפלילי, פנתה היא לאפיק האזרחי: ביום 8.10.97 נימסרה למבקש שומת תשומות שהוצאה לחברה על ידי המשיבה לפי סעיף 77 לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו1975- (להלן - החוק).
בית המשפט המחוזי נעתר לבקשת המשיבה והחברה הגישה בקשת רשות ערעור על החלטה זו. במסגרת אותה בקשה הגישה החברה בקשה לפטור מעירבון, ולחלופין - להקטנתו.
בקשתה נדחתה, ובסופו של דבר, משלא הופקד העירבון במועד שנקבע הורה הרשם של בית משפט זה, ביום 17.7.00, על דחיית בקשת הרשות לערער.
פרשנות זו עולה בקנה אחד עם הוראת סעיף 91 לחוק, לפיה רשאי המשיג או המבקש על השומה שלא לשלם את המס השנוי במחלוקת, שאם לא כן תווצר תוצאה לא פשוטה לפיה עצם העובדה שלא שולם המס מהוה עילה להוצאת צו עיכוב יציאה - שאינו מוגבל בזמן, כאמור לעיל, כנגד החייב, ואף שלא בפניו, כאשר בה בעת רשאי החייב - לפי הוראת סעיף 91 - שלא לשלם את המס השנוי במחלוקת.
...
המשנה לנשיא ש' לוין: לפנינו בקשת רשות לערער על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו, לפיו נדחה ערעורו של המבקש על החלטת בית משפט השלום ונותר בעינו צו עיכוב היציאה שהוצא כנגד המבקש.
אנו סבורים שלאור חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו יש לקרוא לתוך הוראות החוק האמורות הגבלה של תקופת צו העיכוב, על מנת שמידת הפגיעה בזכותו היסודית של הנישום לא תהא למעלה מן הדרוש.
הגענו לכלל מסקנה שלא פרשנותן של הוראות החוק היא שתחרוץ בסופו של דבר, את גורלו של ערעור זה אלא ענין אחר.
הערעור מתקבל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

ערעור זה נסב על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה אשר דחה ערעור שהגיש המערער על החלטת המשיב בה נדחתה השגתו על שומת מס תשומות.
בבקשה שבפניי עותר המערער לפטור אותו מהפקדת ערבון ולחלופין להפחית את שיעורו, לאחר שהועמד על ידי המזכירה הראשית על סך של 30,000 ש"ח. לטענת המערער מצבו הכלכלי "גרוע", ועוד הוא טוען כי נסיונותיו לגייס את סכום הערבון ניכשלו.
...
המערער מוסיף כי יש להיעתר לבקשתו נוכח חשיבות זכות הגישה לערכאות, המחייבת לטענתו לנקוט בגישה גמישה ומקילה בבקשות כגון דא. המשיב מתנגד לבקשה בנחרצות, ולאחר שעיינתי בחומר שבפניי סבורני כי הצדק עימו.
אשר על כן ומשכאמור המערער לא הרים את הנטל להוכיח את התנאי הראשון הנדרש, קרי כי אין באפשרותו להפקיד עירבון בהליך זה, דין הבקשה להידחות.
כמו כן, בנסיבות העניין ונוכח העובדה שמן המפורט בתגובת המשיב עולה כי הבקשה נעדרת כל יסוד וכי טרם הגשתה פנה המערער אל המשיב וזה הבהיר לו כי נוכח המצב הכלכלי שלו ושל בני משפחתו ראוי כי יימנע מהגשת הבקשה, סבורני כי קמה הצדקה לחייב את המערער בהוצאות המשיב בגין תגובתו ל[]בקשה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2000 בעליון נפסק כדקלמן:

עם הגשת העירעור הודע למבקש, כי עליו להפקיד עירבון בסך 20,000 ש"ח. סמוך לאחר מכן הגיש המבקש בקשה לפטור מעירבון.
לעניין זה ציין, כי המבקש לא שילם עד כה את ההוצאות בהן חוייב בבית המשפט המחוזי (בסך 3,000 ש"ח), כי לא ביצע גם את גוף פסק הדין המחייבו בתשלום לרשויות המס, כי סכויי עירעורו נמוכים, משום שפסק הדין נשוא העירעור נסמך על פסיקתו של בית המשפט העליון בע"א 6/83 שכטמן נ' פקיד שומה גוש דן, פ"ד לט (2) 698.
עם זאת, הואיל והיקפו של העירעור הוא מצומצם ביותר ומן השאלות שעמדו בפני בית המשפט המחוזי נותרה רק שאלת זכות המבקש לנכות מס תשומות בגין חשבוניות שלא נרשמו בספריו, מצאתי לנכון להפחית את סכום העירבון ולהעמידו על 10,000 ש"ח. המבקש יפקיד את סכום העירבון תוך ששים יום ממועד המצאתה של החלטה זו. ניתנה היום, ג' באייר תש"ס (8.5.00).
...
לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים החלטתי לדחות את הבקשה באופן חלקי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו