לדידי התובע, לא שולמו לו כל זכויות למעט שכרו היומי ואף לא הופקדו עבורו כספים לפקדון ועל המבקשת היה לוודא, כי עובדי קבלן בחצריה מועסקים בהתאם לדין ולא כעבדים, מכאן שלמצער יש לראות בקוו ראשון כמעסיקה במשותף עם הנתבעים 2 ו- 3.
לטענת התובע, מיתקיים חריג נוסף בעיניינו המצדיק לפטור אותו מהפקדת ערובה בתיק, "טעמים מיוחדים", שעה שבעניינינו מדובר בפגיעה חמורה בזכויות התובע, העידר מסמכים שעל המעסיק האחריות לערוך, אי פקוח על נותן השירותים תוך עצימת עיניים ואדישות לגבי המוצבים בחצרי מזמינת השרות.
(ב) היה התובע מי שאינו תושב ישראל ואינו אזרח אחת המדינות בעלת האמנה לפי תקנות לבצוע אמנת האג 1954 (סדר הדין האזרחי), התשכ"ט-1969, יורה שופט בית הדין או הרשם לתובע, לבקשת נתבע, להפקיד ערובה לתשלום הוצאותיו של הנתבע, זולת אם הראה התובע ראשית ראיה להוכחת תביעתו או שהוא הראה כי הנתבע יוכל להפרע את הוצאותיו ממנו אם התביעה תדחה או אם ראה שופט בית הדין או הרשם לפטור את התובע מטעמים מיוחדים שירשמו.
אשר לסכום הערובה: באיזון שבין זכות התובע לגישה לערכאות מחד גיסא, לבין זכות הנתבעת 1 שלא להיגרר להליך סרק וכי תוכל לפרוע הוצאותיה ככל שהתביעה תידחה מאידך גיסא, וכן בשים לב לסכום התביעה (67,329.5 ₪) ועל מנת שלא להערים על התובע קשיים יתר על המידה בהפקדת סכום הערובה, אולם עדיין יהא בהפקדת הערובה כדי להבטיח את רצינות טענות התובע כנגד הנתבעת 1 והבטחת חלק מהוצאותיה - מצאתי, כי יש להטיל על התובע הפקדת ערובה בסך 1,200 ₪ בלבד.
...
בכתב הגנתה טענה המבקשת, הנתבעת 1 (להלן גם: קו ראשון"), כי דין התביעה כנגדה להידחות בהעדר יריבות ובהעדר עילה.
אף לא שוכנעתי בהתקיימותם של חריגים נוספים לכלל הקבוע בתקנה 116א לתקנות.
נהפוך הוא, התובע כלל לא פירט בכתב התביעה או בתגובה את כתובת מגוריו והוא אף מודה בפה מלא, כי הוא "דל אמצעים" (סע' 3 לתגובה) באופן המחזק את המסקנה, כי דין הבקשה לחיובו בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות המבקשת בהליך להתקבל.
סוף דבר
הבקשה לחיוב התובע בהפקדת ערובה להבטחת הוצאות הנתבעת 1 בהליך – מתקבלת.