מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת עיריית ירושלים לשחזור תיק עת"מ

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 42580-04-18 מורשה - מינהל קהילתי בע"מ (חל"צ) נ' עירית ירושלים ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת דנה כהן-לקח עותר מורשה - מינהל קהילתי בע"מ (חל"צ) ע"י ב"כ עו"ד אורי לומברוזו ועו"ד בני גאנוניאן משיבים 1.עירית ירושלים 2.הוועדה המקומית לתיכנון ובניה בירושלים 3.מחלקת שימור בעריית ירושלים ע"י ב"כ עו"ד נטע עזרא 4.יעקב אמסטר ע"י ב"כ עו"ד יאיר עידן פסק דין
מלכתחילה, פנה המשיב 4 לבירור מקדים מול מחלקת רשוי ופקוח בערייה, והמענה שקבל היה כי הוא אינו נזקק להיתר בנייה לצורך החלפת הגג, אולם עליו לעמוד בהנחיות מחלקת שימור מבנים בערייה לצורך שחזור הגג ההסטורי.
שלישית, לטענת העותר, בפס' 8 למכתבה של האדריכלית בן שמחון ממחלקת שימור מבנים בערייה מיום 18.3.2018, נקבע במפורש כי: "אם הפיתרון שייבחר מצריך בניית שורות אבן נוספות מעל הקיר הקיים, דרוש לשם כך היתר". לדברי העותר, במסגרת הדיון שהתקיים בבקשתו לצוו מניעה זמני בבית-משפט השלום בירושלים, אדריכל השימור מטעם המשיב 4 אישר בחקירתו כי נוספו שורות אבן מעל קיר הבניין בקומה העליונה, תוך הגבהתו ב- 40 ס"מ. לשיטת העותר, הדבר עומד בנגוד חזיתי לאימוּר במכתבה של האדריכלית בן שמחון ממחלקת שימור מבנים בערייה בדבר הצורך בקבלת היתר בנייה בעיניין.
...
בנסיבות אלה, ומטעמים עליהם עמדתי בהחלטתי מיום 11.5.2018, קבעתי כי דין הבקשה לצו ביניים להידחות.
מנגד, המשיבות 1-3 והמשיב 4 טענו כי דין העתירה סילוק על הסף מן הטעמים שפורטו בתגובותיהם.
אמנם, סמכותו של בית-המשפט לעניינים מנהליים לדון בענייני תכנון ובניה לפי פרט 10(א) הנ"ל מסויגת בכך שהיא אינה משתרעת על פרק י' לחוק התכנון והבניה שעניינו "עבירות ועונשין". ואולם כבר נפסק כי בכך אין כדי לשנות מן המסקנה לפיה עתירה שעניינה בהפעלה או באי הפעלה של שיקול-הדעת המינהלי בנוגע לאכיפה או להעדר אכיפה לפי חוק התכנון והבניה, מצויה בגדרי סמכותו של בית-המשפט לעניינים מנהליים (ראו: בג"צ 8071/01 יעקובוביץ נ' היועץ המשפטי לממשלה, פ"ד נז(1) 121, 131-132 (2002); בג"צ 2515/10 אורון נ' ממשלת ישראל, פס' 4 (16.5.2010)).
ההכרעה בפסק-דין זה אינה נובעת מגלגול "תפוח לוהט" כלשון העותר, אלא מן המתחייב בהתאם למבחני הסף להפעלת ביקורת שיפוטית בבית-משפט זה. סוף דבר נוכח הטעמים שפורטו, אני סבורה כי דין העתירה במתכונתה הנוכחית להימחק על הסף, וכך אני מורה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הסעדים שנתבקשו בעתירה היו: חיוב עריית ירושלים והועדה המקומית ליזום תכנית חדשה, לתיקון "טעות הסופר" הנטענת שבתכנית, באופן שהוראת ההקניה של החלקה לבעלים של חלקה שבבעלות המבקש תבוטל, ובמקומה יצוין שהחלקה תרשם על-שם הבעלים של החלקות שבבעלות הערייה; וככל שאלו לא תבצענה את האמור – לחייב את הועדה המחוזית ליטול את סמכויותיה של הועדה המקומית וליזום במקומה תכנית תיקון כאמור; ובנוסף ולחלופין לקבוע – כי טבלת האיחוד והחלוקה של התכנית, ככל שהיא כוללת את הוראת ההקניה ביחס למגרש הנידון, נעשתה בחוסר סמכות, ובטלה – הן בשל הפגמים בהליך התיכנוני של האיחוד והחלוקה, והן מחמת הקניה שלא כדין של חלקה שבבעלות הערייה, בנגוד להוראות סעיף 188 לפקודת העיריות.
העותרים מוסיפים וטוענים, כי הואיל ותוכנית היא חיקוק, חלה חובה על עורכו לתקנו מקום שהוכח כי נפלה בו טעות וכי הוא אינו עולה בקנה אחד עם כוונתו של בעל הסמכות לתִתו; וכי מוסדות התיכנון פעלו בעבר לתיקון תכניות גם בחלוף שנים רבות ממועד אישורן, ובתיק זה "קיימת היתעקשות בלתי ברורה" שלא לעשות כן. בנוסף מציינים העותרים, כי בדיונים במסגרת ההליך האזרחי בבית-משפט השלום, לא ידעו נציגי הערייה, וכן מי ששמש כממונה על נכסי הערייה בתקופה הרלבנטית מר לוירר, להסביר כיצד נשתרבבה לטבלת האיחוד והחלוקה "הוראת ההקניה" שבמחלוקת; וכי רק במסגרת כתב-התשובה מטעם משיבים 5 ו-6 נתוודעו לראשונה לקיומו של מכתב מיום 28.5.2000 שבו הודיע מר לוירר לאדריכל שהכין את התכנית כדלהלן: "לבקשתו של מר שאול כהן [משיב 5] הריני מתכבד לאשר כי אין לנו היתנגדות לרישום מיגרש חדש 4 על-שם הבעלים של חלקה 97 בגוש 30036" (נספח ב' לכתב-התשובה מטעם משיבים 5 ו-6).
באשר לטענת העותרים, שלפיה הוראת ההקניה בטלה משום שלא קדמו לה הליכים חוקיים כנדרש לפי פקודת העיריות, טוענות הועדה המחוזית והעירייה, כי מדובר בטענה כבושה, שהועלתה לראשונה על-ידי העותרים במסגרת העתירה דנן; וכי הדיון בטענה זו אינו בסמכותו של בית-משפט לעניינים מנהליים, כי אם בסמכותו העניינית של בית-המשפט העליון בשבתו כבג"ץ (בג"ץ 10907/04 סולודוך נ' עריית רחובות (1.8.10); עת"מ (י-ם) 32111-07-15 עמותת בית המדרש בית הכנסת תורת שלמה נ' עריית ירושלים (25.10.15)).
חלוף הזמן מקשה על שיחזור האירועים, ובפרט למשיב 5 שלא היה צד להליך האזרחי שנמשך מספר שנים.
...
סבורני, כי, יש להידרש לטענות העותרים לגופן בשל הפגיעה בעקרון שלטון החוק, אף אם לוקה העתירה בשיהוי סובייקטיבי או בשיהוי אובייקטיבי; וזאת לנוכח העובדה שבמקרה הנדון נפל פגם חמור בהליך התכנוני, כאשר הוועדה המקומית הבינה בצורה שגויה את החלטת הוועדה המחוזית, וכתוצאה מכך קרקע ציבורית (במרכז העיר ירושלים בשכונת נחלת שבעה) הוקנתה לגורם פרטי במסגרת תכנית של איחוד וחלוקה, מבלי שהתקיימו – גם לשיטתם של מוסדות התכנון – ההליכים הנדרשים על-פי חוק להקניה שכזו.
סבורני, כי הותרת הפגם האמור כאשר מדובר בהקנית קרקע ציבורית לגורם פרטי, ובפרט במיקומה הקונקרטי, רק בשל טענות שיהוי, תיפגע בעיקרון שלטון החוק.
התוצאה על-יסוד האמור לעיל, העתירה מתקבלת, במובן זה שההחלטה להפוך את ייעוד המגרש משצ"פ לשפ"פ ולרשמו בבעלות בעלי הזכויות בחלקה 97 בגוש 30036 (משיבים 5-8) מבוטלת.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 8044-08-21 הלון נ' עריית חיפה ואח' תיק חצוני: לפני כבוד השופט הבכיר מנחם רניאל עותר עו"ד תומא הלון משיבות 1.עריית חיפה 2.רשות העתיקות - ירושלים 3.רשות הטבע והגנים ירושלים פסק דין
להורות למשיבים לפעול לשימור ו/או שיחזור הכנסיה והמנזר ושמירה עליהם.
בפסק הדין מיום 22.6.20 נקבע: "הצדדים הגיעו להסכמה לפיה עריית חיפה (המערערת) תגדר על חשבונה ערכים מרכזיים באתר – את הכנסייה ובית ארבעת המרחבים בתיאום עם רשות הטבע והגנים (המשיבה 3) ולפי הנחיות רשות העתיקות (המשיבה 2). בנוסף, הצדדים יפנו למשרד הממשלתי רלוואנטי בבקשה לגיוס תקציבים שיאפשרו את שימור האתר לפי הפרוגרמה.
...
אני מקבל את טענת המשיבות שהעותר אינו רשאי לשוב ולטעון את הטענות בעתירה הראשונה אשר מיצו עצמן בהסכמה בפני בית המשפט העליון.
על פי כל האמור לעיל, לא הוכח שהמשיבות לא פעלו על פי פסק הדין המוסכם, ולא הוכח שינוי נסיבות באתר המחייב פעולה נוספת, מלבד תיקון הגדר שהמשיבות עוסקות בו גם ללא הגשת העתירה.
לפיכך, אני דוחה את העתירה.
על פי כללי לשכת עורכי הדין (התעריף המינימלי המומלץ) ותקנה 153 לתקנות סדר הדין האזרחי החלה מכח היקש, אני מחייב את העותר לשלם למשיבה 1 הוצאות משפט בסך 8,000 ₪ ולכל אחת מהמשיבות 2,3, הוצאות משפט הסך 9,360 ₪.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים עת"מ 30163-05-22 שטי ואח' נ' הוועדה המחוזית לתיכנון ובניה מחוז מרכז ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת עמיתה זהבה בוסתן עותרים 1. עדנה שטי 2. אופיר מורן 3. יעל אלפסי 4. ציפי עוז 5. אהרן גלרון 6. ורד לויתן 7. טלי שחורי 8. אסמונה פרץ 9. מיכל כפכפי 10. שחר אלוף 11. רותי גינוסר 12. שרה שרי סלע ע"י עו"ד שרי סלע משיבים 1. הוועדה המחוזית לתיכנון ובניה מחוז מרכז 2. גיא קפלן- מ"מ יו"ר הוועדה המחוזית לתיכנון ובניה מחוז מרכז המשיבים 1 – 2 ע"י עו"ד דוד גוטמן ועו"ד יונתן שטראוס 3. שלום בן משה ר' עריית ראש העין ויו"ר הועדה המקומית לתיכנון ובניה 4. הועדה המקומית לתיכנון ובנייה ליד עריית ראש העין המשיבים 3-4 ע"י עו"ד ארז שפירא ועו"ד כרמית פרוסט 5. קרן קיימת לישראל (פורמאלי) ע"י עו"ד מיכל אגסי החלטה
בקשה זו היא סבירה ומידתית לטענתם, ועל כן יש להעתר לה. המשיבים מתנגדים לבקשה וטוענים כי זוהי עתירת המשך לעתירה הראשונה וניסיון נוסף לעתור כנגד אישורה של התכנית תוך העלאת טענות חדשות ושחזור הטענות שעלו בעתירה הראשונה.
כלום לא עקבה אחר פירסום התכנית לאחר שאושרה ולאחר שהודע לה בבקשה לדחית הדיון כי התכנית נימצאת בשלבים ארונים אשר לטענה כי מדובר ב"מעשה עשוי" אפנה לדברים שנאמרו בעע"מ 7344/16 הוועדה המקומית ירושלים נ' ועדת הערר המחוזית, מוחז ירושלים (28.8.2017) "הראציונאל העומד מאחורי כלל המעשה העשוי הנו, כי אין ליתן סעד שפוטי בענין שאינו ניתן לשינוי, או שקיים קושי מהותי לשנותו". באשר לאי צרוף צדדים נדרשים דומה שהדבר ברור מאליו.
...
נטען בעתירה הראשונה כי בהחלטה נפלו טעויות המצדיקות להיעתר לסעדים המבוקשים בעתירה.
סיכויי העתירה קלושים עד אפסיים ויש לדחותה מטעמי סף ולגופה: טעמי הסף בגינם יש לדחות את העתירה הם: · העתירה הוגשה בשיהוי וחלפו למעלה מ- 45 יום מאז פירסומה; · התכנית היא "מעשה עשוי", והעותרים לא עתרו לעיכוב ההליכים במסגרת העתירה הראשונה בטרם נכנסה לתוקפה; · לא צורפו לעתירה צדדים נדרשים – עירית ראש העין ורשות מקרקעי ישראל (רמ"י) – שהם לטענת העותרים "בעל הענין בקרקע" שמוסמכים היו להגיש את התכנית.
די בטעמי הסף כדי להגיע למסקנה כי סיכויי העתירה קלושים.
סוף דבר הבקשה לסעד ביניים נדחית.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

החלטה בבקשתן של המבקשות, עריית ירושלים והועדה המקומית לתיכנון ובנייה, ירושלים, להורות על שיחזור תיק עת"מ (ירושלים) 708/07 סרי נ' עריית ירושלים (להלן גם – התיק) בהתאם להוראות תקנות בתי המשפט (סדרי דין לשיחזור תיקים ומסמכים), תשמ"ד-1984 (להלן – התקנות).
...
מטעמים אלו טענו המשיבים כי יש לדחות את הבקשה לשחזור התיק.
לאחר עיון בבקשה ובתגובה נמצא כי יש להיעתר לבקשה, תוך דחיית כלל טענותיהם של המשיבים, אשר מקומן להתברר במסגרת בקשת ארכה למימוש ההפקעה, אם תוגש, אך אין בהן אף לא נימוק אחד אשר יכול לבסס התנגדות לבקשה לשחזור תיק.
כך נקבע לעניין זה: "ראשית נגדור את גבולות שיקול הדעת המדובר. מקובלת עלי הנחת המוצא, לפיה בקשה למתן צו שחזור לשם המשך קיום הליך, אינה האכסניה הראויה לבירור טענות מהותיות הנוגעות להליך עצמו. אין זה תפקידו של בית המשפט בשלב זה לבוא בעובי הקורה של התיק, לבחון את הראיות, להעריך את סיכויי התביעה. ברי, כי מחוקק-המשנה לא התכוון להורות על קיום מעין 'משפט זוטא' במסגרת בקשת השחזור. דא עקא, שבכך אין כדי לכבול את שיקול דעתו של בית המשפט ולחייבו לתת יד לשימוש לרעה בהליכי משפט, או לניהול הליכי סרק. שיקול הדעת של בית המשפט תחום אפוא לבירור כנותה של הבקשה, ולבחינת תום הלב שבהגשתה" (ע"א 5662/19 בלס נ' נוטס (28.7.2020)‏‏, כבוד השופט נ' סולברג, פסקה 8).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו