מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת עיכוב הליכים בשל תניית בוררות בסכסוך עסקי

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפי העובדות הרלוואנטיות לתביעה קמא, מדובר בסכסוך עסקי.
לו היה מיתקיים גם כאן דיון, היה בית משפט מגלה כי אין רכב ואין מקום לעכב ההליך בשל תניית בוררות.
ב) סעיף 5 לחוק הבוררות, התשכ"ה - 1968 קובע: "(א) הוגשה תובענה לבית-משפט בסכסוך שהוסכם למסרו לבוררות ובקש בעל-דין שהוא צד להסכם הבוררות לעכב את ההליכים בתובענה, יעכב בית המשפט את ההליכים בין הצדדים להסכם, ובילבד שהמבקש היה מוכן לעשות כל הדרוש לקיום הבוררות ולהמשכה ועדיין הוא מוכן לכך.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה יש ליתן רשות ערעור.
דין הערעור להידחות לגופו.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר שהמבקשים היתעלמו ממכתב התראה שנשלח אליהם על ידי המשיבה, הגישה המשיבה תביעה בבימ"ש קמא (התביעה הראשונה) במסגרתה הגישו המבקשים בקשה לעיכוב הליכים בשל קיומה של תניית בוררות בהסכם, המחייבת בירור הסיכסוך בפני בורר בלונדון.
כן צוין כי גם אם יוכיחו המבקשים שמדובר כטענתם בעיסקה שכשלה וגם אם למרות ההתנהלות הצולבת בין החברות לא הייתה להם כוונה לרמות או להונות במועד ההיתקשרות, הרי שהתנהלותם מיום הפרת ההסכם ועד היום כפי שפורט על ידי בימ"ש קמא מעידה על קיומו של יסוד הכבדה ועל כך שמאזן הנוחות נוטה לטובת המשיבה.
...
לאור זאת, סבורני כי אין מקום להתערב או ליתן רשות ערעור על החלטתו של בימ"ש קמא.
בסיכומו של דבר, ומכל הטעמים שפורטו, הבקשה נדחית.
בשים לב להוראות פרק י"ח לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 אני מורה כי המבקשים יישאו בהוצאות המשיבה בדיון בבקשה ובשכר טרחת עו"ד זו בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

בפני שתי בקשות נפרדות של כל אחד מהנתבעים (להלן: "המבקשים"), בקשות לעיכוב הליכים בשל קיומה של תניית בוררות בתקנון מושב דלתון והעברת ברור התביעה בהתאם לקבוע בסעיף 52 לפקודת האגודות השיתופיות, בדבר חובת בירור סכסוכים בין חברים באגודה ובין האגודה לחבריה, במסגרת של בוררות.
שמקה הביא פסיקה רלוואנטית לסכסוכים בין בעלי נחלות ולסכסוכי גבולות בין בעלי משקים המצביעה על כך, כי כאשר אין מחלוקת על זכויות האגודה במקרקעין והמחלוקת הקניינית היא רק בין חברי האגודה לבין עצמם, אזי מדובר בסכסוך העוסק בעסקי אגודה והצדדים בו כפופים לתניית הבוררות שבסעיף יישוב הסכסוכים, בתקנון.
...
לאור המסקנה לעיל, לפיה מתקיים בעניינינו סעיף 1 בפרק ו' בתקנון האגודה, לא ראיתי התקיימותן של נסיבות מיוחדות או טעם מיוחד, אשר יש בהם כדי לגבור על תניית הבוררות ולהחיל סעיף 5(ג) לחוק הבוררות הנ"ל, על המקרה כאן.
בנסיבות אלו, ונוכח כל האמור לעיל, הבקשות מתקבלות ומכוח סמכות בית המשפט הקבועה בסעיף 5 לחוק הבוררות תשכ"ח - 1968, אני מורה על עיכוב הליכים בתובענה זו, תוך הפניית הצדדים להליכי בוררות, בהתאם להוראות תקנון האגודה.
אשר על כן אני מורה על עיכוב ההליכים בתביעה, כמפורט לעיל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

פרי הגליל מצידה הגישה בקשה לעיכוב ההליכים, לנוכח קיומה של תניית בוררות מוסכמת, ולפיה כל סיכסוך בין הצדדים בנוגע למנגנון ההפחתה יתברר בבוררות.
בכתב ההגנה המתוקן שהוגש ביום 4.10.2021, טענה בוגופן, בין היתר, כי: "פסק הדין החלקי מהוה מעשה בית דין ביחסים שבין הצדדים בהליך זה לענייננו, בשל קירבה משפטית בין מילוז לבין פרי הגליל [ובין] בוגופן לבין פריניר. בעיקר חשובות לעניין בקשה זו הקביעות הבאות שנקבעו בפסק הדין החלקי, הן לעניין המשמעות של פסק הבוררות, הן ביחס לשווי עסקי ירידת ערך ו"לנזקים" שנגרמו לפרי הגליל לטענתה" (סעיף 72.9 לכתב ההגנה המתוקן).
...
בהסכמת פרי הגליל, בהחלטה מיום 20.9.2021, נעתר בית המשפט המחוזי לבקשה.
דיון הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, ובתיקי בתי המשפט הרלוונטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

במסגרת זו הגישה המבקשת בקשה לעיכוב הליכים עקב תניית בוררות, כאשר בשולי הדברים הזכירה את הטענה כי לא ברורה סמכותו המקומית של בית המשפט השלום בתל אביב.
תניית הבוררות במקרה שלפניי נקבעה בסע' 18 להסכם כדלקמן: "מוסכם בזאת כי כל סיכסוך בין הצדדים בגין הסכם זה או בקשר עם קיומו, ידון ויוכרע על ידי בית הדין בראשות הגאון הרב ווזנר שליטא ואם לא תהיה אפשרות מעשית לכך ע"י בית הדין בראשות הגאון הרב נסים קרליץ שליטא." עוד אפנה לסע' 11(א) ו-(ג) להסכם, שמהם עולה כי לא רק במקרה שבו הופסקה ההיתקשרות כתוצאה מהסרת ההכשר מבית העסק, כטענת ב"כ התובע, אלא גם במקרה שבו הוסר ההכשר בהסכמת הצדדים (כמו במקרה שלנו, בנסיבות של טענה להעברת בעלות על בית העסק) הרי שהוראות ההסכם יחולו.
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ובחנתי את הראיות שהוצגו לי, כמו גם השיקולים הרלוונטיים בהתאם להלכה הפסוקה ולדין, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את בקשת המשיב ולהורות על העברת הסכסוך לבוררות.
סוף דבר אשר על כן, אני מורה על עיכוב ההליך בהתאם לסע' 5 לחוק הבוררות.
בסופו של דבר ובהתאם להכרעתי מצאתי כי אכן היה מקום להפנות את ההליך לבוררות כפי שהסכימו הצדדים בינם לבין עצמם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו