לפניי בקשת רשות ערעור ועיכוב ביצוע פסק דין, שניתן בבית המשפט השלום בירושלים (כב' השופט איתן כהן) בת"א 1587-01-23, מיום 12 בפברואר 2023, במסגרתו אישר בית המשפט קמא פסקי בוררות אשר ניתנו במסגרת הליך בוררות שהצדדים דנא היו צד בו (להלן: "הבקשה").
פסק הבוררות השני: קבע כי, חלוקת הירושה תתבצע בין כלל האחים ואחיות בשיעורים שנקבעו; כי מחלקו של המבקש יש להפחית את הסכומים הנקובים, תמורת דמי שכירות בדירה; כי הצדדים יוכלו לפעול להוצאת צו ירושה; וכי טענות המבקש בעירעור על פסק בוררות ראשון, וכן יתר טענות הצדדים, נדחות.
לאור האמור לעיל, לטענת המבקש – הבוררים הטיחו בו עלבונות; ננזף על ידם בצורה בוטה; הבוררים נתנו החלטה בנגוד לדין – אישור לפנות לרשם לעינייני ירושה על מנת להוציא צו ירושה בו החלוקה שונה מפסק הבוררות; מתן החלטה מחוץ למסגרת הבוררות; העידר הכרעה בנושאים אקוטיים במסגרת הבוררות כגון: הכרעה בשווי נכסי העזבון, הכרעה בעיניין זכות ראשונים לקניית הדירה מושא המחלוקת; היתעלמות מהסכם חתום בין הצדדים (המכונה על ידו מתוה חלוקה בין היורשים; צורף כנספח א' לבקשת הביטול).
הבקשה
ביום 22 בפברואר 2023, הגיש המבקש את בקשת רשות העירעור על החלטת בית משפט קמא, במסגרתה עתר לביטול החלטת בית משפט קמא; להעביר את הדיון בבקשות האישור והביטול לבית המשפט לעינייני מישפחה, שלו קנויה הסמכות לידון; עיכוב ביצוע פסקי הבוררות ועיכוב כל הליכי ההוצל"פ.
כמו כן, במסגרת הבקשה, נטען כי: "למבקש לא ניתן יומו בבית המשפט בערכאה ערעורית ראשונה המוקנית לו בזכות (...) שעה שמבעוד מועד פנה בעיניין חוסר סמכות עניינית"; כי הסמכות לידון מסורה לבית המשפט לעינייני מישפחה מכיוון שעסקינן במחלוקת בין בני מישפחה ובירושה; העידר תצהיר תומך מצד המשיבים בבקשת האישור; כי בקשת הביטול הוגשה בתוך המועדים הקבועים בחוק בהתאם לעילות הביטול שבבקשתו; עוד טען המבקש טענות כנגד פסק הבוררות לגופו, כדלעיל.
כמו כן, ביחס לטענת חוסר סמכות, טענו המשיבים כי הסמכות לידון הייתה ועודנה לבית משפט השלום ולא לבית המשפט לעינייני מישפחה, שכן מאחר והוצא צו ירושה והעזבון חולק, הרי שלא עסקינן בסכסוך בתוך המשפחה, כמשמעותו בחוק בית המשפט לעינייני מישפחה, וכי מאחר והעזבון כבר חולק לא עסקינן בסכסוך שמקורו בירושה.
...
פסק הבוררות השני: קבע כי, חלוקת הירושה תתבצע בין כלל האחים ואחיות בשיעורים שנקבעו; כי מחלקו של המבקש יש להפחית את הסכומים הנקובים, תמורת דמי שכירות בדירה; כי הצדדים יוכלו לפעול להוצאת צו ירושה; וכי טענות המבקש בערעור על פסק בוררות ראשון, וכן יתר טענות הצדדים, נדחות.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, התוצאה היא כי שני פסקי הבוררות – פסק הבוררות הראשון ופסק הבוררות השני – אושרו לנכון ועל פי כל דין על ידי בית המשפט קמא.
אשר על כן, הבקשה נדחית.
המזכירות תמציא החלטתי זו לצדדים ותסגור את התיק.