לפני ביהמ"ש ערעור על החלטת המשיבה להשית על המערערת עיצום כספי בגין הפרת הוראות חוק הגנת הצרכן.
עוד טענה, שטענת החיסול אינה מתיישבת עם הודאתה בסעיף 37 לבקשה לעיכוב ביצוע העיצום "המבקשת חוזרת ומציינת כי מדובר בחברה פעילה שאין חשש לאי גביית הכספים במידה והערעור יידחה". המערערת טענה בתגובה לתשובה כי החברה המודרנית של המאה ה- 21, בוחרת למצוא דרכים כדי להצליף את החברות במשק, תוך שימוש בסנקציות המתאימות למשטרים חשוכים, והכל תוך עטיפת הסנקציה בחבילה של סעיפי חוק, ורק לאחר פתיחת העטיפה היפה ניתן לראות למשל כי בעיניין פעוט וזעום חייבו את המערערת בסכום של 270,000 ₪.
בכך ביצעה המערערת מעשים העלולים להטעות את הצרכן בעיניין מהותי בעיסקה ולכן בגין הפרה 6 פעמים של הוראת סעיף 2(א)(13) לחוק (6 מתלוננים) הוטל עליה עיצום כספי בסך של 45,000 ₪ כל אחד, ובסך כולל של 270,000 ₪.
...
דיון והכרעה
המערערת טענה בהודעת הערעור כי הינה חברה קטנה העוסקת באספקת אינטרנט במגזר הערבי וכי יש לקבל את הערעור ממספר סיבות הן כלליות והן פרטניות.
למעלה מהדרוש יאמר, שביהמ"ש הגיע למסקנה שאין מדובר בהפרות ספורות, אלא בהפרות שחזרו על עצמן כלפי לקוחות שונים.
עוד טענה, כי ניתן לראות בנקל כי מיום קבלת תלונות הצרכנים על ידי המשיבה, ועד ליום השלמת ההליך והטלת העיצום הכספי עליה (העיצום הכספי הוטל ביום 15.7.21), המשיבה הפרה את הנחיית היועמ"ש, שכן בהתאם לסעיף 8.1 להנחיית היועמ"ש היה עליה לסיים את ההליך לכל המאוחר תוך שנה וחצי ממועד גילוי ההפרה, כך שלמעשה, המשיבה השתהתה במילוי תפקידה ומיצוי ההליך נגדה ובשל כך יש לקבל את ערעור המערערת.
סוף דבר
ביהמ"ש מאשר חיוב בסך של 1,084,800 ₪, נכון למועד הטלת העיצומים, ומבטל עיכוב הליכי הגביה.