מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת עיכוב ביצוע החלטת בית משפט מחוזי בביטול תוצאות התמחרות

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים רע"א 1765-01-23 סמיר ואח' נ' הימנותא בע"מ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט איל באומגרט המבקשים 1. שרוף סארי סמיר 2. עסאם מנצור 3. וליד מנסור 4. כיוף ארווד 5. כיוף בהא 6. סאיף אבו רוקן 7. ואפי כיוף 8. פאדי שלח 9. שאדי בן פאיז עבד ארכאב 10. זיידאן אבו רוקן 11. כמיל טרודי 12. קנג' מוסטפא 13. מונא סאלח זאהר 14. סאמי עלי נסאר ע"י ב"כ עוה"ד פרו ועוה"ד טרודי המשיבים 1.עו"ד רונן מטרי כונס לפירוק השתוף ע"י עוה"ד מטרי 2.הימנותא בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד בס 3. חיים אליעזר רוזנברג 4. רחל רוזנברג 5. מרים רוזנברג לייפר 6. בנימין קלר 7. יעקב גרינשטיין 8. **** גרנות 9. רות קורן 10. מנחם קפלן 11. ג'האד חמדי אבו חמדאן 12. חנה קורן 13. חוה קורן-ישראלי 14. דפנה קורן 15. אודליה גזיאל (זינר) 16. גאזי גאלב רכאב 17. ישעיהו רוזנברג 18. אוסאמה בדר מקלדה 19. עלא בדר מקלדה 20. שח'ידם סלאח 21. הלינה ויסמן 22. סילביה מי-טל 23. שרגא ויסמן 24. אוסמה סלמה אחמד קרא 25. כיוף ראיק 26. עטשי זיידאן 27. יהונתן כהן 28. מסעוד יוסף דאוד 29. כמאל מוחמד גאבר כיוף 30. נסר אלדין נעאם 31. עמאד אבו רוכן 32. חסאן חלבי 33. יוסף אלאל 34. מרואן רכאב 35. עו"ד אחמד סעדי 36. מדינת ישראל פסק דין
בהחלטתו מיום 10.5.21 וכן בהחלטה מושא בקשת עיכוב הבצוע, נתן בית משפט קמא דעתו להמשכות ההליכים ולכך שחלק מבעלי הזכויות במקרקעין וזרים, שאינם בעלי זכויות במקרקעין, מבצעים שם בנייה שלא כדין וממזערים את השטחים הפנויים.
היתנהלות, לפיה המבקשים ממתינים בעוד שהכונס ובית המשפט עושים מלאכתם, באופן שאם התוצאה תישא חן בעיניהם יאמצהו ואם לא יעתרו לביטולה וכל ההליך יתנהל מחדש, אינה היתנהלות דיונית ראויה בתום לב. היה על המבקשים, לפעול מידית ולעתור לבית משפט קמא, בבקשה לגלות את השומה את החסויה.
יתרה מזאת, ניתנה לבעלי הזכויות במקרקעין, על ידי הכונס, באישור בית משפט קמא, האפשרות לפעול לרכישת המקרקעין בדרך של היתמחרות.
...
בית משפט קמא נימק מסקנה זו גם בכך שהוגשה הצעה אחת בלבד לרכישת המקרקעין ואיש מבעלי הזכויות לא הגיש הצעה נגדית.
התוצאה: נוכח האמור לעיל - הערעור נדחה.
ממילא, נדחית הבקשה לעיכוב ביצוע.
המבקשים ישלמו הוצאות לכ"א מהמשיבים בסך של 7,500 ₪ (כולל מע"מ), כלומר 15,000 ₪ בס"ה. המזכירות תעביר לכונס סך זה מתוך הערובה שהופקדה בקופת בית המשפט.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

לאחר מכן, כך הוסכם, יבוצע הליך הפרדות בין המבקשת וסממה ובין קבוצת אלבז באמצעות מנגנון BMBY"" Buy Me Buy You – (להלן: במב"י) אשר יבוצע במסגרת היתמחרות שתנוהל על-ידי רואה החשבון שימונה כאמור (להלן: פסק הדין). בהתאם לאמור, בהחלטה משלימה שניתנה ביום 6.4.2021 מונה רו"ח ברלב כמומחה מטעם בית המשפט.
בהחלטה מיום 29.6.2021 קבע בית המשפט המחוזי כי "חזקה על המומחה כי פעל בהתאם לנדרש ממנו" וכי אין מקום להתערבות בהחלטותיו, "ודאי לא בניהול העניינים להם הוסמך המומחה ובשיקול דעתו". בהמשך לכך ועוד באותו היום, הגישה אף המבקשת בקשה לביטול תוצאות ההתמחרות.
חרף זאת, בחרה המבקשת להמתין עם השגותיה אלה עד לאחר קיום ההתמחרות, מבלי שהוצגה כל הצדקה מבוררת לעיכוב זה, ויש איפוא לראותה כמי שויתרה על השגותיה בנידון.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור, על נספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות, אף מבלי לבקש תשובה.
ואולם, אני סבורה כי לא הייתה כל מניעה מצד המבקשת למסור למומחה את שטרי העברת מניותיה בכפוף להסתייגות או להגיש השגה לבית המשפט המחוזי בנדון, כפי שצוין לעיל.
בשים לב לכל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית, וממילא נדחית אף הבקשה למתן סעד זמני.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 770/23 לפני: כבוד השופט י' כשר המערערת: לאה קרן נ ג ד המשיבים: 1. יהודה פלוטקין 2. מיכל פלוטקין 3. עופר פלוטקין 4. אבי ב.ר.ן נדל"ן 5. ברז'יק בע"מ 6. עו"ד אלון וולך ,המנהל המיוחד 7. כונס נכסים הרישמי בקשה לעיכוב ביצוע החלטות בית המשפט המחוזי בנצרת (השופט העמית י' בן חמו) מיום 27.11.2022 ומיום 4.1.2023 ב-פש"ר 24849-07-19 בשם המערערת: עו"ד עדן ענבר; עו"ד הגר דגני בשם המשיבים 2-1: עו"ד ערן אפרתי בשם המשיב 3: עו"ד זיאד מינזל בשם המשיבות 5-4: עו"ד מירי אזולאי בשם המשיב 6: בעצמו בשם המשיב 7: עו"ד ענבל קדמי-עברי ][]החלטה
ביום 27.11.2022 ניתנה החלטתו של בית המשפט המחוזי, אשר הכריע הן בשאלת אופן ביצוע פירוק השתוף בנכס, והן בבקשת המנהל המיוחד לביטול העברת הזכויות.
על כן, מבלי שהתקיימו החריגים המנויים בס"ק (ג), הורה בית המשפט המחוזי על ביטול הענקת הזכויות בנכס למבקשת, וכתוצאה מכך ביטול הערות האזהרה שנרשמו לטובתה.
בית המשפט היתייחס להתנהלות המוקשית של המשיבים 2-1, אשר מכרו את חלקם בנכס ללא אישור בית המשפט וללא הליך היתמחרות, אך קבע כי אין בכך כדי לאיין את אישור הצעתן של הרוכשות: "...מתוך ראייה של כלל הנסיבות והאיזון הנכון בין האינטרסים השונים, ומתוך ראיית טובת הנושים וגם ראיית האנטרס של החייב". במעמד הדיון ביקש ב"כ המבקשת כי יינתן עיכוב ביצוע.
...
הבקשה לעיכוב ביצוע המבקשת טוענת כי יש לקבל את בקשתה לעיכוב ביצוע הן לנוכח שיקולי מאזן הנוחות, והן לנוכח סיכויי הערעור.
טענות הכונס הרשמי הכונס הרשמי (להלן: הכנ"ר) סבור אף הוא כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע להתקבל.
לעניין סיכויי הערעור, הכנ"ר סבור כי "לא מן הנמנע שניתן למצוא סיכוי לערעור", לנוכח העובדה שמכירת חלקם של המשיבים 2-1 בנכס נעשה ללא הליך התמחרות, ויצר "מצב עובדתי משפטי בעייתי". דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובתשובות לה, וכן בהחלטות בית המשפט המחוזי, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל.
סוף דבר: הבקשה לעיכוב ביצוע מתקבלת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

[5: לא נימסרו פרטים אודות ההחלטה שעליה הוגש ערעור זה] [6: נספח ו' לבקשה] בהתאם להחלטת בית המשפט המחוזי ולבקשה שהגיש אביו של המבקש לבטל/לעכב את החלטת הזכייה בהתמחרות הורה בית המשפט לעינייני מישפחה, ביום 30.3.2023, על עיכוב אירעי של החלטת הזכייה בהתמחרות, כך שזכיית המשיב מעוכבת עד למתן החלטה אחרת (להלן: עיכוב הזכייה בהתמחרות)[footnoteRef:7].
[9: נספח י' לבקשה] עוד באותו יום (9.4.2023) ניתנה החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה שלפיה, בתמצית: נאסר על המשיב לבצע כל פעולה שיש בה כדי להפר את הסטאטוס קוו ששרר ערב החלטת הזכייה בהתמחרות, מאחר שהחלטה זו עוכבה; אשר לסעד שעניינו המנעות מזימון לשימוע ומפיטוריו של אוריאן נקבע כי, "המדובר בנושא של יחסי עובד-מעביד שאינו בסמכותו של בית משפט זה. בית משפט זה לא יורה לצד לפטר או להמנע מלפטר את פלוני וכל סעד בעיניין זה יופנה לערכאה היחידה המוסמכת – בית הדין לעבודה"; נאסר על המשיב למנוע את גישתם של המבקש ואביו למצלמות האבטחה במשתלה ונאסרה החלפת מנעולים במשתלה ונקבע כי "כל זכות שהיתה למי מהצדדים ערב מתן ההחלטה הנ"ל תוסיף ותהא להם". ביום 25.4.2023 היתקיים דיון בבית המשפט לעינייני מישפחה והוסכם בין הצדדים, כי ההחלטה מיום 9.4.2023 (שצוטטה לעיל) תעמוד בתוקפה עד להחלטתו הראשונה של בית המשפט המחוזי, מבלי להודות ו/או לוותר על כל טענה של מי מהצדדים.
בהקשר זה מדגיש המבקש, כי זמונו לשימוע נבע אך כתוצאה מהחלטת הזכייה בהתמחרות (כפי שעולה אף ממכתב הזימון לשימוע), ומשהחלטה זו אינה עוד בתוקף, הרי שהמשיבים היו מנועים מלזמן את המבקש לשימוע ולהורות על פיטוריו; יש להורות על בטלות פיטוריו של המבקש מאחר שההחלטה לפטרו נובעת משיקולים פסולים וזרים, שיסודם בסילוף אירועים והעלאת טענות שוא ממוחזרות בדבר עבירות משמעת ותפקוד לקוי של המבקש, שנדחו בעבר.
...
[57: עמ' 48 ש' 14-17] על רקע האמור ולאחר ששוחחו ביניהם העיד חביב, כי סיכמו שלא ניתן להמשיך את עבודתו של המבקש במשתלה, בפרט על רקע גילויי האלימות האחרונים (אירוע הטוליפים ואירוע ניסור המנעולים), ולכן החליטו על פיטוריו[footnoteRef:58].
זאת, בפרט משמדובר במעסיק פרטי, להבדיל ממעסיק ציבורי, ואף בעסק משפחתי קטן יחסית, אשר במסגרתו לא ניתן להציע למבקש תפקידים חלופיים שאינם כרוכים בתקשורת שוטפת ויום-יומית בינו לבין חביב והמשיב, המנהלים את המשתלה בפועל, מה גם שלא מצאנו, לכאורה, כי דבק פגם בפיטוריו של המבקש, לא כל שכן פגם המצדיק אכיפת יחסי עבודה.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, הבקשה נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 8776/23 לפני: כבוד השופט י' אלרון המבקשים: 1. טוביה לוסקין 2. טי אויל וגז בע"מ 3. נפט בר קדם בע"מ נ ג ד המשיבים: 1. גבעות עולם נפט בע"מ 2. שמואל בקר 3. נגה בן דוד 4. ראש העין חפושי נפט בע"מ 5. גבעות עולם חפושי נפט בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו המשלים של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד ב-ה"פ 53099-12-15, ה"פ 68535-09-16, ה"פ 32979-02-16 ו-ה"פ 24245-06-15 מיום 26.10.2023 שניתן על ידי השופטת ה' סילש בשם המבקשים: עו"ד רן שפרינצק; עו"ד נעמה ארליך בשם המשיבים: עוה"ד רפי שפירא ורן יעקב קינן; עו"ד אריק הררי החלטה
על פסק הדין ערערה קבוצת לוסקין לבית משפט זה (ע"א 94/20 טוביה לוסקין נ' גבעות עולם נפט בע"מ (18.8.2022)), כשחלקו הארי של העירעור נסוב על שני מוקדים עקריים: קביעת בית המשפט המחוזי לפיה המערכת ההסכמית בוטלה מחמת הפרתה על ידי שני הצדדים, והתנגדות לקביעתו של בית המשפט המחוזי לפיה המערכת ההסכמית אינה ישימה, בין השאר מפאת היותה בלתי חוקית (ראו סעיף 16 בפסק הדין של השופטת ד' ברק-ארז) .
המבקשים טענו במענה למשיבים כי טענות האחרונים מחזקות את המסקנה כי יש לקבל את הבקשה לעיכוב ביצוע, מאחר שמשמעות דחיית הבקשה תהיה פגיעה בלתי הפיכה במבקשים, שכן אם יתבצע הליך ההתמחרות ערעורם על פסק הדין המשלים יהפוך לתאורטי; המשיבים לא הציגו החלטה כלשהיא, שבה נקבע כי אין לעכב ביצוע פסק דין המורה על היתמחרות בין בעלי מניות; פסיקת בית משפט זה קובעת באופן ברור ועקבי כי יש לעכב את הבצוע נוכח אופיו הבלתי הפיך של פסק דין המורה על היתמחרות; אין בסיס לטענה כי ייגרם נזק לשותפות כתוצאה מעיכוב ביצוע פסק הדין המשלים; עצם ביצוע הליך היתמחרות בטרם הוכרע העירעור יהיה בעל השפעות קשות על המבקשים מבחינת משאבים ומימון; אין בסיס לטענות המשיבים ביחס לסכויי העירעור והקיפוח הנטען, שכן הסוגיה העיקרית היא הפערים הכלכליים בין הצדדים שהופכים את הליך ההתמחרות ללא הוגן.
...
בענייננו, בהינתן האמור ובפרט אופיו המורכב של הסכסוך הממושך שבין הצדדים, שנמשך במשך למעלה מעשור ומלווה ביחסי אי-אמון הדדיים והליכים משפטיים, אני סבור כי יש להכריע בבקשה בהתאם ל"מאזן הנוחות" ושיקול זה מצדיק לטעמי את קבלת הבקשה.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים וצרופותיהן, הגעתי לכלל מסקנה כי היה ולא יינתן צו עיכוב הביצוע המבוקש – יתקיים הליך היפרדות בין הצדדים, שמשמעותו בסופו של התהליך היא רכישת כל זכויות הצד שכנגד, ושחרור מלא ומוחלט מכל התחייבות ו/או ערבות של אותו צד כלפי החברה, או כלפי צד שלישי עבור החברה, בהתאם לסעיף 68.1 לפסק הדין המשלים.
משכך, מבלי לקבוע מסמרות באשר לסיכויי הערעור ולדרך הליך ההתמחרות הרצויה בין המבקשים למשיבים, הבקשה מתקבלת עד להכרעה בערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו