בית משפט השלום בתל אביב - יפו
ה"ת 5939-07-19 תחנת יאח"ה - יחידה ארצית לחקירות הונאה נ' שטייף ואח'
לפני כבוד השופט עלאא מסארוה
המבקשים:
תחנת יאח"ה - יחידה ארצית לחקירות הונאה
המשיבים:
1. אפרים נוה
2. הדס שטייף
המבקשת: באמצעות פרקליטות מחוז מרכז (עו"ד אלירן אשכנזי)
ב"כ המשיב 1: עו"ד בועז בן צור, עו"ד גיא רווה, עו"ד הדר גולשטיין
ב"כ המשיבה 2: עו"ד זילברבוים ועו"ד לוי
החלטה
המשיב 1, עו"ד אפרים נוה, לשעבר יו"ר לישכת עורכי הדין בישראל, נחקר בחשד לעבירות שונות, ובכלל זה עבירות שוחד, מירמה והפרת אומים, וזאת לגבי חלקו בפרשה שהחלה בפניית המשיבה 2 (העיתונאית הדס שטייף) למבקשת והעברת חומר שהופק מתוך מכשירי טלפון השייכים לכאורה למשיב 1 [ארבעה מכשירים שנמסרו בשני מועדים- פריטים 811465443, 81146540, 81146538, 81146536], שהיו בשימושו לאורך תקופה, ואשר הועברו למשיבה 2 מאישתו של המשיב 1 באותם ימים (להלן "הגברת נוה") כעולה מתיק החקירה, המכשירים הגיעו לידי אישתו של המשיב 1 לאחר שהפסיק להשתמש בהם ולאחר שעברו "פרמוט" (החזרת המכשיר למצבו הראשוני כשהוא ריק מתוכן).
פעולת השיחזור, אגב עבירה פלילית לכאורה, יצרה פרטי רכוש חדשים, הלא הם: "מכשירי טלפון משוחזרים". להבדיל ממכשירי הטלפון שעברו פעולת "פירמוט" לפני השיחזור, לגביהם תתכן מחלוקת קניינית-עובדתית בין המשיב 1 לבין אישתו באותם ימים, יש לראות את מכשירי הטלפון המשוחזרים ככאלה שהפכו חזרה, באבחת שיחזורם, למכשירי הטלפון של המשיב 1.
לכך, יש להוסיף, מעבר לנדרש, כי על התכנים שבמכשירי הטלפון השונים הוצאו צוי איסור פירסום, אשר משמיעים בתוכם צורך בהמנעות מהעברת החומר לאחרים, לרבות למשיבה 2 או לגברת נוה, גם אם נחשפו בעבר לחומרים.
מסקנתי זו, לפיה אין להשיב את המכשירים למשיבה 2, מתמודדת עם האבסורד שבהשבת מכשיר הטלפון לאדם רק משום שממנו נילקח, כאשר עולה חשד לכאורה כי אותו אדם, בעצמו או באמצעות אחרים, ביצע במכשיר פעולות אסורות עד כדי עבירות פליליות לכאורה.
לדוגמא, באחת הבקשות בהליך האזרחי ביקשה המשיבה 2 לקבל לידיה את: "התכתבויות של מר נוה, מכל מין ועם כל נמען, בנוגע למינוי שופטים, בתקופת כהונתו של מר נווה כראש לישכת עורכי הדין".
שלישית, העובדה שמכשירי הטלפון תפוסים כעת בידי המישטרה, איננה משנה את המהות לגבי מערך הזכויות של הצדדים, בין אם זו זכות המשיבה 2 לעיון בחומר, או זכותו של המשיב להמנע מחשיפת החומר הפרטי שם.
רביעית, אינני מקבל את טענת המשיבה 2 כי נחיצות מכשירי הטלפון (כתפוס) בהליך האזרחי מחייבת מניעת השבתם לידי בעליהם.
...
לדוגמא, באחת הבקשות בהליך האזרחי ביקשה המשיבה 2 לקבל לידיה את: "התכתבויות של מר נוה, מכל מין ועם כל נמען, בנוגע למינוי שופטים, בתקופת כהונתו של מר נווה כראש לשכת עורכי הדין".
שלישית, העובדה שמכשירי הטלפון תפוסים כעת בידי המשטרה, איננה משנה את המהות לגבי מערך הזכויות של הצדדים, בין אם זו זכות המשיבה 2 לעיון בחומר, או זכותו של המשיב להימנע מחשיפת החומר הפרטי שם.
רביעית, אינני מקבל את טענת המשיבה 2 כי נחיצות מכשירי הטלפון (כתפוס) בהליך האזרחי מחייבת מניעת השבתם לידי בעליהם.
אמנם ההליך האזרחי עוסק בעצם החדירה למכשירי הטלפון והעברת תוכנם לאחרים, ומכאן שנושא המכשירים מהווה מטבע הדברים מוקד הדיון שם, אלא שלא ברורה לי הטענה כי מכך נגזרת מסקנה לפיה יש למנוע השבת המכשירים לידיו של המשיב.
לאור כל האמור לעיל, אני מורה ליחידה החוקרת למסור את מכשירי הטלפון מושא הדיון לידי המשיב 1, מר אפרים נוה.