לאחר עיון בבקשת רשות העירעור, בתיקו של בית המשפט קמא ובפסק דינו, נמצא כי דין בקשת רשות העירעור להדחות ללא צורך בקבלת תשובתו של מי מבין המשיבים (בהתאם לתקנה 138(א)(1) בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן – התקנות)).
לאחר תאור העובדות ותמצית טענות המבקש, נטען כי בית המשפט קמא שגה בשמונה מקביעותיו הבאות: ראשית, הקביעה כי לא ניתן להבחין בין הנזקים שנגרמו בכל אחת משתי התאונות, בהיותן באותו מוקד; שנית, התעלמותו מכך שניתן לזהות את ניזקי התאונה הנדונה מהתמונות שצולמו סמוך להתרחשותה; שלישית, אי קבלת חוות דעת השמאי כפי שהיא, בייחוד בשל ויתור המשיבים על חקירת השמאי; רביעית, בכתבי ההגנה לא נטען כי לא ניתן להפריד בין ניזקי שתי התאונות; חמישית, אי מתן היזדמנות למבקש לסתור את הנימוק בדבר העדר אפשרות ההפרדה בין ניזקי שתי התאונות; שישית, אפילו סבר בית המשפט קמא כי המבקש לא הוכיח את מלוא נזקיו על-פי חוות דעת השמאי, היה עליו לפסוק לו מקצת מנזקיו; שביעית, הקביעה כי המשיב 3 אינו קשור אל התביעה; שמינית, הערכה שגויה של מידת ההוכחה הדרושה בהתאם למאזן ההסתברויות.
בנסיבות אלו וכידוע, "הלכה ידועה ומושרשת היא כי ערכאת העירעור אינה נוטה להתערב בקביעות עובדה ומהימנות של הערכאה הדיונית... היתערבות מסוג זה תיעשה במשורה ורק באותם מקרים בהם מתגלה על פני הדברים שגיאה מהותית בהערכת הראיות ובקביעת העובדות או היתעלמות מראיה בעלת משקל מכריע" (ע"א 1255/13 אולניק חברה להובלה עבודות עפר וכבישים בע"מ נ' בני וצביקה בע"מ (13.5.2013), כבוד השופט י' דנציגר, פסקה 11.
...
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור, בתיקו של בית המשפט קמא ובפסק דינו, נמצא כי דין בקשת רשות הערעור להידחות ללא צורך בקבלת תשובתו של מי מבין המשיבים (בהתאם לתקנה 138(א)(1) בתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן – התקנות)).
מכל הטעמים האמורים, בקשת רשות הערעור נדחית.
עם זאת, לנוכח כל האמור, המבקש יישא בתשלום הוצאות לאוצר המדינה, גם אם בסכום נמוך.
בהתאם לכך, המשיב ישלם הוצאות לאוצר המדינה בסך 1,000 ₪.