בהקשר זה, סעיף 5א לחוק, בנוסחו לאחר התיקון, קובע כי מוכר דירה יחוב בתשלום פיצויים בגין איחור במסירת הדירה, פרט למקרים שבהם האיחור במסירה נגרם כתוצאה ממעשיו או מחדליו של הקונה בלבד, וכן מקרים שבהם מתקיימות נסיבות של "פטור בשל אונס או סיכול החוזה", על-פי סעיף 18 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), התשל"א-1971; זאת, בנגוד לנוסחו הקודם של סעיף 5א, אשר פטר מוכרי דירות מאחריות, בכל מצב שבו האיחור במסירה נגרם "כתוצאה מנסיבות שאינן בשליטת המוכר ושהסכון להתרחשותן ולתוצאותיהן אינו מוטל עליו". הרכיב השני של התיקון, בא לידי ביטוי בהוספת סעיף 5ג לחוק; עניינו – הגבלת הצמדת מחיר הדירה למדד תשומות הבנייה, בשונה מן הנהוג בעבר.
במישור הסעד, מבקשות העותרות כי נורה למשיבים, בצו על-תנאי, לבוא וליתן טעם מדוע לא יבוטלו סעיפים 5א ו-5ג לחוק, שתוקנו כאמור, במסגרת תיקון מספר 9; לחלופין, מבקשות העותרות, כי נורה על השבת החוק לדיון מחודש לפני המשיבים 4-3, לצורך בחינת הטענות העולות בעתירה.
בבקשתם טענו המשיבים 4-2, כי "עניינן של שתי העתירות זהה, וקיים דמיון רב בין הסעדים המתבקשים בהן, התשתית המשפטית והעובדתית הנפרשת בהן והטענות שנטענות בהן". העותרות בעתירה דנן היתנגדו לבקשה זו, בעוד שהעותרות בעתירה הקודמת, הותירו את ההחלטה לשיקול דעת בית המשפט.
ברם, אם ראשן ורובן של העתירות דומה – הנושא העקרי המובא לדיון, התשתית העובדתית והמשפטית, והסעדים המבוקשים בהן – הרי שככלל, לא תקום הצדקה לסטות מן הכלל שנקבע בעיניין כספי, שלפיו דרך המלך היא הגשת בקשת הצטרפות בגדרי העתירה הקיימת, תוך הבהרת היִחודיות שבעתירה החדשה, והצבעה על דבר-מה נוסף, שיש בו כדי לסייע בבירור הסוגיה הנדונה.
בהקשר זה ציינו העותרות, כי "עמדת המדינה על כל טעמיה והקשיים המועלים בה נכונים ויפים גם לעניין העתירה דנא והעתירה המוקדמת", ואף הוסיפו כי "עמדת המדינה בעיניין זה זהה לעמדת העותרות".
תחילה הועלתה הטענה, כי הכלל שנקבע בעיניין כספי, מביא לתוצאה שלפיה האפשרות של עותר להשמיע את קולו לפני בית המשפט, בפרט כאשר טענותיו חורגות מאלה שהועלו בעתירה המוקדמת בזמן, עשויה להֵחסם על הסף, באופן מעשי, על-ידי שופט אחד.
...
בתמונה הכוללת, אינני סבור כי דרך פעולה זו תביא בסופו של דבר לחיסכון במשאבים שיפוטיים.
סבורני, אם כן, כי החשש מפני "מקרי ביניים, בהם יישומה של הלכת כספי לא יהיה ברור ונהיר דיו, באופן שעשוי כאמור להקים התדיינויות נוספות", אינו אמור להשפיע על ישׂום הכלל האמור – שתועלתו, לדעתי, עולה על נזקו (אם בכלל) – במקרים שבהם נכון להחילו.
סוף דבר: העתירה נדחית על הסף, מחמת קיומה של עתירה קודמת – הלוא היא בג"ץ 4939/22.